[NOVO] Romantični odmor uz dašak prošlosti! Fantastična 2 dana/ 1 noćenje u Hotelu Villa Ukus 4* u Tešnju s Polupansionom za 2 osobe i djecu do 7 god. uz luksuzno wellness opuštanje, samo 599 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Mjesto luksuznog odmora i dobre hrane... Kupon se može iskoristiti isključivo do 31.05.21.!

Villa Ukus
U industrijskoj zoni Tešnja, grada kojega sa punim pravom nazivaju bosanskohercegovačkim privrednim čudom, na adresi Bukva bb, ušuškana je mala oaza mira, carstvo za pauzu od poslovnih obaveza, mjestoluksuznog odmora i dobre hrane -Boutique Hotel **** Villa Ukus. 

Ljubazno osoblje, dostupno 24 sata na dan, toplo preporučuje i sadržaje vrhunski opremljenog Fitness & Wellness centra koji se nalazi u sklopu hotela. Wellness prostor se koristi u skladu s preporukama HZJZ!

Ponuda uključuje: 2 dana, 1 noćenje, u luksuzno opremljenim King size sobama + 1 x doručak + 1 x večera i jedno bezalkoholno piće u restoranu Ukus + neograničeno korištenje wellness centra u sklopu hotela (bazen zatvorenog tipa, turska i finska sauna) + besplatan wi-fi + besplatan parking, sve za 2 osobe.

RESTORAN
Spoj autentične, tradicionalne bosanske i svjetske kuhinje. Dašak prošlosti Tešnja provlači se kroz elegantne prostore hotela, a bogato kulturno-historijsko naslijeđe ovoga kraja posebno je vidljivo u restoranu Ukus, koji je nastao na uspomenama nekadašnje zgrade, izgrađene 1968. godine. 

Romantični starinski etno prizori prošarani s modernim ambijentom restorana, uz bogatu gastro ponudu daju fantastičan ugođaj za vrijeme objedovanja. Nenametljivi žubor fontane u ljetnoj bašti, prizori i predmeti iz života staroga Tešnja, zgodno raspoređeni antikviteti kojima je ukrašen prostor bašte restorana, uz eklektičan meni baziran na spoju autentične, tradicionalne bosanske i svjetske kuhinje, učinit će vaš objed u restoranu Ukus nezaboravnim.

Djeca do 7 godina gratis! Boravišna pristojba je uključena u cijenu!

SMJEŠTAJ
Manje krilo ovoga luksuznog Boutique hotela, ocijenjenog sa četiri zvjezdice, otvoreno je 2014. godine (11 soba), a novosagrađeno, Villa Nađa, dvije godine kasnije (14 soba). Šarmantno zdanje redovno se nalazi na listi preporuka gostiju, kako među domaćima, tako i među svjetskim putnicima. 
Opremljenost soba: Sistem inteligentne sobe koji osigurava kvalitetniju uslugu za gosta, povećava se razina sigurnosti cijelog sistema.

PRIJE kupnje kupona obavezno kontaktirati partnera i provjeriti slobodan termin dolaska na e-mail: info@villaukus.com ili na br.tel.: +387 32 654 460, te ODMAH po kupnji potvrditi isti uz KOD i ID kupona po primitku.

GRAD TEŠANJ
Kada je Mudri uzimao građu za Prvog čovjeka, uzeo je šaku najbolje zemlje ispod usorske Gradine koja se zove Tešanj. Pod današnjim imenom, Tešanj se prvi put spominje 1461. godine u Povelji kojom kralj Stjepan Tomašević svome stricu Radivoju daruje „i na Usori grad Tešanj“. 

Pretpostavlja se da ime grada potječe od keltske riječi ‘tesen’ što u prevodu znači ‘mali dvor’. Tešanj leži usred brežuljkastog kraja, obraslog u dvije trećine bukovom, hrastovom i crnogoričkom šumom – pisalo se o položaju Tešnja prije sto godina, a danas se obično Tešanj smatra sinonimom za privredni prosperitet. Filozofiji naklonjeni hvale ovaj živopisni bosanski gradić rečenicom: Kada je Mudri uzimao građu za Prvog čovjeka, uzeo je šaku najbolje zemlje ispod usorske Gradine koja se zove Tešanj. Tešanj je 1465. godine proglašen za centar bosanske kraljevine.