DVORCI HRVATSKOG ZAGORJA!!! Jednodnevni izlet 13.08.'16. uz Crno Jaje i Calypso Zagreb, uz uključen prijevoz za samo 99 kn! Polazak autobusom sa autobusnog kolodvora u Zagrebu!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak sa autobusnog kolodvora iz Zagreba u 08:00h! Posjetite dvorac TRAKOŠĆAN – VELIKI TABOR – ORŠIĆ i uživajte u ljepotama Hrvatskog zagorja!

Ponuda uključuje: DVORCI HRVATSKOG ZAGORJA (1 DAN), 13.08.2016 za 99 kn!  


Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom, razgledavanje prema programu turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.


Cijena ne uključuje: obavezna doplata za ulaznice za dvorce koji se posjećuju - dvorac Trakošćan (vođenje uz kustosa), dvor Veliki Tabor i dvorac Oršić: odrasli 75 kn / djeca 40 kn, osobne troškove, putno osiguranje.


DVORCI HRVATSKOG ZAGORJA 

dvorac TRAKOŠĆAN – VELIKI TABOR – ORŠIĆ

Program izleta:


Polazak iz Zagreba u 08:00 sati (autobusni kolodvor, peroni 502-506). Vožnja do Trakošćana, jednog od najatraktivnijih i najbolje očuvanih dvoraca u Hrvatskoj, smještenom nad jezerom u prekrasnom prirodnom okruženju. 

Taj jednostavan romanički kaštel doživio je mnoge preinake i nadogradnje tijekom vremena, a današnji izgled dobio je u 16. st. za vladavine obitelji Drašković. Dvorac Trakošćan je jedan od najznačajnijih spomenika u našoj zemlji te pripada nultoj kategoriji kulturno povijesnih spomenika u Hrvatskoj. 

Razgled dvorca uz vođenje kustosa. Nakon razgleda Trakošćana kraća šetnja uz jezero te nastavak vožnje do jednog od najljepših dvoraca Hrvatske - Velikog Tabora, za kojeg se ne zna točno kad je izgrađen, ali po nekim izvorima, sagrađen je u drugoj polovici 15. st. u vrijeme turskih provala, vjerojatno kao ratni logor i prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika. Uz dvorac je vezana legenda o tragičnoj i zabranjenoj ljubavi plemića Fridrika Celjskog i lijepe pučanke Veronike Desinićke.  Zbog ove zabranjene ljubavi ovaj živopisni brijeg na kojem se nalazi dvorac dobio je naziv "Grešna Gorica".  Razgled dvorca. 

Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje u pravcu Gornje Stubice i posjet dvorcu Oršić - lijepom zagorskom dvorcu podignutom na temeljima srednjovjekovnog kaštela čiji su ostaci vidljivi još i danas. U sklopu dvorcu nalazi se "Muzej seljačkih buna" koji svojim interijerom dočarava duh tih davnih vremena. U neposrednoj blizini dvorca je Spomenik seljačkoj buni i Matiji Gupcu (A. Augustinčića) koji je podignut 1973 godine povodom obilježavanja četiristote obljetnice Seljačke bune. Nakon razgleda odlazak na susjedni brežuljak kod "Gupčeve lipe" pod kojom je prema narodnoj predaji seljački vođa Matija Gubec okupljao svoje istomišljenike. U 19:00 sati povratak za Zagreb.

ODMAH nakon kupnje kupona provjeriti slobodne termine u agenciji na br.tel.: 01/4825-045, a po primitku kupona obavezna rezervacija  sa KOD-om i ID-em sa kupona na e-mail: info@calypsozagreb.com