Proljetni odmor u Vodnjanu uz 3, 5 ili 7 noćenja na bazi doručka za do 8 osoba u Kući za odmor Pod Mendulom sa vanjskim grillom i bazenom te šetnju predivnom okolicom!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi od 25.03. do 15.05.2024.

Kuća za odmor Pod Mendulom ima tri etaže (prizemlje, prvi kat i potkrovlje), a ukupne je površine 104 m2. Kuća ima zaseban ulaz, ograđena je kamenim zidom i vrtom s aromatičnim biljem (lavanda, kadulja i ružmarin).

U prizemlju ove kuće za odmor nalazi se hodnik iz kojeg se ulazi u u dnevni boravak s mini barom, SAT TV-om i kožnom kutnom garniturom za razvlačenje te klima uređajem za grijanje i hlađenje. Iz hodnika ulazimo u kupaonicu s tušem i WC školjkom te mašinom za pranje rublja i grijalicom.

U prizemlju se još nalazi i kuhinja koju krasi kamin, a opremljena je kuhinjskim elementima, hladnjakom (s velikim prostorom za zamrzavanje), perilicom posuđa, te štednjakom (3 plina, 1 struja, pećnica na struju), mikrovalnom pećnicom, kuhalom za vodu, tosterom, fritezom te mašinom za kuhanje kave i klima uređajem koji služi samo za grijanje. 

Iz kuhinje se izlazi na natkrivenu terasu (cca 20 m2) u pozadini kuće, blizu koje se nalazi velika dječja igraonica (pješčanik, ljuljačke, golovi za mali nogomet, tobogan, sprave za vježbanje), te bazen (6x4x1,30) s tušem. Okućnica u pozadini kuće veličine je cca 2500 m2.

Iz prizemlja stepenice vode na prvi kat kuće na kojem se nalazi 2 spavaće sobe i još jedna kupaonica s tušem i WC-om. Soba Orange ima bračni krevet, krevet za jednu osobu i dječji krevetić, jedan veliki ormar s ogledalom i dva noćna ormarića s lampama. Soba ima pogled na dječje igralište, maslinik i bazen. Soba Amor Soba Amor ima bračni krevet, ormar, kožni tabure za sjedenje, te dva noćna ormarića s lampama. Pogled iz ove sobe se prostire na aromatični vrt i ulaz u kuću.

Soba Attic se nalazi u potkrovlju, u koju se dolazi stepenicama iz hodnika na prvom katu. U sobi se nalaze tri kreveta za jednu osobu. Pored kreveta su ormarići i noćne lampe, te komode za odlaganje garderobe. Soba je pogodna za djecu, jer je visina stropa ograničena. Klima uređaj u potkrovlju omogućava hlađenje i grijanje. Prozori imaju pogled na dječje igralište, maslinik i bazen.

Smatra se da je prije nekoliko stoljeća jedan rimski vojnik imenom Gurianum primio ovo mjesto kao dar. Kasnije je Guran dobio ime po njemu. U današnje se vrijeme na brdu južno od malog sela nalaze ruševine drevnog Gurianuma. 1900-tih godina jedan predak je kupio zgradu u Guranu, ne znajući kakav će to utjecaj imati na četvrtu generaciju obitelji zajedno s djecom i unucima. Godine 2004. obitelj je počela restaurirati zgradu vodeći računa o očuvanju njenih domaćih obilježja (kamen i drvo) i originalne ljepote istarskog krajolika u kojoj se kuća nalazi.

Vodnjan/Dignano je gradić na jugozapadu Istre koji je u prošlosti bio značajno urbano središte. Njegova povijest počela je sa starim Rimljanima koji su se naselili na području grada. Gradska jezgra Vodnjana sačuvala je svoj srednjovjekovni izgled s vežama i uskim uličicama koje nepravilno vijugaju među kućama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, starim ulicama s još uvijek upečatljivo prepoznatljivim gotičko-venecijanskim, renesansnim i baroknim stilom te brojnim crkvama.