Oktoberfest je događaj koji se mora doživjeti jer su zabava, dobro raspoloženje i veselje zagarantirani! Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo 16.09.2023.

Polazak iz Dugog Sela u 02:00. Ukrcaji na dogovorenim mjestima kroz Zagreb. Ugodna vožnja uz usputne pauze kroz Sloveniju i Austriju do 600-tinjak km udaljenog Münchena gdje stižemo u ranim prijepodnevnim satima.

Po dolasku slijedi kratak razgled Münchena u pratnji pratitelja putovanja – od Isartora do Karlstora. Marienplatz, Frauenkirche, Hofbrauhaus, šetnja atraktivnom trgovačkom ulicom do glavnog mjesta održavanja Oktoberfesta – Theresienwiesea. Tog dana je otvaranje Oktoberfesta. 

Oktoberfest je najveća pučka fešta s tradicijom od 1810. g. kada je princ Ludwig odlučio upriličiti veliku javnu proslavu prilikom svojeg vjenčanja s princezom Terezom. Glavno mjesto proslave je bio dio grada koji se danas zove Theresienwiese (Terezina livada) i na kojem je i danas središte ovog velikog festivala s prepoznatljivim pivskim šatorima i ostalim atraktivnim ponudama među kojima su i neizostavne tradicionalne bavarske delicije poput najrazličitijih vrsta kobasica (Würstchen, Käsewurst, Weisswurst…), piletine, njoka (Spätzle) koje se iznimno dobro nadopunjuju s pivom. Zasladiti se možete zaštitnim znakom njemačke kuhinje – štrudlom od jabuka (Apfelstrudel) koji je obogaćen raznim dodacima poput vanilije, sladoleda, čokolade…

Danas je na Terezinoj livadi 14 velikih šatora, od kojih u najveći stane gotovo 11, 000 posjetitelja! Tradicionalno su prisutne minhenske i bavarske pivovare od kojih svaka ima svoj šator. To su Paulaner, Augustiner, Hacker- Pschorr, Hofbräu München, Löwenbrau i Spaten. No, osim samog srca festivala koji se nalazi na Terezinoj livadi, čitav grad živi u duhu festivala 24 sata dnevno tako da su sve gradske ulice, trgovi, parkovi i pivnice prepune posjetitelja, turista i domaćina koji se ponosno šeću u svojim narodnim nošnjama, muškarci u hlačama od jelenje kože, tzv. lederhosen, a žene u atraktivnim dindrlicama. Brojke posjetitelja i ispijenih milijuna litara piva su zaista impresivne.

Nakon uzbudljivog dana, uživanja u pivu i dobrog provoda krećemo kući. Povratak iz Münchena za Zagreb je u 23:00.