[GORSKI KOTAR] Prije kupnje kupona odaberite: 2-krevetne ili 3-6-krevetne sobe Pansiona Lipovac u Gerovu kraj Čabra! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum 02.-16.01.2017.!

Ponuda uključuje: Pansion Lipovac, Gerovo - 3 dana/2 noćenja 02.-16.01.2017. sa polupansionom već od 439 kn!


Prije kupnje kupona odaberite:

Opcija 1) 3 dana/2 noćenja sa polupansionom u 3-4-krevetnim sobama sa vlastitom kupaonicom  - PANSION LIPOVAC, GEROVO za samo 439 kn!

Opcija 2) 3 dana/2 noćenja sa polupansionom u 2-krevetnim sobama sa vlastitom kupaonicom  - PANSION LIPOVAC, GEROVO za samo 479 kn!


Cijena uključuje: 3 dana/2 noćenja sa polupansionom, osiguranje od odgovornosti, osiguranje jamčevine.

Svaka 3. osoba ili dijete plaća akcijsku cijenu za 3-6 soba.

ODMAH nakon kupnje kupona potrebno je poslati kod kupona i slijedeće podatke na e-mail: tatjana@obord.hr ili  098 317 040, 095 33 22 333 (ime i prezime, uz KOD I ID kupona i željeni termin.

    

Gerovo

Gerovo je maleno mjesto u samom srcu Gorskog Kotara. Smješteno je u širokoj gerovskoj udolini, opkoljeno vijencem visokih brda i gustih šuma. Jedno je od najstarijih mjesta u Gorskom Kotaru, a tijekom 17. stoljeća bilo je središnje mjesto Gorskoga kotara. Prema legendi, Gerovo je dobilo ime prema ženi Geri. Legenda navodi kako su Turci napali Gerovo te ga uništili, a bježeće stanovnike pobili. Spasila se jedino žena po imenu Gera, koja se sakrila među korijenje debelih stabala. Kada su Turci otišli, Gera je naselila mjesto mladim ljudima iz okolnih krajeva.

Gerovo je jedno od najstarijih mjesta u Gorskom kotaru. Spominje se već u XI. stoljeću. Župa je u njemu utemeljena 1504. godine. U doba Zrinskih Gerovo je jedno vrijeme bilo sjedište Gorskog kotara. 

Danas je najveće industrijsko mjestu u Gradu Čabru. 

Iz Gerova putovi vode na Risnjak i Snježnik, na prostrane planinske sjenokoše, lovišta, izvor Kupe…

U Gerovu se može posjetiti:

Župna crkva Sv. Hermagore i Fortunata, izgrađena je godine 1842.

mjesna radionica suvenira od drveta

obiteljsko gospodarstvo s jelenima