NOVO - upoznajte renomirane i svjetski nagrađivane Erdutske vinograde i naučite sve o vinima u Erdutskoj vinskoj školi 15.07. u trajanju 3 sata za samo 49 eura po osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Još od davne 1730. godine Erdutski vinogradi postali su inspiracija brojnim pričama i legendama, ali i najvećem vinogradu u jednom komadu u Hrvatskoj... Škola će se održati u subotu 15.07. s početkom u 10h, a traje 3 sata. Minimalan broj polaznika je 8, a maksimalan 20. Kupon vrijedi za 1 osobu i može se iskoristiti samo 15.07.2023. J

Erdutski vinogradi su jedna od najvećih hrvatskih vinarija koja baštini tradiciju vinarstva u Erdutu od izgradnje Starog podruma 1730. godine. Vlastiti vinogradi su smješteni uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom. 

Simbol vinarije je Velika bačva, najveća drvena vinska bačva na svijetu u upotrebi sa zapremninom od čak 75.000 litara u kojoj odležava graševina. Na prekrasnoj lokaciji svog vidikovca uz Dunav, Erdutski vinogradi nude i tailor made događanja za grupe koje žele proslaviti svoja druženja na otvorenom i uživati u privatnosti lokacije u prirodi.

Erdutska vinska škola započinje obilaskom kompleksa Erdutskih vinograda koji uključuje: Stari podrum iz 1730. godine, dvorac Adamovich-Cseh, šetnja kroz tzv. klanter do vidikovca s pogledom na Dunav i Velika bačva (najveća drvena vinska bačva u upotrebi na svijetu kapaciteta 75 tisuća litara). Nakon obilaska kompleksa, polaznici Erdutske vinske škole se smještaju u svečanu dvoranu kapaciteta 40 osoba u dvorcu Adamovich-Cseh gdje se održava predavanje. Program i sadržaj predavanja je usmjeren vinskim početnicima s entuzijazmom i ciljem da im pruži osnovna praktična znanja i vještine koje će koristiti prilikom posluživanja i konzumacije vina u svom okruženju.

Sadržaj predavanja:

● način otvaranja boce i točenja/posluživanja vina, tipovi i kvaliteta čepa/tipovi vinskih boca
● na koji način ispravno otvoriti pjenušac
● tipovi otvarača
● na koji način se drži čaša i upoznavanje s tipovima vinskih čaša, ispravan odabir čaše za vino
● temperatura posluživanja vina, zašto je važno vino poslužiti na ispravnoj temperaturi
● dekantiranje vina, koja vina se dekantiraju te njegova svrha
● ispravan način skladištenja i čuvanja vina
● tipovi i podjela vina - Hrvatska i svijet
● pravila dobrog ponašanja za ljubitelje vina, ponašanje za stolom u restoranu prilikom posluživanja vina
● okus, miris, aroma vina, koje okuse i mirise nalazimo u raznim tipovima vina, na koji način vježbati osjetila; na koji način tražiti mirise i okuse vina
● osnove za sparivanje vina s hranom

Erdutsku vinsku školu vodi enolog Erdutskih vinograda, a čija vina osvajaju nagrade na Decanteru, Mundus viniju i ostalim prestižnim svjetskim i domaćim natjecanjima. Kušaju se isključivo vina marke Vina Erdut (7 etiketa). Neutralizatori su kruh i sir. Kao zakuska se služe kanapei i mali sendviči pripremljeni od tradicionalnih slavonskih suhomesnatih proizvoda: kulen, kulenova seka i šunka.

U idealnim uvjetima za uzgoj vinove loze, na nadmorskoj visini između 130 i 190 metara, blago nagnut prema jugu, nalazi se najveći plantažni vinograd u Hrvatskoj. Asortiman obuhvaća bijele i crne sorte vina, prepoznate na tržištu pod markom Vina Erdut, od kojih je najvažnija sorta graševina. 

Od bijelih sorti, uz graševinu su tu i traminac, chardonnay, pinot sivi i rajnski rizling. Od crnih sorti, tu su cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, frankovka i zweigelt. Za svoja vina, Erdutski vinogradi osvajaju nagrade na Decanteru, Mundus viniju i drugim brojnim svjetskim i domaćim natjecanjima.