Savršen izlet za sve zaljubljenike u prirodu i čari ljekovitih bilja! Autoturist Park vodi Vas 08.08. na imanje Stara žaga u Leskovoj Dragi i kanjon Kamačnik autobusnim prijevozom za 119 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Jednodnevnim izletom u Gorski kotar otkrijte kako boraveći u prirodi više pozornosti posvetiti vlastitom zdravlju... Ljepote ruralnog života, čari ljekovitih bilja i opuštajući šum rijeke... Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo za 08.08.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 8:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Slijedi ugodno putovanje u smjeru Gorskog kotara i Leskove Drage. Dolazak na imanje Stara žaga.

Preporučamo obuću udobnu i stabilnu za hodanje, a prilagođenu za boravak u prirodi (stabilne i čvrste tenIsice ili planinarske cipele) te prozračnu i laganu odjeću kao i zaštitu od sunca.

Upoznavanje s domaćinima koji beru samoniklo, jestivo i ljekovito bilje, pripremaju tinkture i ostale blagotvorne prirodne proizvode prema tradicijskim receptima. Slijedi zajutrak (težaški zajutrak uz logorsku vatru, pečenje kobasica na štapu). U dogovoreno vrijeme odlazak u zajedničku edukativnu šetnju tijekom koje ćemo saznati kako i gdje pronaći pojedine vrste ljekovitog bilja te kako ih koristiti pri ublažavanju zdravstvenih tegoba. Šetnja će biti prilagođena sudionicima, po laganoj šumskoj stazi i livadi (cca 2 km). 

Po povratku na imanje slijedi druženje uz čaj od divljeg bilja kuhan na licu mjesta, razgovor o bilju, degustacija biljnih delicija (namaz od koprive s domaćim kruhom), likera (tri vrste) i kozmetičkih proizvoda, razgled imanja, stare pilane i mlina. Mogućnost sudjelovanja u demonstraciji izrade ljekovitog uljnog macerate za njegu kože, a svatko će pripravljeni melem moći ponijeti kući. 

U dogovoreno vrijeme odlazak do jednog od najstarijih goranskih naselja, Vrbovskog. Dolazak u izletište Kamačnik. Na samom ulazu smješten je ugostiteljski objekt bistro Kamačnik , a tu je ujedno i početak staze za obilazak kanjona rječice Kamačnik. 

Kanjon KAMAČNIK je zaštićeni krajolik izuzetne ljepote, a od izvora do ušća dužine 3 km. Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja čas ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika – lijepog kraškog vrela koje se nalazi na 410m nadmorske visine. Ugodna šetnja (2-3 sata, ovisno o brzini kretanja) pruža posjetiteljima romantične slike prirode u bezbroj zelenih tonova! 

Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 19:00 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.