CJPremium Natrag na Crno Jaje

Test intolerancije na 90 ili 270 namirnica - testiranje prisutnosti IgG antitijela iz uzorka krvi uz savjetovanje s nutricionistom i planom prehrane u Poliklinici Lab Plus u Zagrebu već od 970 kn!

POPUST 50%
257,48 € 128,74 €
  • Poliklinika LabPlus Zagreb - Test intolerancije na 90 ili 270 namirnica - testiranje prisutnosti IgG antitijela iz uzorka krvi uz savjetovanje s nutricionistom i planom prehrane
  • Kupon vrijedi do 20.05.2021.
  • NAPOMENE:
    • Poliklinika LabPlus Zagreb - Test intolerancije na 90 ili 270 namirnica - testiranje prisutnosti IgG antitijela iz uzorka krvi uz savjetovanje s nutricionistom i planom prehrane već od 970 kn!
    • Prije kupnje izaberite jednu opciju: 
    • Opcija 1) test intolerancije ImuPro100 na 90 namirnica za 970 kn
    • Opcija 2) test intolerancije ImuPro300 na 270 namirnica za 2099 kn
    • Ponuda uključuje:
    • testiranje prisutnosti IgG antitijela za 90 ili 270 namirnica u uzorku krvi 
    • savjetovanje s nutricionistom
    • interpretaciju rezultata
    • Testiranje se obavlja putem krvi.
    • Uzorak krvi je moguće izvaditi u Zagrebu na jednoj od navedenih lokacija: Prijepoljska 19 B ili Maksimirska cesta 282, bez prethodne najave.
    • Rezultati su gotovi unutar 4 do 6 tjedana.
    • S dobivenim nalazima, potrebno se naručiti na nutricionističko savjetovanje na 091 466 7421 ili putem maila abilandzija@poliklinika-labplus.hr. 
    • Radno vrijeme nutricionističke ordinacije: parni dani: 13h - 20h, neparni dani: 8h - 16h
    • ! Radi dezinfekcije prostora, sigurnosti pacijenata i djelatnika, uvedena je pauza 14-14:30h na adresi Maksimirska cesta 282 / 14:45-15:15h na adresi Prijepoljska 19b !
    • VAĐENJE KRVI OBAVEZNO TREBATI BITI UJUTRO NATAŠTE!
    • Nutricionistički pregled se obavlja na adresi 
    • Maksimirska cesta 282.
    • Kupon vrijedi za 1 osobu.
      • Kupon se može iskoristiti do 20.05.2020.
        • Budući da je ponuda ograničena, kupljene kupone nije moguće stornirati.
        • U slučaju eventualne reklamacije i nezadovoljstva potrebno se obratiti na licu mjesta pružatelju usluge.Naknadne reklamacije se neće uvažiti. 
        • U slučaju da trebate R1, isti tražite direktno od partnera prije izrade računa. 
        • Fakturu (račun) za navedeni proizvod ili uslugu koju kupujete, izdaje isključivo tvrtka-pružatelj usluga.
        • Kupac je obvezan rezervirati termin dolaska kod partnera (ukoliko nije drugačije definirano) te je obvezan u slučaju eventualnog otkazivanja, pismeno o tome obavijestiti partnera i Crno Jaje zbog ostvarivanja prava na povrat.
        • Popust se ostvaruje isključivo kupnjom kupona.
        • Kupnja je moguća putem web stranice CrnoJaje.hr ili u poslovnici u Zagrebu - Vlaška 63 (plaćanje karticom ili uplatnicom), u protivnom popust na uslugu/proizvod ne vrijedi!
        • U slučaju da kupon nije iskorišten u roku, jasno navedenom na samom kuponu/ponudi, ne ostvaruje se povrat sredstava.
        • Cjenik pogledajte ovdje!
        • - individualizirani plan prehrane u Poliklinici Lab Plus 
        • U slučaju nemogućnosti korištenja kupona zbog više sile isto će biti ostvareno odmah po normalizaciji! Odobravamo isključivo odgodu realizacije, te kupon u tom slučaju vrijedi do termina koji će biti definiran sa korisnikom i partnerom!
        • Kupac je obvezan rezervirati termin dolaska kod partnera (ukoliko nije drugačije definirano) te je obvezan u slučaju eventualnog otkazivanja, pismeno o tome obavijestiti partnera i Crno Jaje zbog ostvarivanja eventualnog prava na povrat.
        • Po Zakonu o zaštiti potrošača NN 19/22 članak 86. stavak 12, kupac nema pravo na jednostrani raskid ovog ugovora pružanja usluge smještaja ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju.

Intolerancija na hranu ili nealergijska preosjetljivost na hranu je zakašnjela patološka reakcija na hranu, piće i aditive u hrani. Rezultati dobiveni testom intolerancije na hranu omogućuju primjenu odgovarajuće prehrane eliminacijom namirnica koje su testiranjem pokazale visoki stupanj intolerancije! Kupon se može iskoristiti do 20.05.2021.

Što je zapravo nepodnošljivost hrane (intolerancija na hranu)?

Alergija na hranu javlja se kada imunološki sustav, putem kombinacije imunoloških stanica, antitijela i kemijskih medijatora, reagira u nastojanju da odbaci hranu.

Nutricionističko savjetovanje obavlja nutricionistica Andrea Bilandžija, mag. nutr. S dobivenim nalazima, potrebno se naručiti na nutricionističko savjetovanje na 091 466 7421 ili putem maila abilandzija@poliklinika-labplus.hr. Nutricionistički pregled se obavlja na adresi Maksimirska cesta 282.

Testiranje Intolerancije na hranu

ImuPro je inovativan test krvi koji može odrediti odgođene alergije na hranu. Opsežna analiza krvi ImuPro, prepoznaje visoke razine specifičnih IgG antitjela na određenu hranu, što predstavlja osobni imunološki profil na hranu (“ImuPro”).
Postoje četiri različita oblika imunoloških reakcija kod alergija na hranu. Nazivaju se Tip 1, 2, 3 i 4. Kod osoba s alergijom u isto vrijeme se može javiti više od jednog tipa alergijske reakcije. 

Tip 1 (brza reakcija) alergije na hranu

Najpoznatiji i dobro proučeni oblik alergije na hranu naziva se imunološka reakcija tipa 1 (ili – klasična alergija na hranu, brza reakcija, IgE-posredovana, atopična alergija na hranu, itd.).  Alergija na hranu tip 1 javlja se u samo 2-5% populacije. Najčešće se javljaju kod djece, a rjeđe kod odraslih. Uobičajno se javlja u genetički predisponiranih pojedinaca u kojih imunološki sustav počinje stvarati specifični oblik antitijela nazvan imunoglobulini E (IgE) na određenu hranu. 

Jednom stranom IgE antitijela će prepoznati i vezati se na hranu koja izaziva alergiju. Drugom stranom se antitijelo prihvaća na specijalizirane imunološke stanice ispunjene histaminom koje se nazivaju mastociti.  Pripremljeni za akciju, sada IgE antitijela samo trebaju strpljivo čekati ponovni kontakt s alergenima iz hrane. Kada slijedeći put konzumirate hranu koja izaziva alergiju, IgE antitijela čvrsto se prihvaćaju na hranu.  Trenutačno otpuštanje histamina i drugih kemijskih spojeva vezanih uz alergije (kemijski medijatori) iz mastocita brzo dovode do pojave neželjenih grčeva u trbuhu, dijareje, kožnog osipa, ožarica, naticanja, otežanog disanja ili najzastrašujuće od svih reakcija tipa 1, anafilaksije.

Tip 3 (odgođena reakcija) alergije na hranu

Imunološke reakcije tipa 3 su mnogo učestalije kod alergija na hranu nego reakcije tipa 1.  U stvari, kod 45-60% populacije je zabilježena pojava alergije na hranu tipa 3.  (Napomena: Prema svjetskom autoritetu liječniku Jamesu Bralyu, “70%-80% amerikanaca koji trenutačno pate od kroničnih bolesti nepoznatog uzroka, koje dokazano slabo reagiraju na konvencionalne medicinske tretmane, pate od IgG-posredovanih odgođenih alergijskih reakcija na hranu.”).  

Tip 3 alergije na hranu (ili – odgođene alergije na hranu, osjetljivost na hranu, nepodnošljivost hrane, itd.) također uključuju imunološki sustav. One se javljaju kada imunološki sustav stvara preveliku količinu antitijela tipa imunoglobulina G (IgG) na određenu hranu. IgG antitijela, umjesto da se vežu na mastocite kao IgE antitijela kod alergija tipa 1, vežu se direktno na hranu kada ona uđe u krvotok, tvoreći tzv. cirkulirajuće imune komplekse različitih veličina (alergija na hranu vezana na antitijela u krvotoku). Simptomi alergije kod tipa 3 imunoloških reakcija su odgođeni  – javljaju se u rasponu od nekoliko sati do nekoliko dana nakon konzumacije hrane koja izaziva alergiju. Odgođena reakcija na hranu može se javiti u bilo kojem organu ili tkivu u tijelu i može se povezati bilo s uzrokovanjem i/ili izazivanjem preko 100 alergijskih simptoma, kao i preko 150 različitih medicinskih oboljenja.  Procjenjuje se da 60 do 80 milijuna amerikanaca pati od klinički ozbiljnih alergija na hranu od kojih većina pati zbog odgođenih simptoma.

IMUNOGLOBULIN G – IgG
Plazma stanica proizvodi protutijela, bjelančevine nazvane IMUNOGLOBULINI (Ig). Imunoglobulini su kompleksne proteinske molekule koje predstavljaju specifično ubojito oružje imunog sustava protiv bilo kojeg stranog tijela.

Oni bivaju otpušteni i putuju krvnom plazmom sve dok ne naiđu na antigen kojeg prepoznaju i unište. Imunoglobulini su velike molekule u obliku slova Y. Razlikujemo više tipova, a za imunost su najznačajniji IgG.

Imunoglobulin G (IgG) je najzastupljeniji imunoglobulin u izvanstaničnoj tekućini i serumu. To je jedini imunoglobulin koji prolazi placentalnu barijeru. Antitijela IgG klase stvaraju se kao odgovor na antigene većine bakterija i virusa, te topljive proteinske antigene kao što su razni toksini.

Vađenje krvi obavezno treba biti ujutro natašte!