Otkrijte ljepote rimske Italije s Autoturist Parkom! Jednodnevni izlet u Akvileju, Gradu i dvorcu Duino s autobusnim prijevozom iz Zagreba i licenciranim turističkim pratiteljem 04.05., 199 kn/osobi!

5 prodanihMožete kupovati i dalje!

Dvorac Duino danas je privatna rezidencija princeze Della Torre e Tasso, s koje se pruža prekrasan pogled na sjevernu obalu Italije! AKVILEJA - razgled ostataka nekad velikog rimskog grada te posjet Gradu!

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje prema Sloveniji te Italiji u smjeru Trsta. 

Dolazak u dvorac DUINO, koji je podignut 1300. god. na ruševinama rimske utvrde. Danas je privatna rezidencija princeze della Torre e Tasso. Ne propustite se popeti na toranj dvorca s kojeg se pruža nevjerojatno slikovit pogled na sjevernu obalu Italije, nepristupačne, ali atraktivne litice te modro-zelene zaljeve.

Razgled dvorca uz doplatu za ulaz na licu mjesta. Nastavak putovanja prema AKVILEJI. Po dolasku razgled ostataka nekad velikog rimskog grada. Krajem 8. i početkom 9. stoljeća u Akvileji je postojao patrijarhat pod čijim su nadzorom pokrštavani i panonski Hrvati, a uz Ravennu, najvažnije je arheološko nalazište sjeverne Italije. 

Slijedi odlazak u GRADO. Šetnja gradom kojem je sudbina bila da se razvija u blizini većeg i starijeg grada Akvileje. U Gradu se još uvijek nalazi nekoliko predkršćanskih arheoloških iskopina, a najvažnija je riznica građena u 4.st. Nalazi se ispod bazilike na Piazzi della Vittorii. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju ili čašu Aperola Spritz. 

Oko 18:00 sati polazak prema Hrvatskoj i Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.