Nova Godina u Sarajevu! 3 dana autobusom iz Zagreba, 2 noćenja u hotelu Holiday 4* s buffet doručkom, pratitelj putovanja, razgledi prema programu od 30.12.- 1.1.'17. za 580kn! Garantirani polazak!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dočekajte Novu godine u iznenađujuće živom noćnom životu i osjetite njegovu opuštajuću atmosferu... Njegova blagost i gostoprimstvo razoružat će Vas! Postoji nešto neodoljivo u Sarajevu, što će Vas možda natjerati da ostanete duže nego što ste planirali i da se zasigurno ponovno vratite!

Aranžman uključuje: 
prijevoz autobusom, pratitelja na putovanju, smještaj u hotelu Holiday 4* u Sarajevu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenje/buffet zajutrak, svi razgledi prema programu, te troškove organizacije i prodaje

Aranžman ne uključuje: 
doplatu za jednokrevetnu sobu 400,00 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

Doplata: boravišna pristojba po osobi po danu 1,30 € (u hotelu) CIJENE 

FAKULTATIVNIH SADRŽAJA: Ulaznice: Begova đamija 1€, Muzej atentata 1€, večera na Baščaršiji uz piće oko 10 - 15 eura po osobi, Novogodišnja večera u restoranu sa uključenom muzikom uživo (hladno predjelo, toplo predjelo, sezonska salata, glavno jelo i desert) 35 € po osobi

PROGRAM

1.dan ZAGREB – SARAJEVO

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati sa Autobusnog kolodvora (turistički peroni  502-506). Vožnja u pravcu Sarajeva modernim turističkim autobusom preko Slavonskog Broda, Bosanskog broda i Zenice uz usputna zadržavanja po potrebi. Dolazak u SARAJEVO u ranim popodnevnim satima. Krećemo u centar Sarajeva na BAŠČARČIJU te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevape u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko. Razgled Sarajeva: MOSTOVI SARAJEVA – SARAJEVSKA ČARŠIJA – BAŠČARŠIJA – GAZI HUSREV - BEGOVA ĐAMIJA – CAREVA DŽAMIJA – BIBLIOTEKA I KONAK – KATOLIČKA  KATEDRALA – PRAVOSLAVNA KATEDRALA – LATINSKA  ĆUPRIJA… te  slobodno poslijepodne za vlastite programe. Predlažemo odlazak na večeru u jedan od sarajevskih restorana na Baščaršiji ili posjetite Kuću Sevdaha i uživajte u njezinoj atmosferi. Navečer predlažemo izlazak u poznate sarajevske klubove i barove. Noćenje.


2. dan SARAJEVO - Doček Nove godine

Doručak. Odlazak sa vodičem prema VRELU BOSNE (ovisna o vremenskim prilikama), parku prirode pored Sarajeva i omiljenom izletištu sarajlijana gdje možete uživati u prekrasnoj prirodi. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i fotografiranje. 
Nakon toga krećemo u centar Sarajeva na poznatu nam BAŠČARČIJU te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica... Slobodno vrijeme za šetnju uz Miljacku te uživanje uz pravu bosansku kavu i pripreme za doček Nove godine. DOČEK NOVE 2017. na ulicama i trgovima Sarajeva ili u nekom od brojnih klubova i barova. Noćenje. Sretna Nova godina!

3. dan SARAJEVO - ZAGREB

SRETNA NOVA GODINA!  Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za vlastite programe,  te ako još niste, da probate rahat lokum, hurmašice, tufahije ili baklave u poznatoj sarajevskoj slastičarni Sarajbosni iz koje Vam preporučamo da ponesete slatke uspomene kući. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska za Zagreb. Dolazak se očekuje u večernjim satima.