Osjetite "raskoš orijenata"! Crno Jaje i Nikal vode Vas 8 dana u luksuzan Dubai i Ras Al Khaimah! Povratan let Zagreb-Dubai sa pristojbama, 7 noćenja sa doručkom u hotelima, transferi...već od 4999kn!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Luksuz koji zaslužujete! Prije kupnje kupona odaberite između 2 datuma polaska: 18.09. ili 25.09.2016. (ZATVORENO), sve za 1 osobu već od 4999kn! Posjetite čarobne gradove: ABU DHABI, RAS AL KHAIMAH, SHARJAH....

Ponuda uključuje: 8 dana Dubai i Ras Al Khaimah - ABU DHABI, RAS AL KHAIMAH, SHARJAH....osjetite raskoš orijenata već od 4999 kn !


Prije kupnje kupona odaberite između 2 datuma polaska:

Opcija 1) 18.09.2016. za samo 4999 kn!

Opcija 2) 25.09.2016. za samo 5499 kn! ZATVORENO!!!


Cijena uključuje: let iz Zagreba za Dubai i natrag sa pristojbama, Doručak - švedski stol, Transferi autobusima prema programu, Izleti prema programu, Vođenje na hrvatskom jeziku.

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu u programu, Doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo).


ODMAH nakon kupnje kupona obavezna potvrda rezervacije sa KOD-om i ID-em kupona na br. tel.: +385 1 5556850, e-mail: info@nikal.hr


8 dana Dubai i Ras Al Khaimah - ABU DHABI, RAS AL KHAIMAH, SHARJAH....

1. dan: Zagreb – Dubai

Let iz Zagreba za Dubai. Nakon dolaska slijedi transfer do Vašeg Novotel World Trade Center hotela  s 4* ili sličnog u kojem ćete biti smješteni slijedeće 4 noći. (http://www.novotel.com/en/hotel-5261-novotel-world-trade-centre-dubai/index.shtml)


2. dan: Dubai City Tour - za Vas već uključen!

Nakon doručka Vaš će vas vodič upoznati sa informacijama od tijeku dana putovanja, a nakon toga Vas pozivamo na City Tour Dubai. Vidjeti ćemo najvažnije atrakcije: Dubai Marinu - sa svojim arhitektonskim čudima, legendarni umjetni otok u obliku palme sa 16 grana i malu Veneciju s arapskom arhitekturom, a obilazak ćemo završiti uz očaravajuće Dubai fontane jedne od najvećih fontana u svijetu. U Dubai Mall-u, najvećem šoping centru na svijetu, možete na svoju ruku istraživati trgovine. U ovom centru nalazi se i ogroman akvarij i podvodni zoo. Dubai je poznat i po izvanrednoj ponudi zlata i nakita koju ćemo imati prilike vidjeti u specijaliziranoj trgovini. Povratak u hotel.

3. dan: Slobodno ili “Pustinjski safari”

Nakon doručka imate slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, a poslijepodne imate mogućnost sudjelovati (fakultativno - doplata) na fascinantnom izletu u pustinju. Nakon vožnje po dinama, očekuje Vas tradicionalna večer u kampu s lokalnim specijalitetima, trbušnim plesom, jahanjem na devama i drugim iznenađenjima. Nakon čarobne i večeri

4.dan: Slobodno ili fakultativni izlet u Abu Dhabi

Nakon doručka imate mogućnost sudjelovati na fakultativnom izletu (doplata) na izletu u Abu Dhabi. Vozimo se iz Dubaija uz jednu od najvećih svjetskih luka Jebel Ali i mega zračne luke Dubai World Central. Nakon 2 -satne vožnje obalnom pustinjskom cestom stižemo u Abu Dhabi - glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata. Oduševiti će Vas čudesni neboderi. U nastavku odlazimo do veličanstvene džamije šeika Zayeda - jedne od najvećih džamija svijeta koja će Vas očarati svojom zatajnom raskoši. Slijedi čuveni Union Square i vožnjom po Corniche stižemo do Heritage Village-a. To je muzej uređen kao tradicionalno selo u kojem možete vidjeti nekadašnji način života na ovim prostorima. Povratak u hotel.

U večernjim satima: Dhow Cruise (fakultativno ili u paketu večera): Što može biti čarobnije od večere na palubi broda (Dhow) dok na mjesečini tiho plovi Dubai Creek-om.

5. dan: Sharjah – Ajman City Tour – Ras al Khaimah

Nakon doručka krećemo u smjeru Ras al Khaimaha. Na putu ćemo se zaustaviti najprije u Sharjahu, šarenom i živahnom gradu s brojnim tržnicama i živopisnim kućama. Poznat je i kao glavni grad kulture u UAE zbog brojnih galerija i muzeja. Nastavljamo prema Ajmanu poznatom po svojoj renoviranoj utvrdi. Posjećujemo Markazi Souk - tržnicu gdje brojni obrtnici nude svoje proizvode i trgovinu sa ručno rađenim orijentalnim tepisima. Nastavljamo vožnju do Ras al Khaimah-a i slijedi smještaj u Vašem hotelu s 5* DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island. www.placeshilton.com/marjan-island


6. i 7. dan: Slobodno:

Doručak. Uživajte u udobnosti Vašeg luksuznog hotela. Opustite se na plaži ili uz bazen. Kristalna i topla voda pozivaju vas na uživanje u kupanju. Oni željni istraživanja imaju mogućnost sudjelovati i na dodatnim opcionalnim izletima.


8.dan: Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke i povratni let do Zagreba.


VAŽNO: Za hrvatske državljane putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseca od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

 

Fakultativne izlete moguće rezervirati u agenciji prije putovanja ili na destinaciji.


Opis fakultativnih izleta:

                                    Prodajna cijena u agenciji                    Prodajna cijena u Dubaiju

Burj Khalifa                                                 350 kn                                50 € 

Abu Dhabi                                                 400 kn                                65 € 

Safari sa večerom                                         500 kn                                75 € 

Paket Bjur Khalifa + Abu Dhabi + Safari 1149kn                                179 €



Korisne informacije o UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj je islamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme i pravila ponašanja.  Iako je to jedna zemlja, svaki emirat ima  vlastita pravila i osobitosti.  Abu Dhabi se smatra konzervativnim,  dok je Dubai  opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročito žena,  treba biti prikladno. Toples je zabranjen. Kratke  suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte  itd .. smatraju  se neprikladnim i mogu izazvati negativne reakcije lokalnog stanovništva. 

Za njih je veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti, isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanje je kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvati velike probleme, tako da to izbjegavati. U Emiratima se  alkoholno piće može kupiti u samo u duty-free trgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim mjestima- dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima koji imaju ovu posebnu dozvolu. 

 U Emirat Sarja je alkoholno piće u potpunosti zabranjeno, tako da oni ne služe ni  u restoranima, ni  u hotelima, ali možete piti alkohol u hotelskim sobama.  U bescarinskoj zoni prije ulaska u UAE može kupiti alkoholno piće  i unijet do 4 lite alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima i noćnim klubovima  gdje se služe alkoholna pića. U vremenu Ramazana, tijekom dana  su zatvoreni  svi restorani   i otvaraju se tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazan ne bi trebali jesti, piti niti pušiti na javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama, korištenje droga  i drugih opijata strogo je zabranjena.

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), gotovo svi  govore engleski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Novčana jedinica: emiratski dirham (AED)  vezan  je za dolar i uvijek je 1 USD = 3,67 AED ( 1AED = 1,9 kn). Sve cijene su u AED, ali može se plaćati u dolarima i eurima. Uvijek je bolje plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svim mjestima.

Prijevoz taksijem je skup, ali  vozila su moderna i klimatizirana. Kretanje je -5 AED svaki slijedeći km je 2 AED.  Dubai i Abu Dabi- izuzetno dobra povezanost  metro-om uz prihvatljive cijene.

Ostali emirati -javni prijevoz odvija se autobusima. Važno: zabranjena konzumacija hrane i pića u vozilima javnog prijevoza.

Jeste li znali? 

Klima je suptropska-pustinjska. Ljeta su vruća i vlažna . Zime su ugodne, s  dnevnim temperaturama oko 20-25 ° C. Sezona kupanja je od kraja ožujka  do početka prosinca. Sunčeva zračenja  su mnogo jača nego kod nas, tako da je poželjno korištenje krema za sunčanje s visokim faktorom i izbjegavati sunce od 11:00 do 17:00 sati. Uvijek nosite vodu,sunčane naočale i šešire.

Električni napon 220V, ali potreban je adapter (kao u Velikoj Britaniji).

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Odjeća: preporučuje se lagana lanena i pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: Zastupljena je internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel - pržene okruglice od slanutka i začina, humus - namaz od slanutka, tabbouleh - libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja . Voda nije pitka. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata ( Dubai Mall do ponoći) bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata.