Posjetite najromantičniji štajerski dvorac – DVORAC HERBERSTEIN i predivan Graz! Jednodnevni izlet autobusom 16.09.2017.za 169 kuna po osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak autobusa u 6:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva!

Program izleta:                                                                    

Ugodno putovanje u smjeru graničnog prijelaza Macelj te dalje kroz Sloveniju i Austriju u smjeru Graza. Dolazak u najromantičniji štajerski dvorac – DVORAC HERBERSTEIN. Smješten je u istočnoj Štajerskoj, a sa svojim stilovima gradnje (gotika, renesansa i barok) dvorac je pravo arhitektonsko umjetničko djelo. Svakako preporučamo razgled unutarnjih prostorija dvorca, ali i šetnju kroz prostrane vrtove, rekonstruirane prema stilu iz 17. stoljeća.  Posebno je zanimljiv način kombiniranja njegovih boja: zelena je vrt harmonije, bijela vrt potpunosti, plava vrt postojanosti, a žuta vrt nade. 

Na vrt se nadovezuje i ZOO vrt “Svijet životinja”, sa životinjama iz svih kontinenata, od veličanstvenih lavova, geparda, majmuna, tapira do klokana. U sklopu cijelu kompleksa dvorca Herberstein nalazi se i Kuća umjetnosti te Grincoli muzej, čije se aktualne umjetničke izložbe također mogu razgledati.  Slijedi odlazak u središte GRAZA. Informativna šetnja gradom: BURG – KATEDRALA – MAUZOLEJ – HERRENGASSE – LANDHAUS – RATHAUS – SCHLOSSBERG... 

Slobodno vrijeme za osobne programe. Oko 18:30 sati polazak prema Hrvatskoj. Sa kraćom pauzom u povratku dolazak na mjesto poslaska u večernjim satima.