Romantična veljača i Smart Travel pozivaju Vas u čarobnu Budimpeštu na 2 dana/1 noćenje s doručkom u hotelu 3*, uz prijevoz autobusom iz Zagreba, pratitelja putovanja...439kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Upoznajte čarobnu Budimpeštu, kraljicu Dunava... Obiđite slikovite gradiće na obali jezera Balaton, posjetite poznate vinske podrume Esterhazy, uživajte u mađarskoj gastronomiji i degustirajte neodoljivi marcipan! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum od 16.02. do 17.02.2019.!

POLAZAK: 16.02.-17.02. 


1. DAN: ZAGREB - KESZTHELY - SZIGLIGET - BUDIMPEŠTA

Okupljanje grupe na AK Zagreb (502-506) u 04.45h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem grupe, polazak prema MAĐARSKOJ. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u KESZTHELY, grad smješten na obali JEZERA BALATON. Grad je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta u Mađarskoj, posebno popularan među domaćom populacijom upravo zbog svog položaja na Balatonu, ali i zbog mnogih kulturnih i povijesnih atrakcija od kojih se posebno ističe veliki DVORAC FESTETIC, za čiju je igradnju zaslužna ugledna obitelje Festetic hrvatskih korijena. Po dolasku, odlazak u razgled dvorca, u pratnji vodiča. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i vožnja autobusom uz obalu jezera Balaton do SZIGLIGETA, gdje ćemo posjetiti vinski podrum Esterhazy Pince (prijava u agenciji, doplata na licu mjesta). Degustacija četiri vrste vina uz prezentaciju i mogućnost kupovine vina. Nakon obilaska podruma, okupljanje grupe i odlazak prema BUDIMPEŠTI. Dolazak u hotel. Mogućnost odlaska u panoramsku vožnju brodom po Dunavu uz čašu pjenušca (min 20 prijavljenih putnika). Noćenje.


2. DAN: BUDIMPEŠTA - ZAGREB

Doručak. Odlazak u razgled grada, u pratnji vodiča, autobusom i pješice. Otići ćemo na BUDIM gdje se nalazi KRALJEVSKA PALAČA, CRKVA SV. MATIJAŠA I RIBARSKA TVRĐAVA s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji ali i najljepši je LANČANI MOST preko kojeg se spuštamo u PEŠTU odnosno na peštansku stranu do najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade PARLAMENTA s oko 700 prozora - BAZILIKE SV. STJEPANA - nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi - TRG HEROJA, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i KIP ANĐELA GABRIJELA - AVENIJE ANDRASSY, najljepša gradska ulica s OPEROM - gradski park tj. Varosliget... 


Odlazak do najviše točke Budimpešte - brda GELLÉRT sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi CITADELA, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na BUDIM, PEŠTU i DUNAV ... Slobodno vrijeme za uživanje na glavnom trgu VÖRÖSMARTY. Svakako posjetite legendarnu slastičarnicu Gerbeaud, popijte kavu i uživajte u romantičnom ugođaju. Prepuni dojmova, okupiti ćemo se i lagano oprostiti od Mađarske i krenuti prema mjestu polaska. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, očekivani dolazak na mjesto polaska je u večernjim satima.