[ŠIBENIK/SPLIT/ZAGREB/RIJEKA] Do željenog zanimanja nikad lakše!!! Upišite program stjecanja srednje stručne spreme ili prekvalifikacije u Pučkom otvorenom učilištu LIBAR čak 56% povoljnije!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ponuda za cijelu Hrvatsku! Pučko otvoreno učilište Libar Vas poziva da iskoristite jedinstvenu akciju te steknete nova znanja i vještine za: slastičare, konobara ili kuhara, koje će vam pomoći da što prije dođete do željenog posla! POČETAK PROGRAMA: 13.03.17.!

Ponuda uključuje: Programi srednjih škola - SLASTIČAR, KUHAR, KONOBAR


Prije kupnje kupona birajte između 3 programa:

Opcija 1) SLASTIČAR

Opcija 2) KUHAR

Opcija 3) KONOBAR


Cijena uključuje: Program stjecanja srednje stručne spreme ili prekvalifikaciju za smjer Slastičar/Kuhar/Konobar (ovisno o odabranoj opciji) za 3999 kn! 


ODOBRENJE: Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)

Preduvjet za upis: Završena osnovna škola, stariji od 15 godina

Trajanje školovanja: minimalno 6 mjeseci

POČETAK PROGRAMA: 13.03.2017.

Adresa korištenja kupona: ŠIBENIK, SPLIT, ZAGREB, RIJEKA

Kandidati koji se upišu u Zadru pohađaju nastavu u učilištu u Šibeniku!


PROGRAMI SREDNJIH ŠKOLA


1) SLASTIČAR

Osnovni poslovi slastičara su pripremanje svih vrsta slastica. Obrazovanje slastičara zasniva se  prvenstveno na prigotovljavanju slastica, tijekom školovanja osposobljavaju se i za druge nužne zadaće: izračunu i naručivanju sirovina, namirnica i poluproizvoda; preuzimanju naručene robe; skladištenju i čuvanju od kvarenja; rukovanju mnogobrojnim i raznolikim kuhinjskim strojevima; alatima i suđem. 

Naučit će kako ustrojiti rad slastičarnice, kao i sve dionice tehnološkog postupka spremanja kolača i slastica. Usvojit će pripremu različitih vrsta hladnih i toplih jela i slastica. Razvit će i spretnost u pripremi nacionalnih, tradicionalnih i svjetskih kolača, torti i raznih slastica. Planirati i slijediti će pravilan tijek rada u postupku pripreme slastica, kreativno sastaviti ponudu slastičarnice i konačno moderno prezentirati zgotovljene kolače i torte.

Slastičar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija, prehrambenoj industriji i obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je i daljnje usavršavanje i napredovanje u struci (majstor slastičar), doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacije u druga zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje srodnog stručnog studija.


Nakon obrane ZAVRŠNOG RADA učenici će dobiti svjedodžbe 1. 2. i 3. razreda i Svedodžbu o završnom ispitu


2) KUHAR

Osnovni poslovi kuhara su pripremanje svih vrsta hladnih i toplih jela.  Obrazovanje kuhara zasniva se prvenstveno na prigotovljavanju jela, tijekom školovanja osposobljavaju se i za druge nužne zadaće kao što su:  odabir i naručivanje namirnica, preuzimanje naručene robe, njeno skladištenje i čuvanje. Naučit će kako ustrojiti rad kuhinje, kao i sve dionice tehnološkog postupka spravljanja jela. Usvojit će pripremu različitih vrsta hladnih i toplih jela i slastica. Razvit će i spretnost u pripremi nacionalnih, tradicionalnih i svjetskih kuhinja. Planirat će i slijediti pravilan tijek rada u postupku pripreme jela, kreativno sastaviti jelovnik i konačno privlačno i moderno prezentirati zgotovljena jela.

Kuhar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija, prehrambenoj industriji i obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je daljnje usavršavanje i napredovanje u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje srodnog stručnog studija.


3) KONOBAR

Konobar obavlja pripremne radove prije posluživanja, održava sredstva, uređaje i inventar ugostiteljskog posluživanja, postavlja stolove i rasprema ih nakon uporabe, poslužuje sve vrste jela prema sustavima posluživanja koji su uobičajeni u nas i u svijetu, služi se ustaljenim evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića. S obzirom da konobar sudjeluje u izravnoj prodaji i izravnom kontaktu s inozemnim i domaćim gostima, mora poznavati strane jezike te imati solidne osnove opće kulture. Poznavanje roba i prehrane, biologije, ekologije, higijene i osnova psihologije čine osnovu školskog programa za stjecanje strukovnoga znanja, a predmeti praktičnih sadržaja za postizanje spretnosti i vještina u ugostiteljskom posluživanju. 

Zanimanje konobara je vrlo naporno zbog neujednačenog trajanja radnog vremena, a najčešće produženog i noćnoga pa se traži dobro fizičko zdravlje i psihička stabilnost. Osobito je važna ukupna tjelesna spretnost, uglađenost, urednost, komunikativnost, ljubaznost i ugodna vanjština. Konobar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija i u obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je daljnje usavršavanje i napredovanje u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje srodnog stručnoga studija.

Nakon obrane ZAVRŠNOG RADA učenici će dobiti svjedodžbe 1. 2. i 3. razreda i Svedodžbu o završnom ispitu!