Valencia je treći grad po veličini u Španjolskoj, smještena je na obali Sredozemnog mora i privlači pažnju mnogih putnika svojom blagom klimom, divnim plažama, prekrasnim Starim gradom i čudesnom arhitekturom. U Valencijskoj katedrali čuva se Sveti kalež za koji se vjeruje da je Sveti gral, kalež iz kojeg je Isus pio na Posljednjoj večeri. Datum putovanja: 09.-13.04.2020. - Garantirani polazak! .


1. dan:  Zagreb - Valencija
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 12:45 sati, kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines u 14:45 sati, s dolaskom u Valenciu u 17:00 sati. Po slijetanju u Valenciu slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Slobodno vrijeme za šetnju središtem grada i večeru u odličnim restoranima gdje možete kušati različite vrste paelje, koja je i nastala u Valenciji, i pršuta. Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan: Valencija
Doručak. Odlazak u razgled grada pješice i javnim prijevozom: Stara korida, Placa del Ajuntament – najveći gradski trg s zgradom Gradske vječnica i pošte, Mercado Central  - jedna od najvećih tržnica u Europi, Llotja de la Seda – nekadašnja tržnica svile, Katedrala svete Marije i njen toranj El Miguelete.  Nakon slobodnog vremena za ručak odlazak do futurističkog  Ciudad de las Artes y las Ciencias  (Grada umjetnosti i znanosti) kojeg je dizajnirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Tu se nalazi Muzej znanosti, kino - Hemisferic, Operna palača, Akvarij i drugi urbani sadržaji među kojima se ističe botanički vrt. Slobodno vrijeme za obilazak kompleksa. Noćenje.


3. dan: Valencija – fakultativni izlet špilje Sant Josep i Segorbe (Muzej Maslinovog ulja)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do špilja Sant Josep, kojima teče najduža podzemna plovna rijeka u Europi. Možete uživati u neobičnoj vožnji brodom tijekom koje će Vam prateći član posade istaknuti i ukazati na neke od najstarijih i najneobičnijih stalaktita. Slijedi vožnja autobusom do grada Segorbe u kojem se nalaze tisućljetni maslenici. Posjet muzeju Maslinovog ulja i upoznavanje s tradicionalni postupkom izrade maslinovog ulja. Slobodno vrijeme za jelo, šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u Valenciju i slobodna večer. Noćenje.


4. dan: Valencija – fakultativni izlet Xátiva + Dénia
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u dva pitoreskna mjestašca: Xátiva i Dénia. Xátiva, ljupko mjesto smješteno na brdu, bila je nezavisni islamski grad-država u 12. st. Kasnije je postala poznata kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI. – pape Borgia. U ratu za španjolsko nasljedstvo kralj Filip V. dao je spaliti mjesto zbog manjka odanosti, a mrskom monarhu grad je vratio pa danas njegov portret u jednom od gradskih muzeja visi naopako. Elegantan gradić s brojnim palačama, malenim trgovima i simpatičnim trgovinama, a ono čime grad osvaja je definitivno njegov dvorac, koji je nekoć okruživao srednjovjekovni gradić. Posjet dvorcu i slobodno vrijeme za šetnju mjestom. Odlazak prema sljedećem šarmantnom gradiću, poznatom ljetovalištu Dénia na „Bijeloj obali“ (Costa Blanca). U sjeni Mount Montgó smješteno je mjesto koje je danas poznato kao glavna luka prema Balearima. Ulice pune života odlika su ovog malenog grada kojeg su osnovali Grci, a kojim dominira utvrda nastala u maursko vrijeme. Slobodno vrijeme za jelo, šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u Valenciju i slobodna večer. Noćenje.


5. dan: Valencija - Zagreb 
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo dodatan posjet Gradu znanosti i umjetnosti ili modernom zoološkom vrtu smještenom na 100 000 četvornih metara. Prošetati možete i pješčanom plažom Valencije dugom 7 km uz koju su smješteni brojni restorani. Transfer autobusom do zračne luke. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u 21:05 sati. Dolazak u Zagreb u 23:30 sati