Savršeno uživanje u Sarajevu! 3 dana/2 noćenja s uključenim doručkom u hotelu Hayat*** za 2 osobe za 449 kuna! Kupon se može iskoristiti do 25.12.2017.!

62 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hayat je šarmantan hotel s 3* smješten u starom dijelu Sarajeva, samo par koraka udaljen od jednog od najljepših dijelova Sarajeva - Baščaršije u kojem se nalaze brojne kulturno-povijesne znamenitosti, tradicionalni i moderni restorani!

Hotel Hayat*** je šarmantan i moderan hotel smještan u starom dijelu Sarajeva, u blizini njegove najveće turističke atrakcije - Baščaršije!

Hotel posjeduje 46 soba opremljenih sa tuš kabinama, fenom za kosu, telefonom sa direktnim izlazom, WI FI internetom, kabelskom televizijom.

Baščaršija je stara sarajevska "čaršija" te povijesni i kulturni centar grada. Baščaršija je izgrađena u 15. stoljeću kad je Isa-beg Ishaković osnovao cijeli grad.

Riječ Baščaršija potiče od riječi "baš", koja znači "glavna" na turskom, tako da Baščaršija znači "glavna ulica". Zbog velikog požara u 19. stoljeću, današnja Baščaršija je dvostruko manja nego što je nekad bila. Baščaršija se nalazi na sjevernoj obali rijeke Miljacke, u općini Stari Grad Sarajevo.

Na Baščaršiji se nalazi nekoliko važnih povijesnih objekata, poput Gazi Husrev-begove džamije i sahat-kule. Danas je Baščaršija glavna turistička atrakcija grada Sarajeva.

Crno Jaje preporuča provjeru slobodnih termina s hotelom prije kupnje kupona. Po primitku kupona, obavezna rezervacija unaprijed na tel: 00387 3357 0370, uz KOD i ID kupona po primitku.