[SLOVENIJA - IZLET] Razgledajte i posjetite najljepši dio Goriških brda! Jednodnevni izlet autobusom iz Zagreba sa agencijom Autoturist-Park 18.11.2017. za samo 139 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena aranžmana uključuje prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu, licenciranog turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije i troškove organizacije!

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak u 6:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje u smjeru Slovenije i Nove Gorice.  Dolazak na brdo SABOTIN, koje je zbog svojih povijesnih i prirodnih znamenitosti jedno od najznačajnijih turističkih odredišta slovenskog goriškog kraja. Budući da je tijekom Prvog svjetskog rata bio dio sočanske fronte te vrlo važna točka obrane austro – ugarske vojske, Sabotin je danas proglašen PARKOM MIRA. 

Po dolasku slijedi razgled bunkera, rovova i vojnih položaja iz Prvog svjetskog rata koji se nalaze na samim sabotinskim padinama. Na vrhu sabotinskog grebena nalaze se obnovljeni ostaci crkvenog kompleksa, a u prostoru nekadašnje osmatračnice danas se nalazi muzej posvećen Prvom svjetskom ratu, ali i zalogajnica sa tradicionalnom planinarskom gastronomskom ponudom. Slobodno vrijeme za organizirani razgled muzeja i ručak (doplata). U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja u smjeru gradića KOJSKO. U pratnji mjesnog vodiča posjećujemo crkvicu sv.Križa iz 15. st., tzv. crkvicu – utvrdu koja se nalazi na mjesnom groblju, a čija je obrambena kula zapravo zvonik. Crkva posjeduje iznimno vrijedan oltar iz 16. st., rad kiparske radionice iz Villacha. Slijedi posjet mjesnoj baroknoj crkvi, a zatim odlazak u smjeru mjesta Gonjače, u okolici kojeg se nalazi istoimeni vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na Goriška brda, Tršćanski zaljev, Goriziu, Alpe, rijeku Soču… Zaustavljanje kod vidikovca uz kraće slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u prekrasnom pogledu. Nastavak putovanja kroz najljepši dio Goriških brda, ukrašen brojnim vinogradima, a po kojima je ovaj kraj Slovenije i najpoznatiji. 

Dolazak u gradić DOBROVO, koji je sa svojim dvorcem iz 17. stoljeća najljepši primjer goriške renesanse. Slijedi posjet mjesnoj vinariji uz razgled iste kao i degustaciju finih goriških vina.  Za kraj ovog prekrasnog izleta posjetit ćemo gradić ŠMARTNO, obnovljeni srednojovjekovni grad okružen goriškim brdima. Slobodno vrijeme do polaska prema Hrvatskoj koje se predviđa oko 18:00 sati. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.