NP „Krka“ – otkrijte neistraženu ljepotu Krke uz 40% popusta za samo 60 kn po osobi! Djeca do navršene 7. godine GRATIS! Kupon vrijedi do 01.09.2016.!

762 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ulaznica se može preuzeti na recepcijama Roški slap, manastir Krka i Burnum! Cijena uključuje: 1 ulaznicu za Roški slap, Burnum – amfiteatar, manastir Krka, Oziđanu pećinu i poučno-pješačku stazu Stinice – Roški slap – Oziđana pećina.


Ponuda uključuje: 

1 ulaznicu za Roški slap, manastir Krka i Burnum – NP „Krka“


Ulaznica se može preuzeti na recepcijama Roški slap, manastir Krka i Burnum! Cijena uključuje: 1 ulaznicu za Roški slap, Burnum – amfiteatar, manastir Krka, Oziđanu pećinu i poučno-pješačku stazu Stinice – Roški slap – Oziđana pećina. 



Djeca do navršene 7 godine GRATIS!

Ulaznica se može preuzeti na recepcijama Roški slap, manastir Krka i Burnum.

Sve informacije putem tel: +385 (22) 201 777 ili mail: info@npk.hr

Jedna osoba može kupiti 1 kupon za sebe i neograničeno na poklon

Kupon vrijedi do 01.09.2016.

Područje od 109 km2 porječja Krke i njezina toka proglašeno je 1985. godine Nacionalnim parkom. Time je potvrđena izuzetnost krške ljepotice Krke, osobitost njezinih prirodnih fenomena i kulturnopovijesnih spomenika. Rijeka Krka sa sedam sedrenih slapova prirodni je krški fenomen. NP “Krka” smješten je na području Šibensko-kninske županije a obuhvaća tok rijeke Krke (dva kilometra nizvodno od Knina do Skradina) i donji tok rijeke Čikole. 

Sedra, temeljni fenomen NP “Krka”, česta je pojava u površinskim tokovima dinarskog krša, ali rijetko gradi slapove kakvi su na rijeci Krki. Sedra, iz vode istaloženi kamenac koji se nakuplja na sedrotvorcima (mahovinama, algama i sl.), stvara različite geomorfološke oblike.

Manastir Krka, duhovno središte pravoslavnih vjernika, smješten je u dragi na samoj rijeci Krki, tri i pol kilometra istočno od Kistanja. Podignut na temeljima starijeg eremitskog samostana, u pisanim se dokumentima prvi put spominje 1402. Uz njega se nalazi crkva, sagrađena u bizantskom stilu. 

Skriven u njedrima Dalmatinske zagore, u kamenu i kršu, obrastao surovom makijom, nalazi se biser antičke povijesti, rimski vojni logor Burnum. Sagrađen je na prijelazu iz stare u novu eru, na položaju s kojeg je nadziran prijelaz preko rijeke Krke. Burnum je bio sjedište XI. legije rimske vojske Claudiae Piae Fidelis i IV. legije Flaviae Felix.

Vodenice u Nacionalnom parku „Krka“ pripadaju sustavu predindustrijskih vodenih postrojenja na rijeci Krki. Kao simbol ekonomske moći često su bile uzrokom sukoba. Sačuvane vodenice potječu iz 19. st.

Roški slap je izuzetno zanimljiv zbog kaskada koje je narod nazvao Ogrlice, zbog osebujne i bogate vegetacije, mlinova i stupa od kojih su neki obnovljeni. Uz Roški slap veže se i prelijepa Legenda o Krki.

Više slika prekrasnog NP Krka pogledajte na facebook stranici "Foto iz zraka Šibenik" na linku ovdje.