NOVO U ZAGREBU!!! Francuski gastro specijalitet Tarte Flambee uz 50% popusta i mogućnost dostave! 2 Tarte Flambee-a za 2 osobe u slatkoj i slanoj kombinaciji za ručak ili večeru!

194 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Želite isprobati nešto novo i posebno, nešto što još niste probali? Ukoliko ste u Zagrebu dođite u naš lokal ili pak naručite dostavu na području Malešnice, Španskog i Prečkog ( naknada za dostavu iznosi 5 kn ), i isprobajte ovaj nevjerojatni specijalitet!

Putujući Francuskom našli smo se u pokrajini Elzas. Osjetivši glad potražili smo gdje bi mogli jesti. Tako smo se našli u jednoj tipičnoj Francuskoj gostionici. Kad smo ušli širio se ugodan miris jela. Prišao nam je vlasnik lokala i pitao što želimo, a mi smo pitali što to tako dobro miriše. Odgovorio nam je da je to Tarte Flambee i ponudio da probamo. Mi nismo imali pojma što je to, a on je rekao: sad ću vam to napraviti i ispeći. Pred nama je spremao, bilo je jednostavno i brzo gotovo. Bili smo iznenađeni kako je ta kombinacija fina. Uz to probali smo još nekoliko slatkih i slanih kombinacija. Vlasnik je primjetio koliko smo oduševljeni jelom i rekao: Oduševljeni ste! Ima jedna priča kako je nastao Tarte Flambee.

U davna vremena, sretale su se žene kod krušne peći, gdje se pekao kruh. Krušna se peć ložila drvom i zagrijavala do određene temperature. Kako bi provjerile temperaturu u peći, razgrnule bi žeravicu, otkidale male tanke dijelove tijesta i pekle svega 2 minute. Dobro pećeno tijesto bilo je znak da je peć spremna za kruh, koji se pekao otprilike 2-3 sata.S vremenom su došle na ideju da obogate te male tanke dijelove tijesta, pa su ga premazivale vrhnjem, te nadjenule lukom i špekom. Tako je otkriven Tarte Flambee. Danas se kruh više ne peće u seoskim zajednicama, ali Tarte Flambee je i dalje ostao omiljena delicija. Priprema se u raznim oblicima i okusima, kao predjelo, glavno jelo pa čak i kao desert.

Toliko nas je to oduševilo da smo na povratku u Zagreb stalno razmišljali o tome, i došli do zaključka da to naše zadovoljstvo prenesemo na vas. Nakon nekog vremena stupili smo u kontakt s vlasnikom gostionice i zamolili ga, da nas nauči kako se radi, od tijesta pa sve do kreme. Bio je oduševljen i pristao je. Mi smo naučili, a sada bi htjeli i vama pokazati što je i kako se spravlja Tarte Flambee.

Flambee nije pizza, ni tortilla, ni palačinka! Isprobajte i saznajte što je ;)