Izlet u Primorsko-Goransku županiju! Crno Jaje i Svijet Putovanja vode Vas na jednodnevni izlet uz prijevoz autobusom FUŽINE-OPATIJA 26.06.ili 05.08.2016. za 119 kn/osobi!!!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživate li ljeti više u gorskom zraku nego u morskom ili pak volite oboje? U srcu goranske prirode, u živopisnom mjestu Fužine sve je baš po vašem ukusu, domaća klopa, odlični domaćini, a onda još kad dođete u malu jadransku "Nicu" osjećat ćete se kao u raju! Polazak je sa Autobusnog kolodvora u Zagrebu u 08:00 sati!

Ponuda uključuje: Svijet Putovanja - FUŽINE-OPATIJA 26.06.ili 05.08.2016. jednodnevno putovanje za 119 kn!!!


Prije kupnje kupona odaberite između 2 datuma:

Opcija 1) FUŽINE-OPATIJA 26.06. za 119 kn !

Opcija 1) FUŽINE-OPATIJA 05.08. za 119 kn !


PRIMORSKA I GORSKA HRVATSKA

FUŽINE - OPATIJA

26.06., 05.08.2016.


PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA:

Polazak je sa Autobusnog kolodvora u Zagrebu (peroni 501-506) u 08:00 sati. Slijedi vožnja autocestom prema FUŽINAMA, biseru Gorskog Kotara, okruženima stoljetnim borovima, planinama i jezerima i rodnom mjestu prvog predsjednika HAZU-a, dr. Franje Račkog. Po dolasku, predlažemo kratku pauzu uz kavu i štrudlu u hotelu Bitoraj, poznatom po izvrsnim jelima goranske kuhinje, a zatim organizirani posjet špilji Vrelo, čija se starost procjenjuje na otprilike 3,5 – 4 milijuna godina. Potom odlazimo u vožnju brodom po jezeru Bajer u trajanju od 40 min. Nakon odmora i vremena slobodnog za šetnju mjestom i uz jezero, polazak prema Opatiji, često nazivanoj jadranskom Nicom, jednim od najpoznatijih turističkih mjesta na istočnoj obali Jadrana. Nakon šetnje i razgleda, vrijeme slobodno za osobne programe, kupanje, šetnja kroz Lungomare, ručak u nekom od restorana… Polazak iz Opatije oko 18:00 sati. Ugodna vožnja autocestom prema Zagrebu, sa predviđenim dolaskom na mjesto polaska u večernjim satima 


CIJENA UKLJUČUJE

prijevoz turističkim autobusom prema programu

turističkog pratitelja tijekom izleta

razglede prema gore navedenom programu

troškove organizacije izleta

osiguranje jamčevine i PDV


CIJENA NE UKLJUČUJE

ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju;

PAKET ULAZNICA/OBAVEZNA DOPLATA: 60,00 kn

                vožnja brodom po jezeru Bajer i ulaznica špilja Vrelo

troškove osobne potrošnje

 

O FUŽINAMA
Fužine - Gorski Kotar su poznato turističko mjesto s vrlo dugom turističkom tradicijom koja seže u davnu 1874. godinu kada je povijest zabilježila prvi organizirani dolazak gostiju koji su posebnim vlakovima stizali na izlete iz Sušaka, Rijeke i okolnih primorskih naselja.


I prije toga su na Karolinskoj cesti (1737.) , na kojoj su se Fužine razvile, postojali "konaci" i odmorišta za karavane pa se Fužine svrstavaju među najstarija turistička mjesta Kvarnera, Hrvatske pa i srednje Europe.

U blizini možete posjetiti:

Špilja "Vrelo", etnografsku zbirku s starim goranskim predmetima u Liču (malo mjesto locirano 2 km od centra Fužina), Svetište Majke Božje Snježne u Liču,  posjeta plantaže lavande posađene  u Ličkom polju, vožnja kočijom,turističkim vlakićem te brodom na jezeru Bajer.

Park šuma Golubinjak u Lokvama, muzej žaba u istom mjestu, nacionalni park Risnjak u Crnom Lugu, zeleni Vir i Vražji prolaz u Skradu, Popovićev Mlin u Delnicama...


Jeste li znali? 

Grad Opatija osvojio je srebrnu nagradu na prestižnom natjecanju"Entente Florale - Zlatni cvijet Europe 2006", koju je u njemačkom Bad Saeckingenu dodijelila Europska asocijacija za cvijeće i okoliš (AEFP), pod pokroviteljstvom EU-a. Opatija je srebrnu nagradu osvojila u kategoriji gradova, u konkurenciji više od 5.800 prijavljenih kandidata iz 12 europskih zemalja!

Za vrijeme boravka u Opatiji svakako osim poznatog šetališta Lungomare posjetite i popularna šumska šetališta Opatijske rivijere, gdje ćete se okruženi netaknutom prirodom i na svježem zraku odmorit od stresne svakodnevnice i užurbanog života!