Otkrijte prirodne ljepote Bavarske! Spustite se toboganom u jedan od najstarijih njemačkih rudnika soli i oduševite slikovitim Berchtesgadenom 28.01.2017. uz prijevoz za samo 279 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Krenite u obilazak prirodnih ljepota Bavarske, spustite se toboganom u jedan od najstarijih njemačkih rudnika soli i oduševite se slikovitim Berchtesgadenom....sve to uz Vaše Crno Jaje i Smart Travel!

Ponuda uključuje: Smart travel - 28.01.2017. prirodne ljepote Bavarske, spustite se toboganom u jedan od najstarijih njemačkih rudnika soli i oduševite se slikovitim Berchtesgadenom za samo 279 kn!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe u 03.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 03.45h prema BAVARSKOJ. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do jezera KÖNIGSSEE – KRALJEVSKOG JEZERA. Riječ je o najčišćem jezeru u Njemačkoj koje je ujedno i jedno od najdubljih srednjoeuropskih jezera, a nalazi se u podnožju planine WATZMANN. 

Slobodno vrijeme za šetnju oko jezera i uživanje u jedinstvenom skladu prirode i kulture. Preporučujemo panoramsku vožnju elektronskim brodićem do crkvice sv. Bartolomeja (uz doplatu), koja je izgrađena davne 1134. godine. 

Okupljanje grupe i odlazak prema najstarijem njemačkom aktivnom RUDNIKU SOLI BERCHTESGADEN, koji postoji još od davne 1517. godine. Posjet rudniku (uz doplatu), u kojem Vas očkuje prava avantura: spuštanje toboganom, vožnja rudarskim vlakićem i vožnja jezerom Spiegelsee. U rudniku je temperatura tokom cijele godine oko 12°C, tako da svi posjetitelji na ulazu dobiju ''rudarsku odjeću'' koja služi za zaštitu njihove odjeće, od vlage u Rudniku. 

Nakon razgleda, odlazak do BERCHTESGADENA, jednog od najslikovitijih gradića ove regije, koji se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. 

Berchtesgaden se povezuje sa Watzmanom, trećom najvišom planinom u Njemačkoj (2713 m) i dubokim ledenjačkim jezerom Königssee (5,2 km²). Po dolasku, zajednička šetnja gradićem sa pratiteljem putovanja. Berchtesgaden se može pohvaliti jedinstvenim ambijentom kojem zasigurno doprinose i kuće obojane u pastelnim bojama, ali i miris finih bavarskih slastica i tradicionalne hrane koji dopiru iz slikovitih i tradicionalnih restorana. 

Gradom dominira glavni trg SCHLOSSPLATZ, koji se proteže ispred dvorca obitelji WITTELSBACH, koja je stoljećima vladala ovim područjem, dok se uz dvorac se nalazi crkva STIFTKIRCHE iz 12. stoljeća. Moguć individualni posjet dvorcu i crkvi. Slobodno vrijeme za individualne programe. Ljubitelji bavarskog piva svakako nek posjete pivnicu osnovanu 1645. godine Hofbräuhaus u ulici Bräustrasse 15 i degustiraju lokalno pivo. Nakon cjelodnevnog uživanja u prirodnim ljepotama Bavarske, slijedi okupljanje grupe u kasnijim poslijepodnevnim satima i polazak za Zagreb. Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.


CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV


CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, doplatu za Rudnik soli, doplatu za Kraljevsko jezero


FAKULTATIVNE NADOPLATE:

- ulaznicu za Rudnik soli: odrasli – 15.00 EUR; djeca do 18 godina – 9.00 EUR (doplata na licu mjesta)

- povratnu vožnju brodom po Kraljevskom jezeru do crkvice sv.Bartolomeja - 13 EUR po osobi za grupu od minimalno 20 osoba