[ZAGREB] Valentinovo samo za najizbirljivija nepca! Prekrasna večera 14.02. za dvoje uz 6 slijedova hrane uz vrhunske magnume pjenušaca i vina u svakom slijedu za samo 799 kn u dvorani Lex!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

EKSPLOZIJA OKUSA!!! Povedite na Dan zaljubljenih svoje voljene na večeru koju nikada neće zaboraviti - na gurmanski doživljaj za koji ljubavne i vremenske prilike na utječu na dolazak! Sva jela su bez aditiva i umjetnih dodataka, te se tijekom cooking showa pripremaju pred Vama, a večeru svojim umijećem oplemenjuje portal gastroposao.eu uz podršku Gastronomadi akademije!

Ponuda uključuje: Valentinovo samo za najizbirljivija nepca - prekrasna večera za dvoje uz 6 slijedova hrane popraćena vrhunskim magnumima pjenušaca i vina u svakom slijedu za dvoje i samo 799 kn!



Valentinovo u Lexu

Dobrodošlica 

Ljubavni zalogaj od naranče, dimljenog siroa, chilly yellija i mladog luka, 

aromatizirano ekstra djevičanskih maslinovim uljem

Čaša pjenušca Bouvet Ladubay Instinct Cuvee du Millenaire Saumur Brut

°°

Uvodni zalogaj

Carpaccio i tatarski biftek s rikolom, kaparima i mrvicama crnog tartufa

Čaša bijelog austrijsog rieslinga - Wieninger Wiener Riesling

°°

Tri ljubavne boje

Bijela juha od celera sa srcem od palente i uljem od bijelog tartufa

Crvena juha od pečene cikle s hrenom i domaćom mlaćenicom

Crna gusta juha od sipe s okusima mora

Čaša istarskog chardonnaya - Domaine Koquelicot Belaigra Chardonnay

°°

Ljubavno osvježenje

Sorbeto od limuna

°°

Glavni slijed

Rolice od lungića omotane domaćom pancetom uz rižoto s mladim špinatom, 

pistacijom i plemenitim sirom uz svježe naribani crni tartuf

Čaša Veralda Ambra Orange Malvazija

°°

Desert

Štrudlica od oraha, višanja i jabuka prelivena ganachem  

od redukcije crnog pinota i čokolade 

uz sladoled spravljen pod tekućim dušikom na -196 C

Alexandro Moscatel de Pasas 0,75

°°

Ljubavni zagrizi za kraj 

Grumeni odležanih sireva uz orahe, grožđice, suhe smokve, lješnjake, bademe

koji su lagano začinjeni s medom i reduciranim accetom

Plavac iz Molisea - Primitivo di Manduria San Marzano

Povedite na Dan zaljubljenih svoje voljene na večeru koju nikada neće zaboraviti, na gurmanski doživljaj za koji ljubavne i vremenske prilike na utječu na dolazak.

Na dolasku će Vas dočekati ljubavni zalogaj od naranče, dimljenog sira, chilly yellija s mladim lukom, aromatizirano ekstra djevičanskih maslinovim uljem... Slijedi carpaccio i tatarski biftek uz tartufe. Eksplozija okusa uz biftek, koji su u 13. stoljeću 'izmislila' nomadska mongolska plemena obogaćen tartufima.

Upravo bi su u moru slasnih delicija tartuf trebao potruditi da ovo Valentinovo ostane u najljepšem sjećanju. Specfifičnog okusa, za mnoge je tartuf najmoćniji afrodizijak, čijim su se jakim aforidzijačkim svojstvima gostili i rimski carevi.

Sorbeto od limuna zagrijat će vas dok čekate juhe posebno za ovu prigodu nazvane tri ljubavne boje. One su bijela juha od celera sa screm od parmezana i s bijelim tartufom, crvena boja ljubavi je juha od pečene cikle i za kraj veličanstvenog ljubavnog jušnog slijeda dolazi crno-bijela gusta juha od sipe.

Glavno jelo su rolice od lungića omotane domaćom pancetom uz rižoto s mladim špinatom, pistacijom, plemenitim sirom. Kako ljubavni žar na trenutak ne bi splasnuo, 'pobrinut' će se svježe naribani crni tartuf.

Za desert ćete se uvjeriti kako ljubav i na temperaturi od minus 196 može biti vatrena. Štrudlice od oraha, višanja i jabuka bit će prelivena ganachem od redukcije vrnog pinota i čokolade uz sladoled koji će biti napravljen pod tekućim dušikom na minus 196 stupnjeva.

Ljubavni zagrizi za kraj nezaboravne večere čine grumeni odležanih sireva, orasi, grožđice, suhe smokve, bademi, lješnjaci...

Selekcija pjenušaca i vrhunskih vina u stopu će pratiti ljubavni zanos nakon slasnih jela, a kako bi sve čula uživala, pobrinut će se svjetski poznati bend Tango Appassionato kojeg prati bariton Tvrtko Stipić.

Sva jela su spremljena bez aditiva i umjetnih dodataka, te se aranžiraju na tanjure pred vama. Pred Vama će se pripremati sladoled korištenjem tekućeg dušika na temperaturi od -196 stupnjeva celzijusa, a večeru svojim umijećem oplemenjuje portal www.gastroposao.eu uz podršku Gastronomadi akademije.