Ponuda za cijelu Hrvatsku! Pučko otvoreno učilište Libar Vas poziva da iskoristite jedinstvenu akciju te steknete nova znanja i vještine za: slastičare, konobara ili kuhara, koje će vam pomoći da što prije dođete do željenog posla! POČETAK PROGRAMA: 13.03.17.!
Ponuda uključuje: Programi srednjih škola - SLASTIČAR, KUHAR, KONOBAR
Prije kupnje kupona birajte između 3 programa:
Opcija 1) SLASTIČAR
Opcija 2) KUHAR
Opcija 3) KONOBAR
Cijena uključuje: Program stjecanja srednje stručne spreme ili prekvalifikaciju za smjer Slastičar/Kuhar/Konobar (ovisno o odabranoj opciji) za 3999 kn!
ODOBRENJE: Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)
Preduvjet za upis: Završena osnovna škola, stariji od 15 godina
Trajanje školovanja: minimalno 6 mjeseci
POČETAK PROGRAMA: 13.03.2017.
Adresa korištenja kupona: ŠIBENIK, SPLIT, ZAGREB, RIJEKA
Kandidati koji se upišu u Zadru pohađaju nastavu u učilištu u Šibeniku!
PROGRAMI SREDNJIH ŠKOLA
1) SLASTIČAR
Osnovni poslovi slastičara su pripremanje svih vrsta slastica. Obrazovanje slastičara zasniva se prvenstveno na prigotovljavanju slastica, tijekom školovanja osposobljavaju se i za druge nužne zadaće: izračunu i naručivanju sirovina, namirnica i poluproizvoda; preuzimanju naručene robe; skladištenju i čuvanju od kvarenja; rukovanju mnogobrojnim i raznolikim kuhinjskim strojevima; alatima i suđem.
Naučit će kako ustrojiti rad slastičarnice, kao i sve dionice tehnološkog postupka spremanja kolača i slastica. Usvojit će pripremu različitih vrsta hladnih i toplih jela i slastica. Razvit će i spretnost u pripremi nacionalnih, tradicionalnih i svjetskih kolača, torti i raznih slastica. Planirati i slijediti će pravilan tijek rada u postupku pripreme slastica, kreativno sastaviti ponudu slastičarnice i konačno moderno prezentirati zgotovljene kolače i torte.
Slastičar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija, prehrambenoj industriji i obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je i daljnje usavršavanje i napredovanje u struci (majstor slastičar), doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacije u druga zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje srodnog stručnog studija.
Nakon obrane ZAVRŠNOG RADA učenici će dobiti svjedodžbe 1. 2. i 3. razreda i Svedodžbu o završnom ispitu
2) KUHAR
Osnovni poslovi kuhara su pripremanje svih vrsta hladnih i toplih jela. Obrazovanje kuhara zasniva se prvenstveno na prigotovljavanju jela, tijekom školovanja osposobljavaju se i za druge nužne zadaće kao što su: odabir i naručivanje namirnica, preuzimanje naručene robe, njeno skladištenje i čuvanje. Naučit će kako ustrojiti rad kuhinje, kao i sve dionice tehnološkog postupka spravljanja jela. Usvojit će pripremu različitih vrsta hladnih i toplih jela i slastica. Razvit će i spretnost u pripremi nacionalnih, tradicionalnih i svjetskih kuhinja. Planirat će i slijediti pravilan tijek rada u postupku pripreme jela, kreativno sastaviti jelovnik i konačno privlačno i moderno prezentirati zgotovljena jela.
Kuhar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija, prehrambenoj industriji i obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je daljnje usavršavanje i napredovanje u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje srodnog stručnog studija.
3) KONOBAR
Konobar obavlja pripremne radove prije posluživanja, održava sredstva, uređaje i inventar ugostiteljskog posluživanja, postavlja stolove i rasprema ih nakon uporabe, poslužuje sve vrste jela prema sustavima posluživanja koji su uobičajeni u nas i u svijetu, služi se ustaljenim evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića. S obzirom da konobar sudjeluje u izravnoj prodaji i izravnom kontaktu s inozemnim i domaćim gostima, mora poznavati strane jezike te imati solidne osnove opće kulture. Poznavanje roba i prehrane, biologije, ekologije, higijene i osnova psihologije čine osnovu školskog programa za stjecanje strukovnoga znanja, a predmeti praktičnih sadržaja za postizanje spretnosti i vještina u ugostiteljskom posluživanju.
Zanimanje konobara je vrlo naporno zbog neujednačenog trajanja radnog vremena, a najčešće produženog i noćnoga pa se traži dobro fizičko zdravlje i psihička stabilnost. Osobito je važna ukupna tjelesna spretnost, uglađenost, urednost, komunikativnost, ljubaznost i ugodna vanjština. Konobar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija i u obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je daljnje usavršavanje i napredovanje u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje srodnog stručnoga studija.
Nakon obrane ZAVRŠNOG RADA učenici će dobiti svjedodžbe 1. 2. i 3. razreda i Svedodžbu o završnom ispitu!