Autoturist Park vodi Vas 14.12. u razgled jednog od najstarijih rudnika soli na svijetu Hallein i jednog od najljepših baroknih gradova Europe - Salzburg, za samo 264 kn/osobi s uključenim prijevozom!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

U jednome danu doživite geološku avanturu u rudniku soli Hallein i spektakularnu adventsku manifestaciju u Salzburgu! Kupon vrijedi za 14.12.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 5:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu.

Ugodno putovanje Slovenijom i Austrijom u smjeru Salzburga. Dolazak u mjesto HALLEIN, u kojemu se nalazi jedan od najpoznatijih i najposjećenijih austrijskih rudnika soli (djeci ispod 4 godine ulaz u rudnik nije dozvoljen zbog sigurnosnih razloga!). 

Rudnik soli u Halleinu jedan je od najstarijih takve vrste u svijetu. Sol iz rudnika osigurala je preživljavanje ljudi, salzburškim nadbiskupima donijela bogatstvo, a gradu Salzburgu njegovu raskoš. Rudnik je nekada bio dostupan samo privilegiranim dostojanstvenicima, a danas je otvoren za sve znatiželjne i avanture željne posjetitelje. Ovaj fascinantni svijet soli posjetitelji istražuju odjeveni u bijelu rudarsku odjeću! Obilazak uključuje vožnju rudarskim vlakićem, toboganom i brodom po jezeru koje se nalazi u sklopu rudnika, a služilo je rudarima u iskapanju "bijelog zlata". 

Nakon razgleda rudnika odlazak u SALZBURG, glavni grad istoimene austrijske pokrajine te jedan od najljepših baroknih gradova Europe. Razgled povijesnog središta grada: MOZARTPLATZ – KATEDRALA – NADBISKUPSKA REZIDENCIJA – FRANJEVAČKA CRKVA – STARO GROBLJE – FESTIVALSKA PALAČA – MOZARTOVA KUĆA – DVORAC MIRABELL... Slobodno vrijeme za upijanje čari božićnog sajma, kuhano vino, kupovinu suvenira, kušanje originalnih Mozart kugli u čokoladarnici Fürst.... Božićni sajam u Salzburgu je jedan od najstarijih u Europi. Nekoć je bio poznat pod nazivom sajam Sv.Nikole ili Nikolaimarkt, a danas se koristi naziv Christkindlmarkt. Upravo taj nalazi se na trgovima oko katedrale – Domplatzu i Rezidenzplatzu, ali preporučamo da posjetite i božićni sajam kod prekrasnog dvorca Mirabell! 

Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 18:30 sati. S kraćim usputnim stajanjima radi odmora, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.