Garantiranim polaskom iz Zagreba otputujte s Best Travelom na DOČEK 2020. u SARAJEVO! 3 dana/2 noćenja s doručkom, bazenom i fitnessom u hotelu 4*, razgledima... 820 kn/osobi!

13 prodanihRasprodano! Drugi put budite brži!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

U aranžmanu očekuje Vas smještaj u hotelu Holiday 4* u centru grada s buffet doručkom, neograničenim korištenjem fitness centra i bazena! Svi koncerti na otvorenom u vrijeme dočeka održavaju se u neposrednoj blizini hotela, a na glavnom gradskom trgu nastupa Željko Joksimović! Kupon vrijedi isključivo za termin 30.12.2019.- 01.01.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan

Polazak autobusa u 6:00 sati s Autobusnog kolodvora, peron 502-506.  Vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Hrvatsku i Bosnu u pravcu Sarajeva. Kraća zadržavanja na putu radi odmora. Po dolasku u Sarajevo slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Careva džamija, Gazi Husrev-begova džamija, Sahat kula, Baščaršija, Skenderija, Gradska vijećnica, Narodno kazalište. 

Nakon razgleda predlažemo da isprobate čuvene sarajevske ćevape  i  prošetati uz rijeku Miljacku. Odlazak u hotel i slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima predlažemo odlazak na tradicionalnu bosansku večeru uz muziku ili odlazak  u noćni život Sarajeva. Za one koji su umorni od puta moguće opuštanje na bazenu ili u sauni hotela.

 

2. dan

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju Sarajevom, kavu ili burek. Predlažemo odlazak na izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne. Tunel spasa koji je bio jedina veza sa “vanjskim” svijetom Prolaz kojim su bježali iz okupiranog Sarajeva, ali i dopremali lijekove hranu i ostale potrepštine. Vrelo Bosne – turistička atrakcija podno planine Igman koja predstavlja najljepši dio Sarajeva. Povratak u Sarajevo u  ranim posljepodnevnim satima i pripreme za najluđu noć u godini. Odlazak u grad i doček Nove Godine na otvorenome ili u nekom od sarajevskih lokala.  Noćenje.

3. dan

Nakon kasnog doručka odjava iz hotela. Slobodno za šetnju gradom, kupnju suvenira, kavu na Baščaršiji ili u Zlatnoj ribici… Za sve one koji još nisu isprobali sve delicije koje nudi ovaj grad predlažemo da iskoristite vrijeme za odlazak na baklave ili rahatlokum. Polazak iz Sarajeva u ranim  popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.