Polazak iz Zagreba – Zagrebački Velesajam u 8:00 sati! Moguć polazak iz Sv. I. Zeline u 7:00 sati (glavni gradski trg)! Kupon vrijedi za 11.02.17. za 1 osobu!

Ponuda uključuje: VALENTINOVO U GRAZU I TVORNICA BIO ČOKOLADE ZOTTER za samo 145 kn!


Datum polaska: 11.02.2017.


VALENTINOVO U GRAZU I TVORNICA BIO ČOKOLADE ZOTTER

Datum polaska: 11.02.2017.


Program putovanja:

Polazak iz Zagreba –  Zagrebački Velesajam u 8:00 sati. Moguć polazak iz Sv. I. Zeline u 7:00 sati (glavni gradski trg). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Graza. Dolazak do centra Graza oko 11:00 sati, parkiranje kod Opere. Šetnja do glavnog gradskog trga uz pratitelja putovanja. Vidjet ćemo: Grazer Landhaus - zgrada parlamenta, jedan od najvažnijih primjeraka renesansne arhitekture u Austriji, Rathaus-gradska vijećnica,  Hauptplatz - glavni gradski trg, Schloßberg - nalazi se na uzvisini usred grada i pruža jedinstveni panoramski pogled na Graz. Na vrhu se  nalazi Uhrturm - simbol Graza, toranj iz 13.stoljeća. Do vrha Schloßberga može se doći pješice - stepenicama, liftom (1.40€) ili uspinjačom (2.20€)

Slobodno vrijeme u gradu za uživanje, kavu i shopping. 

. U 14:00 sati odlazak u Riegersburg gdje se nalazi tvornica čokolade Zotter.

Zotter je austrijski brand čuvenih organskih čokolada koji u sebi krije prekrasnu priču o osobi koja strastveno voli čokoladu. Josef Zotter svoju je viziju pretvorio u uspješan posao. Čokolade se izrađuju ručno, isključivo od organskih i striktno fair trade sastojaka! 

U tvornici čokolade Zotter posjetitelji mogu vidjeti cijeli proizvodni proces koji je doista zanimljiv. Pojašnjava se svaka faza proizvodnje, a posjetitelji mogu posjetiti nekoliko kreativnih degustacijskih stanica. Proizvođač želi pružiti posjetiteljima sliku o kompleksnoj proizvodnji kako bi se u njima razvila zahvalnost prema hrani.

Posjet tvornici čokolade započinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a nakon filma svaki posjetitelj dobiva keramičku žlicu za degustaciju čokoladnih smjesa i do kraja posjete uživa u više od 100 vrsta čokolade!!! 

Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica u kojoj se prodaju sve čokolade koje ste prethodno imali priliku degustirati.

U sklopu tvornice je zoološki vrt i na 27 hektara nalaze se mnoge životinjske vrste, riječ je o energetski samoodrživom gospodarstvu sa zatvorenim ekološkim ciklusom.

Razgled tvornice traje oko 2,5 sata. 

Cijena obilaska tvornice čokolade: odrasli 15,40 EUR, djeca (11-17g) 12,40 EUR, djeca (6-10g) 9,40 EUR, djeca (4-5g) 4,40 EUR, djeca do 3g besplatno. 

Povratak u Zagreb u večernjim satima.


Cijena uključuje:

prijevoz turističkim autobusom

pratitelja putovanja

troškove organizacije putovanja


Cijena ne uključuje:

sadržaje i ulaznice koje se fakultativno plaćaju

paket putnog osiguranja