Otkrijte prirodne ljepote Bavarske! Crno Jaje i Smart Travel vode Vas na 1-dnevni izlet u Orlovo gnijezdo i Kraljevsko jezero 15.10.'16. uz prijevoz autobusom za samo 279 kn!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite sa nama ljepote nacionalnog parka Berchtesgaden, jedinog alpskog nacionalnog parka u Njemačkoj, koji obuhvaća masiv Watzmann, ledenjačko jezero Konigsee te vrh Kehlstein na kojemu se nalazi Kehlsteinhaus - Orlovo gnijezdo, izgrađeno kao poklon Hitleru za pedeseti rođendan...

Ponuda uključuje: Smart Travel - Orlovo gnijezdo i Kraljevsko jezero 1 -dnevni izlet 15.10.'16. za samo 279 kn!  GARANTIRANO!!!



PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe u 03.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 03.45h prema BAVARSKOJ. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do ORLOVOG GNIJEZDA, jedne od najposjećenijih turističkih destinacija ove regije, koja se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. 

Orlovo gnijezdo ili KEHLSTEINHAUS, bilo je utočište Hitleru i Evi Braun u periodu od 1939. do 1944. godine. Dograđeno je pokraj kuće koja se zvala Berghof, a koju je Hitler nekoliko godina iznajmljivao od austrijske udovice da bi ju naposljetku i kupio honorarom kojeg je zaradio od prodaje knjige "Mein Kampf". Cijeli kompleks, u sklopu kojeg se nekoć nalazio hotel Platterhof, trebao je biti skrovište za Hitlera i njegove najbliže suradnike u slučaju da Berlin padne u savezničke ruke. Berghof je uništen tokom savezničkog bombardiranja 1945. godine, a ostatke nekadašnje kuće do temelja je srušila bavarska vlada nekoliko godina kasnije, dok je hotel Platterhof srušen 1990. godine. Kao simbol ovih prošlih vremena, na litici ponosno stoji Orlovo gnijezdo, koji je pretvoren u restoran. 

Po dolasku, izaći ćemo iz autobusa (u podnožju Orlovog gnijezda) te presjesti u  poseban autobus (uz doplatu). Slijedi nastavak vožnje po 6.5 km dugoj planinskoj cesti, a potom vožnja liftom do visine od 1834 m. Oduševiti ćete se prekrasnim pogledom na njemačke i austrijske Alpe. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju, ručak, kavu,... Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja do jezera KÖNIGSSEE – KRALJEVSKOG JEZERA. Riječ je o najčišćem jezeru u Njemačkoj koje je ujedno i jedno od najdubljih srednjoeuropskih jezera, a nalazi se u podnožju planine WATZMANN. Slobodno vrijeme za šetnju oko jezera i uživanje u jedinstvenom skladu prirode i kulture. Preporučujemo panoramsku vožnju elektronskim brodićem do crkvice sv. Bartolomeja (uz doplatu), koja je izgrađena davne 1134. godine. Nakon cijelodnevnog uživanja u prirodnim ljepotama Bavarske,  slijedi okupljanje grupe u kasnijim poslijepodnevnimsatima i polazak za Zagreb. Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV


CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, doplate za Orlovo gnijezdo, doplatu za Kraljevsko jezero


NADOPLATA:

- ulaznicu za Orlovo gnijezdo: odrasli – 16.10 EUR; mladi do 14 godina – 9.30 EUR (doplata na licu mjesta, uključuje vožnju autobusom i lift) 

- povratnu vožnju brodom po Kraljevskom jezeru do crkvice sv.Bartolomeja - 13 EUR po osobi za grupu od minimalno 20 osoba (fakultativna nadoplata)