LAST MINUTE - krstarenje 8 dana/7 noćenja na bazi polupansiona na drvenom motornom jedrenjaku M/S Otac Ivan - Trogir, Split, Hvar, Korčula, Dubrovnik, Mljet, Makarska, Brač… samo 3399 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Guštajte u čarolijama Južnog Jadrana u postsezoni, kad više nema gužvi, a more je prikladno za kupanje! Kupon vrijedi ovisno o odabranom datumu: 25.09.2021. / 02.10.2021. / 09.10.2021.

Otac Ivan je drveni motorni jedrenjak sa dugom tradicijom. Njegovi vlasnici su u 2020. godini obnovili sve kabine i kupaonice, kao i salon.

Dugo je Otac Ivan bio pod rukom legendarnog kapetana Branimira, dok se on prije nekoliko godina teškog srca odlučuje za odlazak u zasluženu mirovinu. 

Tako prodaje svoj brod dvojici braće iz Omiša. Nakon što se jedan od njih vraća brodskom prijevozu tereta, a drugi preuzima vodstvo nad novogradnjom, Otac Ivan opet stoji na prodaju. Svoju šansu tada njuši mladi kapetan Dino Šare, iz obitelji s dugom mornarskom tradicijom, te zajedno sa svojom budućom suprugom Larisom odlučuje ubuduće približiti čari dalmatinskog otočja svojim gostima. 

Dok Dino sigurnom rukom upravlja kormilom Oca Ivana, Larisa se brine o gostima. Larisa je još za vrijeme studija psihologije ljeti radila na našim brodovima, i tako se nakon završenog fakulteta odlučuje za život u pomorskom turizmu. Za sezonu 2020. obnovljene su sve kabine i kupaonice, kao i salon.

Opći podaci: dužina 33 m; godina gradnje 1953.; renovacija 2020.; 17 kabina, od toga 14 dvokrevetnih i 3 trokrevetne – ukupno 37 kreveta (svaka kabina ima svoj tuš/wc i klima uređaj); 

potpalublje: 2 dvokrevetne kabine sa krevetima na kat, 2 trokrevetne kabine s francuskim ležajem i trećim krevetom iznad; 

glavna paluba: 3 dvokrevetne kabine sa krevetima na kat, 3 kabine s francuskim ležajem, 1 trokrevetna kabina s francuskim ležajem i trećim krevetom iznad;

gornja paluba: 6 dvokrevetnih kabina sa krevetima na kat.

Ostalo: dvije palube za sunčanje (cca. 70 odnosno 50 m²) sa 20 ležaljki, veliki stol sa klupom, stolicama i tendom za cca 12 osoba na provi, stolovi sa klupama za cca. 12 osoba u natkrivenom dijelu palube na krmi, klimatizirani salon za 37 osoba. Dva SUP-a (standup paddle boards) stoje besplatno na raspolaganju!

Brod nije prilagođen za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

RUTA

SUBOTA - Ukrcavanje je između 12:00 i 13:00 sati u trogirskoj luci. Stižete li u Trogir svojim automobilom, možete se dovesti do recepcije parkirališta od 10:00 do najkasnije 13:00 sati. 

Ovdje možete parkirati svoj automobil, a naši predstavnici odvest će vašu prtljagu do luke ili na brod. Do luke je potrebno desetak minuta pješice (1100 metara). Nakon ukrcaja, naši predstavnici dočekat će vas s pićem dobrodošlice i upoznat ćete posadu i svoje suputnike. Uz zakusku za ručak isplovljavamo. Zaustavljamo se u jednoj od uvala na otoku Čiovu u kojoj ćete moći iskoristiti prvu priliku za uranjanje u kristalno čisto Jadransko more. Poslije ugodnog plivanja i sunčanja, usmjeravamo se prema Splitu, našem prvom pristaništu. Grad čija je prošlost duga 1700 godina, nekoć je bio palača rimskog cara Dioklecijana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Noćenje u splitskoj luci.

NEDJELJA - Napuštamo Split i usmjeravamo se prema otoku Hvaru. Već oko 10:00 sati stižemo u grad Hvar gdje ćete imati dva sata na raspolaganju za upoznavanje ovog slikovitog gradića. Nakon posjeta Hvaru usidrit ćemo se u jednoj od uvala otoka Hvara za kupanje. S ručkom dižemo sidro i plovimo dalje prema otoku Korčuli. Korčula slovi kao jedan od ljepših starih gradova Dalmacije, a kako nalikuje tvrđavi, često ga nazivaju „malim Dubrovnikom“. Noćenje u rodnom gradu čuvenog moreplovca i pustolova Marka Pola.

PONEDJELJAK - Nakon stanke za kupanje na Elafitskim otocima, ulazimo u luku Dubrovnik oko 16:00 sati. Grad Dubrovnik razotkriva svoje znamenitosti poput jedinstvenog muzeja pod otvorenim nebom. Kad stignemo u Dubrovnik, možete se pridružiti vođenoj turi po povijesnoj jezgri grada sa svojim izuzetnim zidinama. Do centra grada potrebno je svega nekoliko minuta autobusom. Autobusno stajalište smješteno je u neposrednoj blizini luke, autobus polazi svakih deset minuta, posljednja vožnja kreće oko dva sata ujutro. Karte je moguće kupiti na kiosku (12 kuna/vožnja) ili na autobusu (15 kn/vožnja). Poslije vođene ture gradom, imat ćete dovoljno vremena za samostalno otkrivanje dubrovačkih bisera.

UTORAK - Napuštamo Dubrovnik i uputimo se prema otoku Mljetu. Dio otoka proglašen je Nacionalnim parkom, dva slatkovodna jezera (na većem se nalazi otočić s nekadašnjim samostanom) uski kanal spaja s morem. Ne propustite priliku i posjetite Nacionalni park. Cijena ulaznice (125 kn u rujnu, 70 kn u listopadu) uključuje izlet brodom na maleni otok sa samostanom plativo na licu mjesta). Noćenje u Pomeni.

SRIJEDA - Sa Mljeta nastavljamo svoje putovanje prema Makarskoj, glavnom mjestu istoimene rivijere, poznata po svojim bezbrojnim sljunčanim plažama. Noćenje u Makarskoj.

ČETVRTAK - Prilazimo otoku Braču. Putem se zaustavljamo u jednoj od predivnih skrovitih uvala za morske radosti. Brač je poznat kao treći najveći otok čitavog Jadrana. Noćenje u Pučišćima, mjestu poznato po svojoj klesarski školi koja slovi kao jedna od najčuvenijih klesarskih škola u Europi. Tu ćemo uživati i u večerašnjoj Kapetanovoj večeri.

PETAK - Napuštamo Brač i poslije stanke za kupanje u uvali na otoku Čiovu, opraštamo se od dalmatinskih otoka i vraćamo se polazišnoj točki našeg putovanja, u Trogir, čiji je prekrasan stari centar pod zaštitom UNESCO-a. Uživajte u šetnji gradom kroz vijugave uličice i upoznajte upečatljive zidine, zvonike, crkve, freske i svodove. Mogućnost večere u jednom od brojnih trogirskih restorana.

SUBOTA - Doručak od 07:00 do 08:00 h, iskrcaj u 08:00 h.

Dolazak / parking / ukrcaj

Po dolasku možete se dovesti do recepcije parkirališta od 10:00 do najkasnije 13:00 sati. Ovdje možete parkirati svoj automobil, a naši predstavnici odvest će vašu prtljagu do luke ili na brod.

Ukrcaj na brod i dodjeljivanje kabina se vrši od 12:00 do 13:00 h.