ADVENT U GORNJOJ ŠTAJERSKOJ! Posjetite Mariazell & dvorac Farrach 10.12.2016. turističkim autobusom agencije Autoturist - Park uz licenciranog pratitelja za 179 kuna po osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Iskoristite ovu super ponudu Crnog Jajeta i Autoturist -Park agencije i osjetite ljepotu Adventa u Štajerskoj i austrijskim gradićima, Mariazellu - poznatom austrijskom svetištu i dvorcu Farrach!

DATUM PUTOVANJA: 10. prosinac 2016. / subota


Aranžman uključuje:

prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
licenciranog turističkog pratitelja
jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije
troškove organizacije

Aranžman ne uključuje:
ulaznicu za dvorac Farrach (4 eur po osobi),
obilazak manufakture Pirker (obilazak je na njemačkom jeziku, informacije o terminima obilaska i plaćanju na licu mjesta – 5 eur po osobi),
troškove osobne prirode,
sve što nije navedeno pod „Aranžman uključuje“.


"Marijansko svetište osnovali su 1157. godine benediktinci donijevši ovdje mali drveni Gospin kip s djetetom Isusom u rukama, dužine 47.cm. Za taj kipić su benediktinci izgradili ćeliju, latinski cella, a njemački Zell. Prema legendi ovdje se desilo čudo kada su ovdje ozdravili grof Henrik iz Moravske i njegova žena, a u zahvalu ovdje izgradiše kapelicu. Ugarski kralj Ludovik I izvojevao je veliku pobjedu nad mnogo jačom turskom vojskom, jer se ovdje zavjetovao Majci Božjoj i prije bitke objesio Gospin lik sebi na prsa. Mariji u zahvalu ovdje je izgradio kapelicu. Kroz vjekove su mnogi ljudi, bježeći pred ratnim i drugim nevoljama, u Mariazellu tražili spas i utjehu. Mariazell je svetište gdje je kroz stoljeća bilo mnogo obraćenja i čudesnih ozdravljenja. Mogućnost posjete bajkovitoj medičarskoj tvornici i poklon dućanu te najstarijoj ljekarni koja bogatom tradicijom i širokom ponudom ljekovitih proizvoda od prirodnih sastojaka posebno poznate ljekovite kapi protiv svih želučanih tegoba."

PROGRAM PUTOVANJA:
    

Polazak autobusa u 5:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje preko Slovenije i Austrije i gradića Zeltweg u čijoj se okolici nalazi maleni dvorac FARRACH. 

Dvorac je danas pretvoren u umjetničku galeriju i restoran, a zbog svog čarobnog izgleda vrlo je omiljena lokacija  za vjenčanja. 


Svakog adventa u dvorcu Farrach se održava Farracher Advent, vrijeme kada je dvorište dvorca svečano okićeno, kada zborovi pjevaju božićne pjesme, a šetnja dvorcem nudi veliki izbor kreativnih ideja za božićne poklone. 

Slobodno vrijeme za samostalno upijanje božićnog ugođaja, obilazak štandova sa božićnim rukotvorinama  te razgled “živih jaslica” u dvorištu dvorca! Slijedi odlazak u smjeru Leobena te dalje do MARIAZELLA (868 m/nm) – najvećeg austrijskog marijanskog svetišta. 

 

U samom središtu mjesta nalazi se prekrasna romanička bazilika, koja je izgrađena oko 1200.god. a posvećena je rođenju Djevice Marije. Bazilika ima bogatu zbirku u kojoj su pohranjene slike iz 1380.god. i druge dragocjenosti mađarskih kraljeva, a u ovo adventsko vrijeme okružena je brojnim štandovima iz kojih se šire mirisi kuhanog vina i medenjaka! 

Slobodno vrijeme za osobne programe, obilazak živih jaslica u dvorištu pivnice Girrer, baroknih jaslica u bazilici... Preporučamo posjet Kući medenjaka obitelji Pirker koja je poznata po izradi tradicionalnih mariacelskih medenjaka. 


Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 18:00 sati. S kraćim usputnim stajanjima radi odmora, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

OBAVEZNA provjera slobodnih termina prije kupnje kupona putem e- maila: autoturist-park@inet.hr