[LISTOPAD] Sa Smart Travelom otkrijte jesenske čari Opatijske rivijere - posjetite Opatiju i Lovran te uživajte u finim slasticama i jelima spravljenima od maruna, u jednodnevnom izletu autobusom!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za 1 osobu i odabrani datum.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06:45h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.00h prema OPATIJI. Slijedi ugodna vožnja kroz zeleno srce Hrvatske koje u zimskim mjesecima izgleda posebno idilično - Gorskog Kotara, sve do omiljenog okupljališta austrougarske aristokracije, Opatije. 

Po dolasku u Opatiju, očekuje Vas šetnja carskim gradom i upoznavanje ljepota Opatije (ŠETALIŠTE SLAVNIH - LUNGOMARE - CRKVA SV. JAKOVA - UMJETNIČKI PAVILJON JURAJ ŠPORER - HOTEL KVARNER - VILLA ANGIOLINA). Slobodno vrijeme za kavu ili šetnju Opatijom. Okupljanje grupe i kraća vožnja do LOVRANA, grada duge i bogate prošlosti, koji je dobio ime po lovoru koji u izobilju raste u zimzelenim gajevima u mjestu i okolici. Po dolasku, kraća zajednička šetnja uz voditelja putovanja te slobodno vrijeme za uživanje u gastro ponudi na bazi maruna, gdje se uz pečeni marun nudi i medica (domaća rakija na bazi meda) te mlado vino. 

Od svojih "kontinentalnih rođaka", odnosno kestena, marun se razlikuje svojom veličinom i specifičnom slatkoćom, a može se pronaći samo u šumama Opatijske rivijere. Uz marune koji se mogu kupiti sirovi ili pečeni na vatri, lovranski ugostitelji nude niz jela pripravljenih na bazi ove autohtone namirnice.

U kavanama i slastičarnicama spravljaju se kolači, slastice i torte, a u konobama i restoranima mogu se kušati originalna domaća jela na bazi maruna. Okupljanje grupe, te polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, a planirani dolazak na mjesto polaska je u večernjim satima.