[26.08.-02.09.] ULTRA LAST MINUTE ponuda za krstarenje Jadranom na brodu La Cordea i ruti Split-Šolta-Vis-Hvar-Lastovo-Mljet-Korčula-Pelješac-Makarska-Brač uz 8 dana i 7 polupansiona!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Provedite nezaboravan odmor uz boravak na sunčanoj palubi broda i kupanje u skrivenim uvalama te uživajte u dalmatinskim specijalitetima našeg vrhunskog kuhara! Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo za 26.08.-02.09.2023.

8 dana i 7 noćenja sa buffet doručkom i ručkom i dvije večere (BBQ i Kapetanova večera) ● uključeni keksi i svježe voće svaki dan 

Kabine - dvokrevetne s bračnim krevetom (double) ili odvojenim krevetima (twin) - klimatizirane, sa vlastitim tuševima i wc-om, smještene su na dvije palube (glavna paluba i potpalublje).

Obavezna nadoplata za takse i napojnicu posadi od 140 eura po osobi za 8 dana i plaća se na brodu.

PROGRAM PUTOVANJA

26.08. Split - Šolta - Vis (ručak)

Dolazak u Split u vlastitom aranžmanu. Ukrcaj na brod moguć je od 12 sati dok se u kabine može ući od 14 sati, kada se isplovljava iz luke Split. Smjestite se u kabinu i opustite prije ručka dobrodošlice. Plovidba nas vodi do Šolte, gdje ćemo napraviti prvu pauzu za kupanje u jednoj od prekrasnih uvala. Ovo je otok ilirskih legendi, antičkih ribnjaka, srednjovjekovne poezije, bogate pomorske tradicije te sve zapaženije enologije i tipičnih mediteranskih gastronomskih specijaliteta. Nastavak plovidbe prema Visu. Uplovljavanje u Vis u večernjim satima. Vis je bio nekadašnja strateški važna pomorska baza zatvorena za javnost. Zbog ove izoliranosti Vis ima posebnu čar - "Mediteran kakav je nekada bio", što ga čini zanimljivim za posjetitelje. Prošetajte prekrasnom šetnicom, pogledajte film u ljetnom kinu ili posjetite jedan od brojnih ribljih restorana. Noćenje u Visu.

27.08. Vis - Hvar (doručak, ručak)

Nakon doručka, iskoristite slobodno vrijeme za kupanje ili za istraživanje Visa. Ručak te isplovljavanje prema Hvaru i uživanje u opuštajućem krstarenju uz pauzu za kupanje na jednoj od prekrasnih uvala. Dolazak u grad Hvar, jedan od najljepših gradova na Jadranu. Hvar je omiljeno odredište za odmor međunarodnih zvijezda, ali ujedno je i šarmantni primorski grad s osam stoljeća starom arhitekturom. U šetnji obiđite stari grad sa slikovitim uličicama i prvo javno kazalište u Europi. Predlažemo da se popnete na hvarsku utvrdu Forticu od kuda se pruža prekrasan pogled na Hvar i Paklene otoke. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od mnoštva restorana. Noćenje u Hvaru.

28.08. Hvar - Lastovo - Mljet (doručak, ručak, večera)

Ujutro plovidbu nastavljamo prema Lastovu, otoku poznatom po venecijanskoj arhitekturi iz 15. i 16. stoljeća. Uz Mljet, Lastovo je najšumovitiji hrvatski otok s više od 70% šumovite površine te je 2007. godine Lastovo proglašeno Parkom prirode. Dolazak u luku Sv. Mihajlo i šetnja do grada Lastova uz pratnju vodiča. Slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnoj uvali. Ručak na brodu i plovidba prema Mljetu.

U večernjim satima slijedi nezaboravno druženje na brodu. Usidrit ćemo se u predivnoj uvali na Mljetu te za Vas organiziramo BBQ večeru na brodu uz jedan od najljepših zalazaka sunca na Jadranu. Opustite se uz glazbu, zaplešite i uživajte u noćnom kupanju pod svjetlima broda. Noćenje u Mljetu ili sidrenje u uvali ako dopuštaju vremenske prilike.

29.08. Mljet - Korčula (doručak, ručak)

Nakon doručka, slobodno vrijeme za posjet Nacionalnom parku Mljet u kojem možete posjetiti slavna slana jezera i uživati u vožnji brodom na otočić Svete Marije na kojem se nalazi Benediktinski samostan, stara crkva iz 12. stoljeća. Ulaznica za NP Mljet kupuju se na licu mjesta.

Plovidbu nastavljamo za vrijeme ručka te u poslijepodnevnim satima uplovljavamo u Korčulu, grad koji se smatra rodnim gradom slavnog istraživača Marca Pola. Uživajte u šetnji jednim od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Mediteranu. Slobodno vrijeme iskoristite za otkrivanje grada ili uživanje u večeri u jednom od mnogih vrhunskih restorana. Noćenje u Korčuli.

30.08. Korčula - Pelješac - Makarska (doručak, ručak, večera)

Danas plovimo do Makarske. Tijekom plovidbe napravit ćemo i pauzu za kupanje na jednoj od prekrasnih uvala na Pelješcu. Plovidbu nastavljamo uz ručak do Makarske. Uživajte u kupanju u jednoj od prekrasnih uvala na makarskoj rivijeri podno planine Biokovo. Nakon kupanja, pripreme za svečanu kapetanovu večeru i glazbu na brodu. Noćenje u Makarskoj.

31.08. Makarska - Zlatni Rat - Jelsa (doručak, ručak)

Jutarnja plovidba prema Bolu na otoku Braču s pauzom za kupanje na najpoznatijoj plaži u Dalmaciji - Zlatni Rat (Bol), čiji se oblik neprestano mijenja pod utjecajem mora i vjetra. Iskrcaj u Bolu. Do plaže možete hodati petnaestak minuta po jednoj od najljepših šetnica na Jadranu u hladu borova ili se provozati vlakićem od centra Bola do plaže. Svakako preporučujemo i razgled ovog prekrasnog dalmatinskog mjesta. Nastavak plovidbe prema Jelsi. Jelsa na otoku Hvaru najpoznatija je po opuštenoj atmosferi, kristalno plavom moru, prekrasnim plažama te najboljim vinarijama u regiji. Večer je na raspolaganju za upoznavanje ovog lijepog mjesta ili večeru u nekom od lokalnih restorana. Noćenje u Jelsi.

 

01.09. Jelsa - Pučišća - Split (doručak, ručak)

Danas plovimo prema našem krajnjem odredištu - Splitu. Nakon jutarnjeg kupanja, plovidbu nastavljamo do mjesta Pučišća na Braču. Ovo šarmantno mjesto danas je poznato po svojoj dugoj klesarskoj tradiciji, s kamenolom najpopularnijim upravo zbog legende da je Bijela kuća u Washingtonu sagrađena kamenjem uzetih iz njega. Preporučujemo posjet Klesarskoj školi gdje možete čuti povijest škole, naučiti nešto o alatima koji se koriste, o preradi kamena i njegovoj tradiciji na Braču. U školi možete i kupiti tradicionalne suvenire od Bračkog kamena po tvorničkim cijenama. 


Nastavljamo plovidbu do Splita. Slobodno popodne za istraživanje grada. Posjetite Dioklecijanovu palaču, jednu od najbolje očuvanih i najimpresivnijih građevina rimskog doba u Europi, opustite se uz kavu na gradskoj Rivi i prošetajte ulicama stare gradske jezgre. Ne propustite "za sreću" i ispunjenje želja dotaknuti nožni prst grandioznog kipa Grgura Ninskog, rada velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Pred Vama će se ukazati veličanstvena Zlatna vrata, koja su u rimskim vremenima vodila do Salone, najvećeg rimskog grada na istočnoj obali Jadrana, i koja je smio koristiti samo car Dioklecijan i njegova obitelj. Za večeru izaberite jedan od mnogobrojnih restorana.

02.09. Split (doručak)

Sve što je lijepo kratko traje pa smo tako i naše putovanje priveli kraju. Doručak te odlazak s broda do 09:00 sati. Ako ostajete u Splitu, preporučujemo šetnju Marjanom i kupanje u jednoj od uvalica ili zaigrajte "picigin" na jednoj od najpoznatijih gradskih plaža - Bačvice. Želimo Vam sretan povratak kući ili ugodan nastavak vašeg odmora!