Svi na ludooo Martinje u Ivanić Grad uz tamburaše, klopu, vino - sa ili bez prijevoza! Pozivamo Vas na nezaboravan provod uz tamburaše u Izletištu Petek 16.11. već od 79 kn!

64 prodanaMožete kupovati i dalje!
Puna cijena 135 kn
Ušteda 40%
Cijena 79 kn
Kupi

Izletište Petek se nalazi samo 20 minuta vožnje od Zagreba, daleko od gužve i buke, u miru i prirodi... No na ove dane bit ćemo ipak malo bučniji :) Program uz tamburaše počinje u 20 h! Kupon vrijedi za 16.11.2019.


MARTINJE NA IZLETIŠTU PETEK

  • Kupon vrijedi 16.11.2018.

  • Jednodnevni izlet, autobus


Ivanić – Grad ( Zagrebačka županija ) smjestio se uz rijeku Lonju u Zapadnoj Moslavini, na 103 m nadmorske visine. Iako neki slučajni nalazi upućuju na postojanje rimske civilizacije na ovim prostorima, pa i na život znatno prije, prvi se put Ivanić spominje u zapisima iz 1246.godine. 

U prvoj polovici 14. stoljeća biskup Ladislav de Kobol gradi tvrdi grad, “castrum novum”, a  polovicom  16.stoljeća castrum se pretvara u obrambenu tvrđavu sa bastionima i opkopom, a područje podpada pod nadležnost krajiške vojne obrane. Od tvrđave ništa nije ostalo, a nad njenim bedemima i jarcima, bastionima i palisadama diže se novi dio grada Ivanića. 

Od 17.stoljeća Ivanić se počinje gospodarski i kulturno razvijati i postaje značajno obrtničko središte. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća poznat je kao jedno od naftnih središta bivše države, a danas se ponosi lječilištem „Naftalan“, jednom od samo dvije takve institucije u svijetu. 

Jeste li znali?

Svakog trećeg vikenda u listopadu postaje središte uzgajivača buča, proizvođača bučinog ulja i svih koji vole dobru zabavu, jer se organizira tradicionalna Bučijada.

Izletište Petek se nalazi samo 20 minuta vožnje od Zagreba, daleko od gužve i buke, u miru i prirodi. Sportski tereni, sadržaji za djecu, vrhunska gastronomska ponuda i ugodna atmosfera čine Izletište Petek idealnim mjestom za obiteljski odmor i rekreaciju.

 

Obzirom na širinu gastronomske ponude, veliki izbor vina, domaćih kolača, raznolikost prostora i mogućnost organizacije prezentacija, sastanaka, vjenčanja, krstitki, dječjih rođendana i svih drugih svečanosti, zadovoljit će svačiji ukus.

  • Napomena za prijevoz –najava na br 0992424107; prijevoz od 16 i 30 do 18 i 30.
  • Polazak iz Zagreba  kod Lisinskog ili na parkiralištu kod Lesnine, povratak iz Ivanić Grada oko 23 - 24 h. 

Plan puta: 

Polazak iz Zagreba ( parkiralište ispred Gradskog poglavarstva i parkiralište ispred Lesnine ) u 17.00 sati. Kratka vožnja do Ivanić-Grada. 

Odlazak do Izletišta Petek na večeru uz tamburaški sastav u 19h.

Povratak prema Zagrebu oko 24.00 sati. 


ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  •  prijevoz turističkim autobusom prema programu, turističkog pratitelja putovanja, razgledavanja prema programu.
  • Lokalnog turističkog vodiča na destinaciji, večera uz tamburaše na Izletištu Petek, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije, troškove organizacije i pripreme.


ARANŽMAN NE UKLJUČUJE: 

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci i sl.) putno osiguranje, sve što nije navedeno pod aranžman uključuje.

Martinjska večera:

patka s mlincima, krvavica, češnjovka, buncek, kiselo zelje, palenta, salata – zelena, zelje, radič, domaći kruh, orehnjača, 0,2l vina za 1 osobu ( crno ili bijelo ); cjelovečernji program uz tamburaški sastav