Super ponuda! Petra Yoghurt Maker, s 6 šarenih šalica i volumena od 1 litre, za samo 149 kuna!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Na jednostavan način napravite svoj domaći i kremast jogurt za samo 5 do 6 sati, i to bez umjetnih aditiva i zaslađivača. Ova praktičnu spravica dolazi i s 6 raznobojnih šalica i uz 50% popusta!

Ponuda uključuje:

PETRA - Yogurt maker

Volumen: 1 L. Snaga: 10 W. On/ off prekidač s upaljenim svjetlom. Napon: 230 V poklopac. Sustav protiv pregrijavanja. Jednostavan za čišćenje

Boja: bijela

Uključeno 6 Šalica.


JOGURT je prema enciklopediji kremasti, aromatični oblik kiselog mlijeka kojeg proizvodi određena bakterija u zgusnutom mlijeku tj. dodavanjem bakterije mliječne kiseline, takozvanog pokretača, pokreće se postupak sazrijevanja.

PRIPREMA

U šest staklenki možete obraditi ukupno 1 l mlijeka. Mlijeko treba podgrijati do točke neposredno prije točke vrenja.

Prije “cijepljenja”, mlijeko ohladite na temperaturu ispod 42 stupnja Celzijeva, jer više temperature uništavaju bakterije potrebne za jogurt, a na temperaturama ispod 20 stupnjeva C ne mogu biti aktivne. Na 1l mlijeka treba vam 1 vrećica sredstva za fermentiranje jogurta ili približno 150 ml svježeg prirodnog jogurta bez dodanih okusa. Zagrijani jogurt ne može se koristiti kao pokretač jer su uništeni mikroorganizmi. Udio masti mora biti jednak udjelu masti u mlijeku ili će nastati vrlo tekući jogurt.

U većoj posudi pažljivo umiješajte pokretač u mlijeko, on mora biti ravnomjerno raširen u mlijeku. Ako je neravnomjerno raširen, jogurt će biti krut na dnu, a tekuć na vrhu.

Koristite samo svježe sredstvo za fermentiranje kupljeno u trgovini sa zdravom hranom. Staro sredstvo za fermentiranje duže sazrijeva - prestaro sredstvo za fermentiranje može biti potpuno neupotrebljivo.

Jogurt proizveden pomoću sredstva za fermentiranje kasnije se može koristiti kao pokretač. Samo dodajte jednu čašu takvog jogurta u 1l mlijeka.

To možete učiniti najviše 20 puta - nakon toga prestaje učinak i morate ponovno početi koristiti svježe sredstvo za fermentiranje.

PROIZVODNJA JOGURTA

Izlijte pripremljeno mlijeko u staklenke isprane u vrućoj vodi. Zavrnite poklopce i stavite staklenke u uređaj.

VRIJEME SAZRIJEVANJA

Za nastajanje mlijeka na sobnoj temperaturi potrebno je 12 sati, a ako koristite toplo mlijeko na približno 40 stupnjeva Celzijevih, vrijeme sazrijevanja skraćuje se na 5-6 sati.

Opće pravilo: što dulje traje sazrijevanje, to će jogurt imati jači okus.

Ako ste u dvojbi, ostavite jogurt da dulje sazrijeva.

Ako ste odabrali prekratko vrijeme sazrijevanja, a jogurt je još uvijek tekuć, postupak sazrijevanja moći ćete bez problema produljiti.

Završene i ohlađenje staklene stavite u hladnjak. Jogurt će dobiti još malo čvrstoće i dobiti puni okus. Držite ga barem jedan tjedan tamo.

Nekoliko savjeta
:

U svom prirodnom obliku, jogurt je zdrava, ukusna prehrambena namirnica koja sadrži malo kalorija.

Naravno, možete dodati voće. U tom slučaju voće dodajte tek kada ste izvadili jogurt iz hladnjaka, inače će se on razrijediti.

Osim toga, možete umiješati i hladnu vodu ili komadiće leda i tako dobiti osvježavajuće piće za vrućih dana.

Ako kukuruzne žitarice, pšenične klice ili zobene pahuljice pomiješate s jogurtom, lakše ćete ih probaviti nego ako ih pomiješate s hladnim mlijekom.

U mješavini sa želeom i voćem, jogurt je ukusno jelo.

Ako ga dodate povrću, obogatit ćete ga. Kao dodatak salatama, juhama i umacima on nudi nove varijante.