Dvodnevno putovanje s Darojković Prometom u BEČ i BRATISLAVU uz 1 noćenje na bazi doručka u hotelu 3* u Bratislavi i uključen autobusni prijevoz!

2 prodanaMožete kupovati i dalje!

Kupon vrijedi za 1 osobu i termin 01.-02.06.2024.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB-BEČ-BRATISLAVA

Polazak iz Dugog Sela u 6:00 ujutro. Mogući ukrcaji na dogovorenim stanicama u Zagrebu. Vožnja u pravcu graničnog prijelaza Macelj. Preko Slovenije dolazimo u Austriju i uz usputna zaustavljanja radi odmora. U Beč stižemo u prijepodnevnim satima. Krećemo u razgled grada autobusom i pješice, u pratnji pratitelja putovanja. 

Obići ćemo najpoznatiju bečku ulicu – Ring Strasse i vidjeti znamenitosti kojima je okružena: kompleks kraljevskog dvora, austrijski parlament, dvorsko kazalište, sjedište sveučilišta, gradska vijećnica, zgrada burze, gradski park, brojni svjetski poznati muzeji i ostale građevine po kojima su Austrija i Beč poznati. Zatim pješice odlazimo kroz Burghof, kraljevski dvorac koji se sastoji od nekoliko desetaka dijelova, prema središtu grada. Prošetat ćemo se poznatim ulicama Kartnerstrasse i Graben te doći do samog srca grada – katedrale sv. Stjepana. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite program, šetnju, kavu. U dogovoreno vrijeme odlazak prema susjednoj Slovačkoj čiji je glavni grad Bratislava od Beča udaljen svega 70- ak km. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje.

2. DAN BRATISLAVA-ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo u razgled Bratislave. Prvo ćemo se popeti do starog dvorca koji je i najpoznatija panorama grada i s kojeg se pruža najljepši pogled na čitav grad. Zatim se spuštamo u središte gdje ćemo vidjeti nekadašnju krunidbenu crkvu habsburških vladara, katedralu sv. Martina te se živopisnim uličicama poput Michalske uputiti u središte grada na čijem se glavnom trgu nalazi stara gradska vijećnica iz 14. st. u kojoj je danas smješten Muzej torture s prekrasnim vidikovcem na cijeli grad. 

U blizini je najveća palača u Slovačkoj – Primacijalna palača, iz 18.st., sjedište biskupa i mjesto brojnih povijesno značajnih događaja. Prošetat ćemo se i ispred sjedišta slovačkog predsjednika koje je smještemo u središtu grada u Grassalkovichevoj palači. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak prema Zagrebu i Dugom Selu. Dolazak predviđen u kasnim večernjim satima.