[POREČ] Smjestite se u unikatnom i šarmantnom hostelu Alma 2 u centru Poreča i provedite zimske praznike na najbolji mogući način! 2 dana i 1 noćenje za 1 ili 2 osobe za već od 99 kuna!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ukoliko želite odsjesti u unikatnom, šarmantnom hostelu u centru Poreča s pristupom svim barovima i restoranima, onda je ovo pravo mjesto za vas. Hostel je zaštićena povijesna venecijska palača s šarmantnom i autentičnom arhitekturom. S prozora soba možete osjetiti more!

Izaberite između 4 ponude:

Ponuda 1 uključuje: 2 dana, 1 noćenje, u dvokrevetnoj sobi s zajedničkom kupaonom, sve za 2 osobe. 

Ponuda 2 uključuje: 2 dana, 1 noćenje, u četverokrevetnoj sobi s zajedničkom kupaonom, sve za 1 osobu. 

Ponuda 3 uključuje: 2 dana, 1 noćenje, u peterokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom unutar sobe, sve za 1 osobu. 

Ponuda 4 uključuje: 2 dana, 1 noćenje, u šesterokrevetnoj miješanoj sobi s zajedničkom kupaonom, sve za 1 osobu. 


Kupon se može iskoristiti isključivo u terminu do 29.12.16. i od 03.01.17. do 15.01.17.

NOĆNI ŽIVOT
ISPROBAJTE NEŠTO NOVO
 
zabava u poreču dostupna je na svakom koraku. Nezaboravna cjelovečernja iskustva možete naći u najvećem klubu regije, diskoteci byblos. Glazba vrhunskih internacionalnih hitova pratiti će vas iz brojnih klubova, noćnih barova i kafića.


BUDITE DIO BOGATE POVIJESTI
 
cijela je starogradska jezgra živi spomenik kulture. naličja brojnih gradskih palača otkrit će vam povijest njihove gradnje kroz različita stilska i povijesna razdoblja.


POREČ - TISUĆLJETNI GRAD

Poluotok na kojem se danas nalazi starogradska jezgra Poreča bio je vjerojatno naseljen još u neolitu. Ilirski stanovnici Histri naselili su gradine u okolici današnjeg grada na poluotoku širine oko 200 metara i dužine 400 metara zahvaljujući prirodnoj zaštiti koja je uvjetovala izgradnju lučkog središta. Podaci grčkih povjesničara i geografa iz 6. i 4. stoljeća pr. Kr. govore o manjem ribarskom naselju s lučicom. Arheološki nalazi svjedoče o ljudskim obitavalištima u minula četiri stoljeća.

U 2. stoljeću prije naše ere uz ovu prirodnu luku izgrađeno je rimsko naselje koje se razvilo u vojnu utvrdu gradskih osobina. Pravilan geometrijski raster ulica, s okosnicama Cardom Maximusom i Decumanusom te središnjim Forumom, sačuvan je sve do danas. Status grada (municipija) Poreč je dobio prije Cezarove vladavine, a u prvoj polovici 1. stoljeća postao je Colonia Iulia Parentium.

Poreč je imao biskupa još od vremena progona kršćana u 3. stoljeću. Prvi porečki biskup Mavar bio je žrtvom jednog od progona rimskih vlasti, a nakon mučeničke smrti proglašen je svecem zaštitnikom grada. Od tada do danas Poreč je biskupija, a na mjestu gdje je biskup Mavar podnio svoje mučeništvo izgrađena je ranokršćanska katedrala u 4. stoljeću, proširena stotinu godina kasnije. U 6. stoljeću biskup Eufrazije na istom je mjestu dao sagraditi baziliku - danas biser graditeljske baštine grada, od 1998. godine pod zaštitom UNESCO-a.


ODMAH po kupnji kupona sve informacije vezano za rezervaciju termina možete dobiti putem maila hostelalma2@gmail.com ili putem telefona 095 7416 042, uz KOD i ID kupon po primitku.