3 dana Adventa u romantičnoj Budimpešti! Polasci 09.12. ili 16.12.2016. uz prijevoz autobusom, 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4*, turističkog pratitelja...uz Calypso Zagreb za samo 595kn!

82 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Budim i Pešta spojeni Dunavom su jedna riječ i jedan prelijepi grad BUDIMPEŠTA s posjetom baroknom gradiću Szentendre i mogućnošću obilaska najvećeg akvarija srednje Europe. Mogućnost polaska: Pula, Rijeka, Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec! Cijena je po osobi! GARANTIRANI POLASCI!!!

Ponuda uključuje: Calypso Zagreb - BUDIMPEŠTA - ADVENT 3 dana za 595 kn! GARANTIRANI POLASCI!


Prije kupnje odaberite datum:

Opcija 1) 09.12.2016.

Opcija 2) 16.12.2016.


Mogućnost polaska: Pula, Rijeka, Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec


Program putovanja:

1.dan Zagreb – BUDIMPEŠTA 


Polazak iz Zagreba u 06:30 sati (autobusni kolodvor). Ugodna vožnja kroz Mađarsku s kraćim odmorima tijekom putovanja do Budimpešte. Po dolasku odlazak do najviše točke Budimpešte – brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na Budim, Peštu i Dunav ... Šetnja središtem grada, glavnom trgovačkom ulicom Vaci ut. i prvo upoznavanje živahnog središta mađarske prijestolnice i božićnog sajma. Odlazak u hotel i smještaj u sobe, kraći odmor. Navečer fakultativni odlazak autobusom u tipičnu mađarsku čardu „Vadaspark“ na nezaboravan doživljaj večere s folklornim programom (program traje 50 minuta) i neće nikoga ostaviti ravnodušnim (uz doplatu, polazak autobusa ispred hotela oko 19:30), program u trajanju 2 sata od 20 do 22 sata. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan BUDIMPEŠTA


Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada autobusom i pješice: prvo idemo na BUDIM gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva sv. Matijaša i Ribarska tvrđava s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji ali i najljepši je Lančani most preko kojeg se spuštamo u PEŠTU odnosno na peštansku stranu do najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta s oko 700 prozora – bazilike sv. Stjepana – nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi – Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela – avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s Operom – gradski park tj. Varosliget... U 17:00 sati predviđena je fakultativna jednosatnu vožnju brodom po Dunavom (uz doplatu) tijekom koje ćete se osjećat kao u bajci ispod osvjetljenih mostova ... Slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu na glavnom trgu Vörösmarty, u kuhanom vinu i mirisu predivnog Kürtőskalácsa (zbog oblika ga zovu i „dimnjak kolač“, tradicionalno mađarsko pecivo, fino mekano i prhko). Svakako posjetite legendarnu slastičarnice Gerbeaud, popijte kavu i uživajte u predbožićnom ugođaju. Noćenje.

 

3.dan BUDIMPEŠTA – Tropicarium – SZENTENDRE – Zagreb


Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju živahnim ulicama Budimpešte ili fakultativno odlazak do najvećeg akvarija srednje Europe, Tropicarium-a koji se nalazi u sklopu shopping centra Campona (na periferiji Budimpešte). Ovdje boravi na stotine životinja, počevši od egzotičnih ptica, majmuna, riba, krokodila, morskih pasa i ostalih gmazova ... prošetajte tropskom prašumom, tunelima koji vode kroz akvarije ... uživajte u svijetu koji vam nije svakodnevno dostupan. Oko 14:00 sati krećemo prema 20 km udaljenom baroknom gradiću Szentendre, koji je sa svojim šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku kraći razgled i slobodno vrijeme za ručak i šetnju božićnim sajmom; svakako preporučujemo posjetite Muzej marcipan (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana (uz doplatu). Planiran povratak oko 18:00 sati, očekivani dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje:


prijevoz turističkim autobusom

2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u Budimpešti u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV

razglede prema programu

turističkog pratitelja

jamčevno osiguranje i troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:


vožnja brodom po Dunavu 10,00 EUR

večera u čardi uz folklorni program 25 eur - uključeno: Hot "pogácsa" - mađarski specijalitet uz čašicu domaće rakije, Goulásh, glavno jelo (meso s povrćem i krumpirom), 4 dl bijelog ili crnog vina, voda, desert, kava,

ulaznica za Muzej marcipana 3,00 EUR

posjet Tropicarium-u 12,00 EUR

opcionalno osiguranje

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.


Točno vrijeme polaska iz Pule, Rijeke (min. 10 putnika Pula-Rijeka), Karlovca (uvjet je realiziran polazak iz Rijeke), Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.


Popusti i doplate:


dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10 % popusta

odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 5 %

doplata za jednokrevetnu sobu 250 kn

doplata za polazak iz Pule, Rijeke 200,00 kn, Karlovca 50,00 kn, dok su polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate


Važno: u vrijeme Adventa, zbog velikog broja posjetitelja u Budimpešti, promet je posebno reguliran. Kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu je ograničeno.


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 


1. za posebno sjedalo u autobusu:

1 red – sj. 3,4 100,00 kn

2 red – sj. 5,6,7,8 100,00 kn

- sjedala iza 2. vrata 100,00 kn

2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 300,00 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)