Zimski odmor na Bjelašnici! Uživajte uz 3 dana/2 noćenja ili 4 dana/3 noćenja sa doručkom za 2 ili 4 osobe u Aparthotelu Phoenix*** već od 258 eura!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Posjetite Bjelašnicu, planinu smještenu u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, 25 km jugozapadno od Sarajeva. Prije kupnje izaberite jednu od opcija smještaja! Kupon vrijedi do 15.03.2024.

Aparthotel Phoenix

Dobrodošli u Phoenix hotel na planini Bjelašnici, gdje se prirodna ljepota savršeno stapa s luksuzom unikatnih apartmana. Naš hotel nije samo mjesto za boravak, već pruža jedinstveno iskustvo koje oživljava sva vaša čula. Bjelašnica, planinski raj tokom cijele godine je destinacija gdje udobnost i avantura postaju nerazdvojni.

Smješteni smo u srcu planinskog krajolika, a svaki apartman nosi vlastiti karakter i poseban pečat. Prostrane sobe pažljivo su uređene, pružajući toplinu doma u zagrljaju čistog planinskog zraka. Kroz svaki prozor pruža se pogled na očaravajući pejzaž, stvarajući sliku koja se mijenja s godišnjim dobima. 

Dobrodošli u naš čarobni svijet na planini Bjelašnici, gdje Phoenix hotel postaje vaša destinacija za nezaboravna iskustva.

Apartman S (2 osobe) 

Studio apartman 

Apartman L (2+1 osobe) 

Studio apartman sa bračnim krevetom i pomoćnim ležajem

Apartman XL (4 osobe) 

Apartman sa jednom spavaćom sobom

Apartman XL Lux (4 osobe)

Lux apartman sa jednom spavaćom sobom 52m2

Apartman Premium (4 osobe)

Penthouse 98 m2 sa dvije spavaće sobe, kamin, sauna, terasa

Bjelašnica

Bez obzira da li ste ljubitelj staza ili freeride profesionalac, to jest ljubitelj spusta na neuređenim stazama, glavna stvar je spust. Brzo ili lagano, na skijama ili dasci – i to usred planina Bjelašnica i Igman. Ova dva skijaška centra osiguravaju zabavu na stazama svih nivoa težine. Ali to nije sve: ne samo da su brzi spustovi vrhunac sami po sebi, već i moderni ski liftovi s kojima se lako možete popeti da biste ponovo krenuli. Na vama je da li ćete koristiti savršeno uređene padine ili ćete provlačiti jednu za drugom kroz blistavi puder.

Bjelašnica je jedna od najpopularnijih planina u Bosni i Hercegovini koju posebno tokom zimske sezone posjeti na stotine hiljada ljudi, od lokalnog stanovništva do brojnih drugih gostiju, sve češće posebno iz zemalja regije

Staze na Babinom Dolu spadaju u sami vrh evropskih ski staza. Skijalište raspolaže sa osam ski staza i pet dječijih staza, te sa tri žičare i pet ski-liftova, koji voze i do samog vrha Bjelašnice, na 2.067 metara nadmorske visine. Bjelašnica je prema tome jedinstvena i autentična planina koja svakako predstavlja jedan od brojnih dragulja bh. prirode.

Dio staza je osvjetljen visokokvalitetnom takmičarskom rasvjetom za noćno skijanje, a Ski centar posjeduje i instaliran sistem za umjeto osnježavanje staza. Modernizacija vertikalnog transporta, osim postavke šesterosjedne žičare, obuhvata postavku četverosjedne žičare od međustanice do samog vrha Bjelašnice.