Izlet u jedan od najljepših austrijskih gradića - Hallstatt! Uživajte u jednodnevnom putovanju 08.10.'16. uz moguć posjet Rudniku soli! Polazak sa Autobusnog kolodvora u Zagrebu! GARANTIRANO!

10 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u bajkovitoj Austriji uz posjet jednom od najljepših austrijskih gradova! Okupljanje grupe u 04.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 506)!

Ponuda uključuje: Smart Travel - jezero HALLSTATT 08.10.2016. za 249 kn -GARANTIRANO PUTOVANJE!!!

PONUDA UKLJUČUJE:

Okupljanje grupe u 04.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 04.45h prema HALLSTATTU - u. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do SALZKAMMERGUTA, austrijske regije u kojoj se nalazi slikoviti grad. HALLSTATT je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr.Krista što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Posebnost Hallstatta je i kosturnica. Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu, što predstavlja poseban doživljaj. 

Ovaj maleni austrijski gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture, te za individualne programe. Moguć obilazak RUDNIKA SOLI (najmanje 20 prijavljenih!). Okupljanje grupe u dgovoreno vrijeme i polazak za Zagreb. Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine,  prodaje, realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute


DOPLATA: ulaznica za Rudnik soli u Hallstattu, 27 € (min 20 prijavljenih osoba).