Karneval u Ptuju - ovo se ne propušta! Jednodnevni izlet 26.02.2017. uključuje prijevoz autobusom iz Zagreba u oba smjera, i turističkog pratitelja, za 115 kuna/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ovo nitko ne propušta pa nemojte ni vi!!!! Dovoljno je samo reći – karneval u Ptuju! Mogućnost da se prerušite u nekog ili nešto drugo, vrijeme odličnog raspoloženja…pretpostavljamo da ste već stisnuli KUPI!

Aranžman uključuje:

prijevoz turističkim autobusom prema programu, licenciranog turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje. 
 

Program putovanja:  

Polazak autobusa u 9:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. 

Ugodno putovanje do PTUJA - najstarijeg slovenskoga grada, muzeja u malom. Većinu centralnog dijela grada čine zaštićeni spomenici a kada budete šetali njegovim ulicama lako ćete shvatiti zašto se Ptuj naziva i riznicom stoljeća. 

Ovdje je svoje oštrice brusila rimska legija, a novi dom je na ovom mjestu našla slovenska duša. U srednjem vijeku Ptuj je bio značajan trgovački grad, a za vrijeme Habsburgovaca grad lagodnog života... Kažu da ako bilo gdje u centru grada probušite rupu u tlu, mogli biste pasti ravno u njegove podzemne hodnike. 


Želite li provjeriti? Po dolasku šetnja gradom uz razgled: 
MINORITSKI SAMOSTAN - prva potpuno gotička građevina na slovenskom području; FLORIJANOV SPOMENIK – zavjet je građana Ptuja sv. Florijanu neka ih štiti od brojnih požara; 
ORFEJEV SPOMENIK / STUP SRAMA; 
GRADSKI TORANJ - toranj s neobičnim satom; 
CRKVA SV. JURIJA - najljepši i najbogatiji arhitektonski spomenik Ptuja iz 12. stoljeća; 
DOMINIKANSKI SAMOSTAN - s muzejom i grobnicam ptujske gospode; u samostanu je i Povijesni arhiv Ptuja. 


Ptuj ima dvorac i srednjovjekovni stari grad, a najpoznatiji je po svojem jedinstvenom "KURENT FESTIVALU" – najvećem i najpoznatijem kulturnom i etnografskom događaju u Sloveniji s međunarodnom reputacijom. 


Ptuj je domaćin karnevala od 1960. godine. U početku se ova manifestacija održavala samo jedan dan, a danas traje čak jedanaest dana tijekom kojih se održavanju brojne karnevalske, etnografske i glazbene priredbe.  

Uživanje u glavnoj Međunarodnoj pokladnoj povorci, kada će "Kurenti" odjeveni u prepoznatljive kožuh-nošnje ukrašene perjem, rogovima, vrpcama i kravljim zvonima proći ulicama, bučati sa svojim zvonima i drvenim palicama te simbolično otjerati zle duhove i zimu. 


Oko 17:30 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima. 

Nakon kupnje kupona, javiti se pružatelju usluga na e-mail: autoturist-park@inet.hr, radi rezervacije mjesta u autobusu.