[NOVA GRADIŠKA] Donosimo Vam ponudu sjajniju od "dukata"! Vrhunska domaća mesna plata u restoranu Slavonska kuća "Dukat" za dvoje uz 50% popusta i za samo 85kn! Pozlatite svoje ljeto...

69 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

"Slavonijo zlatna ti si"! Guštajte uz senzacionalnu mesnu platu Restorana Slavonska kuća Dukat iz Nove Gradiške koja direktno od polja dolazi do Vaših stolova za dvoje uz 50% popusta! Posjetite i popularno NovoGradiško ljeto i zabavite se na koncertu neponovljivog Tonija Cetinskog 20.08.! Kupon se može iskoristiti do 31.08.'16.!


Ponuda Restorana Slavonska kuća „Dukat“  uključuje: Specijalitet restorana mesna plata „Dukat“ za 2 osobe.


Plata se sastoji od:

punjeni lungići

dimljene vješalice

rolana teletina

ražnjići

prilog – seljački restani krumpir

povrće na žaru.


Ručajte u restoranu Slavonska kuća "Dukat", a dan provedite na seoskom etno-eko imanju „Matin i Anin stan" uz brojne prelijepe životinjice, čistu prirodu i svjež zrak...

Ostanite još koji dan u prelijepoj Slavoniji i uživajte uz smještaj u Hotelu Kralj Tomislav!

POVIJEST

Selo Gornji Crnogovci smješteno je u pitomoj Posavini, u Brodsko-posavskoj županiji, između gradova Nove Gradiške i Slavonskog Broda.  Iz tog sela potječe i obitelj Arić, nositelji ovog projekta. Obitelj Arić  je već odavno prepoznala turistički potencijal  šireg područja  Brodsko-posavske županije , s posebnim naglaskom na zaštitu , obnovu i vrednovanje kulturne i prirodne baštine .

Stoga je obitelj Arić već 2004. godine  na istočnom  izlazu iz Nove Gradiške , u blizini čvorišta Požega – Slavonski Brod – autocesta Lipovac, kupila  potpuno devastirani objekt, prepoznavši njegovu potencijalnu vrijednost  u smislu obogaćivanja turističke ponude ovog područja otvaranjem novog ugostiteljskog objekta – Restorana „DUKAT“. 

Objekt je star više od sto godina ,bio je  potpuno zapušten i obrastao raslinjem, te je pristup objektu bio moguć jedino bagerom. Osnovna ideja vodilja bila je zadržati izvornost objekta koliko god je to bilo moguće te su iz tog razloga i sami radovi tekli nešto sporije. Svaki detalj vanjskog i unutarnjeg uređenja Restorana pomno je odabran :  zidovi od stare cigle, masivna stara hrastovina , kamin na drva, komode iz 19.stoljeća, stara zaprežna kola, krušna peć na drva ( jedina u Novoj Gradiški) – cijeli prostor  odiše mirisima, okusima , toplinom, kulturom  i tradicijom Posavine i posavaca.              

2009.godine objekt je i službeno otvoren. Restoran ima površinu od 200 m² i 150 sjedećih mjesta, kuhinju od 132 m² ( po normama HASSAP-a), natkrivenu terasu od 120 m² sa 80 sjedećih mjesta, terasu sa otvorenom ljetnom kuhinjom na kojoj se pred samim gostom pripremaju slavonske delicije gdje možemo primiti 40 osoba  te parkirni prostor od 700 m². Važno je napomenuti i da je obitelj Arić  za realizaciju ovog vrlo uspješnog projekta koristila isključivo vlastita sredstva.

Svakako preporučamo da posjetite i turističko izletište Strmac i uživate u prekrasnoj prirodi, rekreaciji i umjetnom jezeru koje se ljeti pretvara u bazen...

Gornji Crnogovci su jedno od 13 naselja u općini Staro Petrovo Selo, u zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije. Do 1880. godine bili su poznati pod nazivom Crnogovci, tada dolazi do podjele na dva naselja, Gornje i Donje Crnogovce.

Smješteni su u mikroregiji Srednje Posavine Slavonskog međurječja, 5 km jugozapadno od naselja Staro Petrovo Selo.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine u njima živi 98 stanovnika. Na površini od 3,32 km2 prosječna gustoća naseljenosti iznosi 42 st/km2. Žena je nešto više, 52,2%, dok je muškaraca 47,8%. Struktura stanovništva po dobi pokazuje da je mladog stanovništva 29%, zrelog je 50% a starog je 21%. Gospodarsku osnovu u naselju čine poljodjelstvo i stočarstvo,a u novije vrijeme stanovništvo se počinje baviti i seoskim turizmom. U mjestu se nalazi kapela Male Gospe kao jedini sakralni objekt, a pripada župi sv. Antuna Padovanskoga iz SPS, Novokapelački dekanat Požeške biskupije.


OPIS I POZADINA PROJEKTA

Tijekom vremena, a obzirom na rastuće zahtjeve tržišta te činjenicu da obitelj Arić živi u spomenutom posavskom selu Gornji Crnogovci  rodila se nova ideja:  obogatiti postojeću turističku ponudu dodavanjem novog turističkog sadržaja:  doživljaja ruralne Posavine na seoskom imanju  koje bi, između ostaloga, nudilo i usluge noćenja. Stoga je obitelj u prelijepom posavskom selu Gornji Crnogovci, u općini Staro Petrovo Selo desetak kilometara udaljenoj od grada Nove Gradiške,  kupila imanje ukupne površine od 24 000 m² te je vlastitim sredstvima  pristupila realizaciji i ovog projekta. 


Jeste li znali?

Dukat je zlatnik koji je bio u uporabi u brojnim europskim zemljama do Prvog svjetskog rata. Težio je 3,4909 grama i bio čistoće 9866/1000 (0,9866) zlata.

Naziv je nastao od skraćenog oblika latinske riječi "ducatus" što je značilo vojvodstvo.

ODMAH nakon kupnje kupona obavezna rezervacija termina na broj telefona 091 440 4002, uz KOD i ID kupona po primitku.