Romantična Venecija i Otoci Lagune! 24.09. ili 08.10.'16. uz Idea putovanja, prijevoz, smještaj u Hotelu Base 4* uz noćenje s doručkom za samo 485 kn! GARANTIRANO PUTOVANJE!

7 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u čarobnoj Italiji uz smještaj u okolici San Dona di Piave u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja sa doručkom! Vožnja gradskim vlakom uz nadoplatu – nešto novo! Polasci iz Zagreba, Karlovca, Varaždina, Čakovca i Rijeke!!!

Ponuda uključuje: PUTOVANJE U VENECIJU i OTOKE LAGUNE 2 dana 24.09. ili 08.10.2016  za 485 kn! Garantirano putovanje ! -  Hotel Base 4*


Polasci iz čak 5 gradova za istu cijenu! 

Polasci iz Zagreba, Karlovca, Varaždina, Čakovca i Rijeke!


Prije kupnje kupona odaberite između 2 opcije:

Opcija 1) 24.09.2016. za 485 kn!

Opcija 2) 08.10.2016. za 485 kn!

*Polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate


1.dan     ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  6.30 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak sa Ka Petrol 07.00) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 9.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do mjesta San Dona di Piave. Po dolasku na željeznički kolodvor pratitelj će kupiti karte i krećemo vlakom koji vozi cca 45 minuta do stanice S.Lucia. Cijena povratne karte iznosi 10 eur. Uživat ćete u vlaku koji je udoban, vidjet ćete Ponte della Liberta koji je spojio Veneciju s teraferrmom. Također, stići ćete u grad barem sat vremena ranije nego ako se ide do Punta Sabbioni pa još 45 minuta vožnje brodićem. Na zadnjoj stanici vlaka izlazimo a pred nama je venecijanska glavna ulica – Canal Grande. Pješke krećemo prema Mostu Rialto šećući preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Okruženi smo malim restorančićima, kafićima, uskim uličicama sa malim trgovinama. Njima ćete se vratiti kasnije, kad se nauživate grada i sjednete na esspreso, machiattone ili un ombre – čašu vina koju Venecijanci vole popiti tijekom dana za gušt dok grickaju cicchette spravljene od ulova iz lagune. Mi znamo koja su mjesta dobra, a i povoljnija. Možda vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru. Stižemo i do jedine Piazze - Trga Svetog Marka, središta Venecije. Pokazat ćemo vam zašto pravi Venecijanci nikad ne prolaze između stupova na Piazzeti Sv. Marka, što je značilo ispijanje kave u cafeu Florian a što u suprotnome Quadri na Piazzi – dnevnom boravku svijeta, te kako su zatvarali bogate a kako siromašne osuđenike u Novim zatvorima. Na kraju predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eur  za 30 minuta, no u jednoj gondoli vas može biti šest, pa podijelite trošak. A poslije toga one kafiće s početka uz pogled na različite mletačke palače na Canalu Grande. Sastajemo se oko 19.00 sati te krećemo vlakom (45 min vožnje) prema San Dona di Piave. Našim autobusom se kratko vozimo do hotela. Smještaj. Noćenje.

  

2.dan OTOCI LAGUNE - RIJEKA – ZAGREB 

Doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 20 eura po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo posjetiti otoka Burano, čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću, kada su žene počele vesti čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada, jer legenda kaže da su tako njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih buranellija ili essija – tipičnih keksa otoka, prošeka ili aperol spritza - popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana, morate malo sjesti i probati najfinije ribe na otoku. To učinite u restoranu koji inače vrvi domaćim starčekima. Zaključujete, hrana je domaća i dobra. Iz  priče konobara doznat ćete jesu li seppioline (sipice) u laguni sad velike ili malene i kako spremaju bakalar. Idemo mi dalje na brod do otoka Murano, gdje ćemo posjetiti tvornicu stakla i vidjeti demonstraciju. Odlična prezentacija majstora stakla. Rijetko gdje danas možete vidjeti majstore da još rukom nešto tako lijepo izrađuju. Pogledajte filmić na našoj stranici. U gradu postoje brojne radionice za proizvodnju stakla.  Ali pazite, nisu sve radnje baš oriđiđi… prodaja se svašta kineskog. Slobodno vrijeme iskoristite za šetnju uz odlične male trgovine. Oko 15.00 sati krećemo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje do ponoći.


Cijena uključuje:

prijevoz turističkim autobusom prema programu, 

smještaj u okolici San Dona di Piave u hotelu 4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja sa doručkom

razgledavanja prema programu, 

pratitelja tijekom putovanja, 

pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.


Cijena ne uključuje:

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.). 

izlet brodom na otoke lagune (Murano i burano) 20,00 eur po osobi

cijena povratne karte vlakom 10,00 eur po osobi

slušalice za razgled Venecije – 3,00 eur po osobi

boravišna pristojba od 1,00 eur – 3,00 eur po osobi po noćenju (u nekim hotelima se ne plaća)

doplata za jednokrevetnu sobu: 135 kn

Putno osiguranje


Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.

Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. 


ODMAH nakon kupnje kupona potrebno je rezervirati termin na br.tel.: 01 4008 180 ili mail info@ideaputovanja.hr, uz KOD i ID kupona.