Ogulinski kraj privlači ljubitelje speleologije, planinarstva, lova i ribolova, biciklizma, raftinga, veslanja, plivanja, jahanja te drugih sportskih aktivnosti! Predlažemo posjet Frankopanskoj kuli, Modruškoj utvrdi, crkvi sv. Križa, rodnoj kući Ivane Brlić-Mažuranić te u okolici Đulinom ponoru, Kleku, Bijelim i Samarskim stijenama, rijeci Dobri, Bjelolasici ili Plitvicama!

Ogulin je grad bajke, mjesto rođenja Ivane Brlić Mažuranić u kojem je osmišljena zanimljiva Kuća Bajaki, grad našeg rukometaša Luke Cindrića. 



Nalazi se u podnožju planine Klek i u blizuni je jezero Sabljaci. U Ogulinu ponire rijeka Dobra u impresivnom ponoru dubokom 50 metara po imenu Đula iznad koje je kaštel Frankopanse kule.

Ponuda uključuje: 3 dana i 2 noćenja u apartmanu 4+2, sve za 4 osobe.

Doplata za svaku dodatnu osobu je 75 kn po osobi dnevno, plaćanje na licu mjesta.

 

Posteljina i ručnici su uključeni u cijenu. Boravišna pristojba je uključena u cijenu.

Obavezno provjeriti raspoloživost apartmana prije kupnje na mail apartmanrasce@gmail.com ili na mobitel 098 9353 092, uz KOD i ID kupona po primitku kupona.


OGULIN i okolica  

U samom središtu kontinentalne Hrvatske, između Zagreba i Rijeke, smjestio se grad Ogulin. Nastao je u prostranoj kotlini kojom teku dvije prelijepe rijeke - Dobra i Zagorska Mrežnica - unutar turističkog područja Plitvičkih jezera s istoka, šumovitog Gorskog kotara sa zapada i sjevernog Jadrana s juga. Grad Ogulin smješten je na prostoru mnogobrojnih legendi i narodnih predaja nastalih u izazovnom prirodnom i povijesnom okruženju. Ogulin je nastao oko utvrde Frankopanski kaštel koju je u 16. stoljeću izgradila plemička obitelj Frankopan. 


Danas je u njoj smješten Zavičajni muzej sa arheološkom, etnografskom i planinarsko-alpinističkom zbirkom. Knez Bernardin Frankopan, sin Stjepana, u svom je gradu Modrušu oko 1500-te godine izdao ispravu novosagrađenom gradu Ogulinu kojom je označio granice između Modruša i Vitunja.