Vodimo Vas na najpoznatiju maškaranu povorku u Toskani! Uživajte čak 3 dana 17.- 19.02.2017. uz 2 noćenja u Montecatini Termama u hotelu 3* sa polupansionom, prijevoz autobusom za samo 1189 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Pridružite se najpoznatijoj maškaranoj povorci u Toskani! Cijena uključuje izlete u Ferraru, Pisu, Luccu, Viareggio, Firencu i polupansion! Okupljanje grupe u 04.15h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506), polazak 04.30h prema Italiji! Djeca do 2 godine putuju besplatno u pratnji roditelja!

Ponuda uključuje: Smart Travel 17.02.2016. - 19.02.2017. najpoznatija maškarana povorka u Toskani - 3 dana/2 noćenja sa polupansionom za samo 1189 kn! 

PROGRAM PUTOVANJA:


1.dan: ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – MONTECATINI TERME

Okupljanje grupe u 04.15h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.30h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, prema FERRARI, najbolje čuvanoj tajni slikovite Italije, grada poznatog po dvorcu obitelji d’Este koja je u ovom gradu stolovala od 1208. do 1598. godine. Zahvaljujući svojim bogatim patronima, Ferrara je postala intelektualno i umjetničko središte koje je privuklo neka od najvećih imena talijanske renesanse 15. i 16. stoljeća. 

Poznata je po brojnim renesansnim palačama, među kojima se posebno ističe PALAZZO DEI DIAMANTI koja je ime dobila po kamenim blokovima na fasadi isklesanim u obliku dijamanata. No, najimpresivnija građevina jest CASTELLO ESTENSE, dvorac obitelji Este, izgrađen krajem 14. stoljeća kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda koji se drznuo pobuniti protiv svojih vladara. Dvorac s četiri tornja nalazi se u samom centru grada, na istoimenom trgu, a valja spomenuti da je cijela povijesna jezgra Ferrare 1995. Godine uvrštena u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Kraća šetnja do KATEDRALE SV. JURAJA i ŽIDOVSKE ČETVRTI. Slobodno vrijeme istraživanje ljepota grada i upoznavanje gastronomije (svakako kušajte CAPPELLACCI DI ZUCCA, tjesteninu punjenu bučom i parmezanom ili pitu od makarona (pasticcio di maccheroni). Okupljanje grupe i nastavak putovanja prema Montecatini termama. Dolazak u hotel u ranim večernjim satima. Smještaj. Večera. Noćenje.

2.dan: MONTECATINI TERME – PISA - LUCCA - VIAREGGIO – MONTECATINI TERME

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak u PISU gdje ćemo najveću pažnju posvetiti CAMPO DEI MIRACOLI gdje se nalazi KATEDRALA, KRSTIONICA , čuveni 58 m visoki KOSI TORANJ, koji je dovršen 1 350. godine te čuveno groblje CAMPOSANTO sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Nakon razgleda, slijedi kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira, dok se oni najhrabriji mogu popeti na toranj i uživati u predivnom pogledu. 

Dalje ćemo nastaviti vožnju do obližnje LUCCE u kojoj ćemo razgledati KATEDRALU SV. MARTINA, KRSTIONICU i crkvu SANTI GIOVANNI I REPARTA, te crkvu SAN MICHELE IN FORO. U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema VIAREGGIU, malenom grad u Toskani, smještenom nedaleko od Pise i Lucce. Za talijane, Viareggio je cijenjeno i omiljeno morsko kupalište, koji je karakterističan po arhitekturi koja nas vraća u 19. stoljeće. No, Viareggio je poznat i po karnevalu, koji ovu godinu obilježava 144. obljetnicu! Za vrijeme trajanja karnevala, grad se pretvara u tvornicu zabavu, što uključuje veličanstvene parade koje obiluju jedinstvenim i kreativnim maskama ali i gastronomska događanja. Zaštitni znak parade su goleme lebdeće lutke izrađene od papira, koje će Vas oduševiti! Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3.dan: MONTECATINI TERME – FIRENCA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema FIRENCU (bez nadoplate), glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: KATEDRALA - KRSTIONICA - GIOTTOV ZVONIK - CRKVE SANTA CROCE - MEDIČEJSKE GROBNICE - CRKVA SAN LORENZO - PONTE VECCHIO - PIAZZA SIGNORIA. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantia, kušati ukusni CANTUCCINI, klasični slatki biskvit sa bademima i hrskavom koricom, razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, obići sajam ili pak prošetati do PONTE VECCHIA, koji je prepun zlatarskih radnji. Nakon uživanja u renesansnoj Firenci, okupljanje grupe i polazak prema Rijeci i Zagrebu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zasutavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.

POLAZAK: 17.02.2016. - 19.02.2017.


Doplata za jednokrevetnu sobu: 320,00 kn (za dva noćenja)

Djeca do 2 godine putuju besplatno u pratnji roditelja!

Djeca do 12 godina ostvaraju 20 % popusta u sobi sa roditeljima!


CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, 2 noćenja u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi dva polupansiona (doručak i večera), licenciranog turističkog pratitelja, izlete u Luccu, Firencu, Viareggio, lokalnog vodiča u Firenzi, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje, realizacije, osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti, PDV


CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, boravišnu pristojbu (1,00 €/noć), ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, ulaznica za Karnevalsku povorku (18,00 € - informativna cijena, podložna promjeni), troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute