PodržimoNaše

Kružno putovanje Ciprom! Crno Jaje i Nikal Vode Vas 8 dana na Cipar! Posjetite Nikoziju, Kireniju, Famagustu i Salamis, povratni let iz Zagreba, 7 noćenja sa doručkom u hotelima 3/4*..od 2399kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Provedite "medeni mjesec" ili koji drugi važni događaj u neponovljivom Cipru!!! Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin 07.04. ili 28.04.-05.05.17.! U cijenu su također uključeni i transferi autobusima, pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i izleti NIKOZIJA, KIRENIJA, SALAMIS, FAMAGUSTA...

Ponuda uključuje: Nikal - Cipar kružno putovanje 8 dana /7 noći sa doručkom i letom iz Zagreba već od 2399kn/osobi!


4 regije - NIKOZIJA, KIRENIJA, SALAMIS, FAMAGUSTA izleti su uključeni!


Prije kupnje kupona odaberite između 2 opcije datuma:

Opcija 1) 07.04.2017. za 2399 kn!   ZATVORENA PRODAJA!

Opcija 2) 28.04.-05.05.2017. za samo 2599 kn! 


Cipar

Odredišta putovanja:

/ NIKOZIJA / KIRENIJA / SALAMIS / FAMAGUSTA


1. dan Let iz Zagreba/Ljubljane  za Cipar

Dolazak u zračnu luku Ercan gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Transfer do našeg hotela na području regije Kirenije ili Famaguste. Vaš pratitelj putovanja će Vas u hotelu još jednom pozdraviti uz piće dobrodošlice. Smještaj u sobe.


2. dan:  Kirenija – GRATIS izlet za Vas!

Naš današnji izlet vodi Vas u veličanstveni srednjovjekovni planinski dvorac Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj sjevernog Cipra jednostavno mora vidjeti. Nakon toga ćemo posjetiti samostan Bellapais koji se ubraja među najljepša remek djela gotske umjetnosti na Bliskom Istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili bili su Augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema kojeg je tada bio osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga ćemo se odvesti do luke gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova zajedno s teretima koje su prevozili. Posjetiti ćemo i specijaliziranu trgovinu s modnim proizvodima od kože.

3. dan: Fakultativno - poluotok Karpas

Danas imate priliku pridružiti nam se na izletu na poluotok Karpas (doplata). Putem ćemo prvo razgledati dvorac Kantara. Na nadmorskoj visini od 630 m na istočnom rubu Besparmak planine nalaze se ostaci ove veličanstvene utvrde iz 10. stoljeća. S ove utvrde pruža se nezaboravan i jedinstven pogled na cijeli poluotok Karpas, na doline i plaže ciparske istočne obale, na usamljene uvale duž sjeverne obale i na slikovito nanizane zelene planinske vrhove Besparmak planine. Slijedi daljnja vožnja do poluotoka Karpas kroz prekasan krajolik dina i uz nevjerojatno duge i osamljene pješčane plaže. Šetnja po poluotoku na kojoj ćete vidjeti i divlja krda magaraca, te posjet samostanu Sv. Andrije Apostola.

4. dan Famagusta – GRATIS izlet za Vas!

Naš današnji izlet vodi nas u Famagustu, gradić koji se nalazi na istoku zemlje odmah sjeverno od „zelene linije“. Prije toga slijedi razgledavanje samostana Barnabe, u kojem pravoslavni stanovnici Cipra štuju svog sveca Barnabu koji je zajedno s Pavlom oko 50. g. obznanio novu vjeru. Stari grad Famaguste okružen je venecijanskim gradskim zidinama, dok se noviji dio grada proširio i izvan ovih zidina. Razgledat ćemo slavne gradske zidine, Othellov toranj i bivšu kraljevsku katedralu sv. Nikole. Na našem izletu posjetiti ćemo i bescarinsku zonu s tradicionalnim orijentalnim tepisima.

5. dan Fakultativno: Pafos (južni Cipar) s ručkom

Danas ćemo na našem izletu (doplata) posjetiti južni Cipar. Vožnja u smjeru Nikozije preko „zelene linije“ (Green line) na južnu stranu Cipra i daljnja vožnja prema Pafosu. Posjetit ćemo crkvu Ayios Paraskevi, razgledati slavne mozaike i kraljevske grobnice. Poslije toga slijedi slobodno vrijeme za posjet pitoresknoj luci u Pafosu. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Uključen ručak u odličnom restoranu s lokalnim specijalitetima.

6. dan: Nikozija – GRATIS izlet za Vas!

Danas posjećujemo Nikoziju, glavni grad Cipra. Od 1974. godine Nikozija je granicom podijeljena na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. (Imat ćete mogućnost proći granicu i razgledati južni dio Nikozije). Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije koji je još posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu. Šetnja do Venecijanskih bedema. Razgledati ćemo Venecijanski stup, te džamiju Arabahmet iz 17. stoljeća (koja nije uvijek otvorena). Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva ali ima dva turska minareta, a radi se od džamiji Selimija. Ova je građevina izgrađena u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali su je Turci 1570. godine pretvorili u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti dva karavan-saraja: Büyük Han i Kumarcilar Han iz 17. Također ćete imati priliku za kupovinu nakita i proizvoda zlata.


7. dan: Salamis - GRATIS izlet za Vas!

Nakon doručka krećemo u poludnevni razgled Salamisa - najočuvanijeg lokaliteta iz antičkih vremena na otoku. Ovdje ćemo vidjeti izvanredno restaurirani amfiteatar i gymnasium s mramornim kupeljima i mozaicima. Ostaci grada prostiru se u dužini 8 km, a sam grad leži na prekrasnoj plaži. Nakon večere imate se priliku pridružiti nam se na “Ciparskoj večeri u taverni” (doplata). U ugodnoj taverni poslužiti će nam “meze” i lokalna alkoholna i bezalkoholna pića i uživati ćemo u tradicionalnoj muzici i plesu s Cipra.

8. dan: Povratni let

Transfer do zračne luke i povratni let.

 


Cijena uključuje:

Povratni let iz Zagreba do Ercana

  Povratni let iz Ljubljane do Ercana (Napomena: s obzirom da se radi o charter letu, let Ljubljana - Ercan- Ljubljana biti će organiziran  s tehničkim stopom u Antaliji (putnici neće napuštati zrakoplov), Asistenciju u zračnoj luci Ljubljana 1 komad prtljage do max. 20 kg po putniku, 1 ručna prtljaga do max. 8 kg (20 x 40 x 50 cm), Transfer od zračne luke Ercan do/od hotela na području Kirenije/ Famaguste; 7 noćenja u hotelima srednje kategorije; 7 x doručak iz bogate ponude švedskog stola; Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu; 

4 izleta: Izlet Kirenija Izlet Nikozija Izlet Famagusta Izlet Salamis; 

Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku; 

Jamčevno osiguranje prema propisima. 

7 noćenja u hotelima srednje kategorije 

7 x doručak iz bogate ponude švedskog stola

Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu


 

Cijena ne uključuje:

Zrakoplovnu pristojbu 799,00 kn (obavezna doplata u agenciji), 

fakultativne izlete, 

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, 

troškove osobne prirode i napojnice, 

piće uz obroke, 

putno osiguranje 78kn/osobi (uključuje zdravstveno osiguranje na destinaciji do 15.000€, osiguranje prtljage do 250€ i osiguranje od otkaza). 


Obavezne doplate u agenciji:

Zrakoplovna pristojba 799,00  kn po osoobi

Doplata za jednokrevetnu sobu: (obavezna ako putnik putuje sam) : 1.199 kn


Opcionalne doplate:

Doplata za 7 večera iz ponude švedskog stola: 799,00 kn po osobi

Fakultativni izleti doplata u agenciji:  

  Paket izleta: poluotok Karpos s ručkom (3.dan) i Ciparska večer (7. Dan) 799 kn


ODMAH nakon kupnje kupona obavezna potvrda rezervacije sa KOD-om i ID-em kupna na br. tel.: +385 1 5556850, e-mail: info@nikal.hr