PodržimoNaše

Nova Godina u povijesnom gradu Trogiru!!! 4 dana uz 3 noćenja za studio apartmanu za 2 osobe ili apartmanu A2+2 za 4 osobe u Villi Penava u periodu 30.12.16.-02.01.17. već od 539kn!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prije kupnje kupona odaberite između 2 opcije: studio apartmana za 2 osobe ili apartmana A2+2 za 4 osobe! Djeca do 7 godina borave besplatno! Kupon vrijedi isključivo u periodu 30.12.-02.01.2017.!

Ponuda uključuje: Villa Penava - Nova godina u Trogiru 30.12.2016 – 02.01.2017. - 4 dana/3 noći za 2 ili 4 osobe.

Prije kupnje kupona odaberite:

Opcija 1) apartman studio - 2 osobe za samo 539 kn!

Opcija 2) apartman A2+2 - 4 osobe za samo 749 kn! 

Nadoplata za veće apartmane (do 4 osobe) na licu mjesta i to za 2 noćenja 150 kn, 4 noćenja 300 kn.

Prije kupnje kupona provjera raspoloživosti, a ODMAH po primitku kupona obavezna rezervacija termina na br.tel.: 091 9143341 od 09- 14 h ili mailom info@villa-penava.hr.

TROGIR

Trogir je otok s najvećom povijesnom baštinom na svijetu, UNESCO-ov grad ožaren ljepotom prošlosti i prirode.

Nalazi se u središtu Dalmacije, na sjeverozapadnom dijelu Kaštelanskog zaljeva, između Splita (21 km) i Šibenika (56 km). Blizina zračne luke Split (4 km), izlaza na autocestu A1 (15km), trajektna luke Split (25 km) i odlična autobusna povezanost grada sa okolicom, daje Trogiru pristupačnost i otvorenost kako kopnenim tako i morskim putem. Zbog pozicije i prirodne zaštićenosti, njegova je luka omiljena destinacija i za nautičare.

Povijesne znamenitosti

Ponos i dika svih Trogirana je Katedrala Sv. Lovre s veličanstvenim portalom majstora Radovana, neprocijenjivom zbirkom Kapele Sv. Ivana Trogirskoga te jedinstvenim gotičkim kampanelom. 

Na obalnom dijelu sačuvao se veći dio obrambenih zidina, u kojima se u 13. stoljeću formirala stara gradska jezgra Traguriuma. Na rubu zidina još uvijek impresionira Tvrđava Kamerlengo i Kula Sv. Marka.

S morske strane još danas ulazimo u grad Trogir kroz Južna Gradska vrata, ogromna drvena vrata, ojačana čavlima, koja su ostala sačuvana od daleke godine gospodnje 1593, što nam otkriva natpis iznad njih, a sa sjeverne strane ulaz je kroz Renesansna Gradska vrata iznad kojih Trogir čuva Sv. Ivan Trogirski, zaštitnik grada. 

Na glavnom gradskom trgu, nasuprot katedrale stoji zavjetna Crkva Sv. Sebastijana, podignuta polovicom 15. st. u zahvalu za spas grada od kuge. Umjesto zvonika ima zadivljujući Toranj Gradskog Sata.

Gradska Loža, odmah pored zavjetne crkve nekada je bila javni objekt, sklonište, okupljalište, a i sudnica. Bogati reljefi su djela Nikole Firentinca i Ivana Meštrovića.

Velika i mala Palača Ćipiko sklop su zgrada (palača) koje je podigla istaknuta trogirska obitelj Čipiko. Na pročelju velike palače gotička je trifora, djelo Andrije Alešija, vrata je isklesao Ivan Duknović, a južni portal djelo je Nikole Firentinca. 

Knežev Dvor, danas Gradska vijećnica spominje se u 13. st., a njegova obnova tijekom 19. stoljeća vratila mu je renesansni izgled i šarm. 

Muzej grada Trogira danas je smješten u Palači Garagnin – Fanfogna. Nekada je ovo bio stambeno-gospodarski kompleks, stilskih obilježja od romanike do baroka bogate i utjecajne trogirske obitelji.

Šetnjom po uskim i malim uličicama grada možete sresti božanskog Kairosa, Boga sretnog trenutka...ako ga uhvatite za njegov razigrani čuperak doživjet ćete sretne trenutke vječne ljepote, kako kaže legenda. Ako ga ipak ne sretnete, ovaj brončani reljef i simbol grada Trogira, najvrijednije je djelo Zbirke Samostana Sv. Nikole.

Slobodno vrijeme

Trogir je živi mediteranski gradić koji pruža bezbrojne mugućnosti odmora, opuštanja, avanture i zabave. Uđite u grad kroz stara gradska vrata, ležerno prošetajte po gradu i pustite svojoj mašti da vas povede u prošlost. Sjednite na glavni gradski trg, uživajte u pogledu na katedralu, gradski sat i palače te popijte kavu među domaćima u vrlo popularnom cafe baru Corte. Ako želite saznati više o povijesti Trogira, svakako vam preporučujemo da se priključite razgledavanju grada u pratnji vodiča, koji će vam uz laganu šetnju kroz povijest ispričati priče i legende starih Trogirana. Popnite se na kampanel katedrale Sv. Lovre i uživajte u jedinstvenoj panorami Trogira i njegove okolice. Pustite se zavesti mirisima odlične hrane, koji će vas pratiti kroz cijeli grad. Sjednite u giardino kultne konobe Capo i uživajte u domaćoj dalmatinskoj hrani ili se prepustite uslužnom osoblju restorana Don Dino, koji će iz svog bogatog menija za vas, uz vrhunska vina, izabrati ukusne delicije. 

Kad padne mrak nema na svijetu čarobnijeg gradića od Trogira. Kameni zidovi ožive u nježnom sjaju uličnih svjetiljki, a iza svakog kantuna čuje se pjesma dalmatinskih klapa.

Ako volite ritmove moderne glazbe možete se do ranog jutra zabavljati u gradskim zidinama disco bara Padre ili preko mosta na Ciovu u disco baru Monaco. 

Trogir je pogodna destinacija za avanturističko istraživanje kako Trogirske rivijere tako i cijele Dalmacije. Sjednite na bicikl ili skuter te se provozajte preko velikog mosta na otok Čiovo. Prepustite se šarmu mozaika malih ribarskih mjesta, netaknute prirode borovih šuma te kristalno čistog mora. Brojne male uvale sa prekrasnim plažama čekaju da ih otkrijete na putu prema Slatinama. Prošetajte do male crkvice Gospe od Prizidnice, te posjetite prekrasnu plažu Kava na krajnjem istočnom dijelu otoka. Ako želite avanturu i zabavu krenite prema Okrugu Gornjem. Ne možete promašiti okrušku Copacabanu. Uživajte u vodenim sportovima i bogatoj ponudi zabave koju vam pruža plaža. 

Do Slatina možete doći svakodnevnom redovnom brodskom linijom Bura line koja kreće s otoka Čiovo odmah preko mosta prema Splitu. Do Okruga Gornjeg dovest će vas mali brodić, koji u sezoni kreće svakih 15 minuta sa trogirske rive.

Ako je more mirno iznajmite brod i istražite okolne otoke. Uživajte u slikovitim otočićima Fumija i Kraljevac, ili se okupajte u čudesnoj laguni Krknjaša. Ako ste iskusniji sa brodom čak i najljepši hrvatski otoci nisu predaleko od Trogira. Uplovite u jednu od najljepših luka na svijetu na otoku Hvaru (20 NM ili 1,5 sata vožnje), uživajte u netaknutoj prirodi Paklenih otoka ili posjetite prirodni fenomen na otoku Braču, plažu Zlatni Rat. Prilikom uplovljavanja u Trogirsku luku ostavit će vas bez daha pogled na gradske zidine, kulu Kamerlengo te brojne zvonike Trogirskih crkvica.

Mnoge kulturne i prirodne znamenitosti Lijepe naše (kako Hrvati zovu svoju domovinu) nalaze se u radijusu svega nekoliko stotina kilometara od Trogira. 

Ako ste u Trogiru morate posjetiti Split i čuvenu Dioklecianovu palaču, možda i stati u Saloni, nekadašnjoj metropoli rimske provincije Dalmacije. Biser Hrvatske, grad Dubrovnik nalazi se svega 3 sata vožnje od Trogira, a nedaleko preko granice u Bosni i Hercegovini jedan je od najljepših gradova, Mostar.

Nezaobilazan je nacionalni park Krka, a u njegovoj blizini nalazi se grad Šibenik s impozantnom Katedralom. Malo dalje prema hrvatskom glavnom gradu Zagrebu, otprilike 2,5 sata vožnje od Trogira možete posjetiti neponovljivi nacionalni park Plitvička jezera.

Ostali sadržaji

U Trogiru možete naći sve što vam srce poželi. Ulice su prepletene različitim dućanima, zlatarnicama i suvenirnicama. 

Na ulazu u grad nalazi se veći supermarket Konzum sa širokom ponudom prehrambenih artikala. Odmah pored njega je ribarnica gdje možete ujutro od domaćih ribara kupiti svježu ribu, a nasuprot ribarnice nalazi se velika tržnica gdje bakice prodaju domaće proizvode te svježe voće i povrće. U kamenoj kući pored tržnice nalazi se mesnica Tangar s ponudom domaćeg svježeg mesa.

U tom sklopu je i veterinarska ambulanta, te preko puta glavni autobusni kolodvor. U neposrednoj blizini nalaze se Dom zdravlja i ljekarna.

U starom dijelu grada nalazi se pošta, javna telefonska govornica gdje možete obaviti međunarodne pozive, te mnogobrojne mjenjačnice.