Produženi vikend 05.-08.10. iskoristite za 4-dnevno putovanje s TopToursom u Prag i češkim dvorcima! Upoznajte se s ljepotama Češke uz 3 noćenja s doručkom i autobusnim prijevozom...1089 kn/osobi!

2 prodanaMožete kupovati i dalje!

Ove jeseni ne propustite priliku za putovanje Češkom: Telč, Prag, Karlštejn i Konopište, uz 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Pragu! Kupon vrijedi za termin 05.-08.10.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB – TELČ – PRAG

Polazak u 04.30 sati  iz Zagreba s Autobusnog kolodvora ( peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Češku do Telča. Dolazak u Telč, srednjovjekovni gradić pod zaštitom UNESCO-a. Prošetat ćemo malom starogradskom jezgrom uz dvorac Zachariáša od Hradeca i uz kuće sa životopisnim fasadama. Kratki razgled centra grada u pratnji pratitelja putovanja te slobodno vrijeme. Polazak prema Pragu. Dolazak u Prag u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Po želji, odlazak u grad javnim gradskim prijevozom na upoznavanje sa centrom grada u pratnji pratitelja. Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan PRAG

Doručak. Odlazak u poludnevno razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Hradčani, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale Sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari – Zlatna ulica, iz 16. st., ulica je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (napomena: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme) – Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, nalazi se u podnožju dvorca i nasuprot staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave – Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama – Václavské námesti, glavna gradska prometnica u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće… Slobodno vrijeme za uživanje u čarima „Zlatnog grada“ u romantičnom ugođaju. Predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po Vltavi (fakultativno). Navečer predlažemo odlazak u nacionalnu pivnicu na večeru (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan PRAG – KARLŠTEJN – KONOPIŠTE  PRAG

Nakon doručka, odlazak na cijelodnevni fakultativni izlet u okolicu Praga i posjet prekrasnim praškim dvorcima: KARLŠTEJN - srednjovjekovni dvorac kojeg je izgradio Karlo IV usred šumovitih brežuljaka. Posjet prostorijama dvorca u pratnji stručnog vodiča, te slobodno vrijeme za predah u okolici dvorca. KONOPIŠTE - prekrasnom dvorcu s jedinstvenom zbirkom oružja, antiknog namještaja, te preko 300 000 lovačkih trofeja, najvećim dijelom vlasništva Habsburškog prijestolonasljednika Franje Ferdinanda, koji je ovaj dvorac nastanio 1887., te ovdje živio s svojom suprugom Sofijom sve do atentata u Sarajevu 1914. Razgled dvorca i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.

Za sve koji ostaju u Pragu, preporučamo posjet nekom od brojnih muzeja, posjet crkvi Svetog Nikole te šetnju židovskom četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.


4.dan PRAG – CESKY KRUMLOV  ZAGREB

Nakon doručka i odjave iz hotela, vožnja prema Krumlovu, prekrasnom srednjovjekovnom gradu pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Mogućnost fakultativnog posjeta muzeju u sklopu dvorca. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Zagrebu. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima