PodržimoNaše

Istražite prirodne vrijednosti rezervata Zeleni vir i Vražji prolaz, oduševite se prizorima kanjona i špilja uz 1 - dnevni izlet busom na koji Vas vodi Travel Point za samo 149 kn/ osobi!

2 prodanaMožete kupovati i dalje!

Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin: 25.07.2020.!

PROGRAM PUTOVANJA: 

Polazak autobusa u 7:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Stjepana Radića 1, Zagreb). Ugodno putovanje prema Gorskom kotaru i srcu regije Delnicama.
Nastavak putovanja prema selu Donji Ložac, nedaleko kojeg su smješteni geomorfološki rezervati Zeleni vir i Vražji prolaz, prirodne rijetkosti iznimnih odlika i ljepote, za mnoge jedan od najljepših prizora u našoj zemlji. 
Osim prirodne vrijednosti u ovom je području smještena i prva hidroelektrana ovog kraja Munjara. 


Vražji prolaz jedan od najljepših kanjona Gorskog kotara, dužine oko 800 metara, na pojedinim dionicama širine svega 2 metra, a posljedica je djelovanja vode koja je tisućama godina izjedala kamen da bi prokročila ovaj prolaz koji zapanjuje snagom vodene stihije i divljinom vrletnih stijena.
Kroz kanjon prolazi gorski potok Jasle što je i ime cijelog obližnjeg šumskog kompleksa. Na kraju Vražjeg prolaza, 14 metara iznad potoka Jasle otvor je u stijenu, ulaz u špilju Muževa hiša.
Dužine je dvjestotinjak metara, a na njezinom kraju nalazi se dvorana sa jezercem.  
Zeleni vir je druga prirodna zanimljivost značajnog krajobraza. Zadivljujuća 70 metara visoka stijena koja se osovila između dva šumovita obronka, a s vrha stijene obrušavaju se dva potočića.  Jedan brzo nestaje u usjeku, a drugi se ruši okomito u obliku slapa koji pada pred otvor špilje s jezercem i ulijeva se u potok Curak koji ovdje izvire.  Nakon obilaska Zelenog vira i Vražjeg prolaza, slobodno vrijeme za odmor i okrijepu u izletničkom domu „Zeleni vir“. Preporučamo ručak ponijeti u torbi. 


U dogovoreno vrijeme polazak prema Fužinama.
Razgled špilje Vrelo, koja je otkrivena 1950. godine tijekom izgradnje akumulacijskog jezera Bajer.  Starost špilje procjenjuje se na oko tri i pol milijuna godina. Jedna je od najljepših na ovim područjima, a zbog bogatstva stalaktita, stalagmita, špiljskog jezera i izuzetnih ljepota na relativno malom prostoru nazivaju je i "Postojna u malom".
Kratko slobodno vrijeme u Fužinama za šetnju i osobne programe. 
Oko 18:00 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u
večernjim satima.


ODMAH nakon kupnje kupona potrebno se javiti Partneru mailom na: info@travelpoint.hr - ime, prezime i broj mobitela svih putnika, kako bi dobili sve dodatne informacije vezane uz putovanje ili kupili policu od otkaza putovanja.