[EKSKLUZIVNO] RIM, VATIKAN i KATAKOMBE! 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*, prijevoz autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke 19.04.'17. za samo 1489kn/osobi! GARANTIRANO PUTOVANJE!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena uključuje prijevoz turističkim autobusom prema programu, tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* van centra grada Rima, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja!

Program putovanja:
0. Dan: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA
Polazak autobusa u 22:00 sati iz Zagreba (točno mjesto polaska prema naknadnom dogovoru). Ugodno putovanje kroz Sloveniju i Italiju.

1. Dan: VATIKAN
Dolazak u Rim u jutarnjim satima. Odlazak na upoznavanje VATIKANA: BAZILIKA SV. PETRA, TRG SV. PETRA, VATIKANSKI MUZEJI (nalaze se u Vatikanskoj palači koje s 1400 soba tvore izvanredno važan muzejski sklop, kako zbog množine i vrijednosti remekdjela koje su Pape skupljali stoljećima, tako i zbog raskošnih prostorija u kojima su smještena), SIKSTINSKA KAPELA. Odlazak do groba Ivana Pavla II. te kripte Papa. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli uz unaprijed kupljene ulaznice preko interneta (fakultativno), ali i razgled bazilike te kupole Sv. Petra (ulaz u baziliku besplatan, ulaz u kupolu se naplaćuje). Ovisno o preostalom vremenu nastavak razgleda odlaskom do ANĐEOSKE TVRĐAVE i PALAČE PRAVDE te dalje preko rijeke Tiber i Anđeoskog mosta do PIAZZA NAVONA. Slijedi odlazak u hotel. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. Dan: RIM   
Doručak. Odlazak u središte RIMA (djelomično javnim gradskim prijevozom) te nastavak razgledavanja grada: BAZILIKA SV. PAVLA IZVAN ZIDINA, BAZILIKA SV. IVANA LATERANSKOG, BAZILIKA SV. MARIJE VELIKE, BAZILIKA SV. PETRA U OKOVIMA, KOLOSEUM, FORUM ROMANUM, KAPITOLIJ, PANTEON, VENECIJANSKI TRG, OLTAR DOMOVINE, ŠPANJOLSKI TRG, FONTANA DI TREVI, ZAVOD I CRKVA SV.JERONIMA, BAZILIKA SANTA MARIA SOPRA MINERVA… Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: KATAKOMBE
Doručak. Odlazak do RIMSKIH KATAKOMBI SV. KALISTA, mjesta ranokršćanskog bogoslužja i mjesta za čuvanje relikvija mučenika. Hodnici u katakombama su najčešće dugi tri do četiri kilometra, a široki tek toliko da se dva pogrebnika, koja nose mrtvačka nosila, mogu mimoići. Stube koje vode u ove hodnike ponekad su i 12 metara ispod zemlje, a pri njihovom se dnu hodnici račvaju u brojnim pravcima. Razgled Katakombi fakultativno uz doplatu. Slijedi odlazak u središte Rima javnim gradskim prijevozom te slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: VATIKAN (Angelus s Papom) - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Vatikan na PODNEVNI ANGELUS S PAPOM. Nakon Angelusa odlazak iz Vatikana i Rima. Putovanje prema Hrvatskoj s kraćim pauzama radi odmora. Dolazak na mjesto polaska u noćnim satima. 

Cijena ne uključuje:
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
Kalistove katakombe 8 €
Koloseum, Forum Romanum i Palatinum 12 € 
Vatikanski muzeji 16 €
karta za metro 1,50 €
boravišna pristojba od 4,00 € po osobi po danu u hotelu 3* Djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. Plaćanje na licu mjesta.
putno osiguranje.