Senzacionalna Amerika i Kanada!!! Crno Jaje i Nikal Vode Vas 15 dana u "obećanu zemlju" SUPER POVOLJNO! Svi transferi na destinaciji, 13 noćenja s doručkom u hotelima, prijevoz već od 11.799 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin 14.-28.06. ili 20.09.-04.10.2017.! Cijena uključuje 13 noćenja s doručkom u hotelima srednje kategorije, 1 tipičnu obiteljska večeru u Amish County, 10% popust-kartica u Macy`s, prijevozi i transferi prema programu i vođenje na slovenskom ili hrvatskom jeziku! Let iz Zagreba!!!

Ponuda uključuje: Nikal - Amerika i Kanada - 15 dana po senzacionalnoj cijeni! Uključeni svi transferi, razgledi i prijevoz već od 11799 kn!

Prije kupnje kupona odaberite:

Opcija 1) 14.-28.06.2017. za 11 799 kn!

Opcija 2) 20.09.-04.10.2017. za samo 12799 kn!


Cijena uključuje: 13 noćenja s doručkom u hotelima srednje kategorije, 1 tipična obiteljska večera u Amish County, 10% popust-kartica u Macy`s, Prijevozi i transferi prema programu, Vođenje na slovenskom ili hrvatskom jeziku.


Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu u programu, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo), Let  - sadržan je u paketu Let i transfer.

Opcionalne doplate (u agenciji) - Doplata za jednokrevetnu sobu 4.999kn.


Obavezna doplata  Paket "Let i transfer"  4.200 kn.


Paket "Let i transfer": cijena 4200 kn po osobi - Sve uključeno u paketu: Asistencija u zračnoj luci polaska, Let u ekonomskoj klasi Zagreb - Toronto, 1 komad prtljage max. 23 kg po putniku, 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (23x 40x51), Zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, Transfer zračna luka - hotel, Transfer hotel - zračna luka, Povratni let u ekonomskoj klasi Toronto - Zagreb.


Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji - preporučujemo: paket putnog osiguranja 500 kn po osobi - putno zdravstveno osiguranje do 30000€, gubitak prtljage do 500€ i otkaz putovanja, paket izleta: 1999 kn po osobi - dan: vožnja brodom Niagara i Dinner Skylon Tower, 7. dan: ulaznica i posjet Empire State Building, 11.dan: Promatranje kitova, 13.dan: Thousand Islands i ulaznica u CN Tower u Torontu.


Dokumenti potrebni za putovanje: Informacije o vizama: USA -Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.


KANADA - Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel Authorization (eTA) obrazac na web stranici http://www.cic.gc. ca/english/visit/eta-start.asp - 7,00 CAD


ODMAH nakon kupnje kupona obavezna potvrda rezervacije sa KOD-om i ID-em kupna na br. tel.: +385 1 5556850, e-mail: info@nikal.hr.


15 dana, SAD & KANADA 

New York, Washington, Toronto, Slapovi Niagare


 USA

New York - ovaj grad morate obavezno posjetiti, očekuju Vas: Kip slobode, Empire State Building, Times Square i Central Park. Washington - kao jedini grad-država (posebni distrikt) i glavni grad USA ima poseban status. Ubraja se pored Pariza, Rima i Londona u najljepše svjetske metropole.


KANADA

Toronto, glavni i najveći grad u provinciji Ontario. Atraktivan i pulsirajući. Doživite Toronto noću i posjetite živahne jazz klubove. Ispred obale Quebeca imate jedinstvenu priliku promatrati veličanstvene kitove.


1. dan: Let za Toronto

(ukoliko ste rezervirali paket leta)

Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let u 13:30 na liniji Zagreb - Toronto prijevoznika Ait Transat. Dolazaku Toronto u 18:00 sati i u nastavku smještaj u hotel više srednje kategorije na širem području Toronta.


2. dan: Toronto - slapovi Niagare

Nakon doručka krećemo prema Niagari on the Lake. Uživajte u ovom kanadskom vinskom području i njegovim prekrasnim mirisima. Nakon toga Vas očekuje sigurno jedna od najvećih aktracija ovog putovanja: impozantni Slapovi Niagare. Ovdje se možete opcionalno (nije uključeno u cijenu) odlučiti za vožnju brodom koja Vas vodi sasvim blizu slapova. Navečer možete opcionalno uživati u večeri u Skylon Toweru s kojeg se pruža očaravajući pogled na slapove. Noćenje u nekom od hotela u Niagara Fallsu.

3. dan: Amisch County & Lancaster

Nakon doručka prelazimo granicu i ulazimo u SAD. Idilična vožnja beskrajnim brežuljkastim krajolikom kroz državu New York do Lancastera u Philadelphiji, tzv. Amish County. Ovo je putovanje u prošlost kada su se farme još obrađivale bez upotrebe strojeva. Navečer Vas pozivamo na tipičnu obiteljsku večeru Amiša. Uživajte u tradicionalnoj kuhinji. Noćenje u Lancasteru.

4. dan: Washington D.C.

Ujutro nakon doručka krećemo prema Gettysburgu, jednom od najpoznatijih bojišta američkog građanskog rata 1863. godine s više od 43.000 žrtava. Slijedi vožnja do Washingtona D.C., glavnog grada Sjedinjenih američkih država. Navečer u noćnoj kružnoj vožnji krećete u razgledavanje ovog grada u kojem se nalazi sjedište američkog predsjednika. Doživjeti ćete najznačajnije spomenike kao što su Lincoln Memorial i Washington Monument, te impozantan Capitol uz očaravajuće noćno osvjetljenje. Noćenje u široj okolici Washingtona.

5. dan: Washington D.C.

Doručak. Prije podne ćemo u četverosatnom razgledu grada autobusom vidjeti mnogobrojne znamenitosti, nama poznate iz filmova i s televizije, kao što su npr. Bijela kuća i Capitol. Poslije podne imate slobodno na raspolaganju, te možete npr. posjetiti jedan od 9 najpoznatijih Smithsonian muzeja (između ostalog Air and Space muzej sa Space Shuttleom) koji se nalazi uz National Mall (Nacionalni park). Noćenje u široj okolici Washingtona.

6. dan: New York City

Nakon doručka slijedi vožnja kroz Philadelphiju, gdje je donijeta glasovita Deklaracija o nezavisnosti, a 1787. godine i Ustav. Nakon kratkog razgleda grada autobusom slijedi daljnja vožnja do New Work Citya, gdje Vam ostatak večeri ostaje slobodno na raspolaganju. Noćenje u široj okolici New Yorka.

7. dan: New York City

Doručak. Prije podne nam je u programu četverosatna vožnja gradom od Down Towna do Uptowna: iz Batterys parka se pruža sjajan pogled na kip Slobode „Lady Liberty“, prolazimo kroz Ground Zero gdje se nalaze novi Freedom Towers, zatim Wall Street, China Town, te krećemo gore prema Midtownu, gdje se nalaze Times Square, Rockefeller Centar i poznata 5. Avenija (Fifth Avenue) koji New York pretvaraju u grad koji nikad ne spava. Poslije podne imate mogućnost razgleda Empire State Buildinga (ulaznica uključena u paketu izleta). Našim putnicima poklanjamo karticu s 10% popusta u Macy’su, najvećoj robnoj kući na svijetu. Ovdje nemojte propustiti dobre prilike za kupnju. Ili ste možda više raspoloženi za opuštajuću šetnju kroz Central Park, zeleno srce New Yorka? Tko se rado vine u visine, helikopterom razgledati najvažnije znamenitosti New Yorka iz ptičje perspektive (opcionalno). To je zaista poseban doživljaj New Yorka! Noćenje u široj okolici New Yorka.

8. dan: Newport (Rhode Island) – Boston

Nakon doručka krećemo prema Bostonu. Imati ćemo stanku u starom dijelu grada Newporta (Rhode Island). Ovaj grad je u 19. stoljeću postao popularan kao ljetna rezidencija američkog bogatog staleža. Slijedi daljnja vožnja kroz tzv. Države New England do Bostona, jednog od najstarijih gradova Amerike gdje je utjecaj Engleske najupečatljiviji. Neke od znamenitosti koje biste trebali razgledati su parkovi Boston Commons, botanički vrt, Newbury Street i Copley Square. Noćenje u široj okolici Bostona.

9. dan: White Mountain National Forest

Nakon okrepljujućeg doručka danas se vraćamo u Kanadu. Vožnja kroz prekrasne države „Nove Engleske“ Masachusets, New Hampshire i Vermont. Putem ćemo stati u White Mountain National Forestu, koji je omiljen kod planinara, kampera i skijaša. Daljnja vožnja prema Kanadi kroz prostranstva šuma i naizgled nenaseljenih dolina. Noćenje u široj okolici Montreala.

10. dan: Montreal – Quebec

Doručak. Danas Vas očekuje kružna vožnja gradom Montreal. Montreal se nalazi na otoku koji je okružen s 3 rijeke: moćnom rijekom St. Lawrence, te rijekama Rivière des Prairies i Ottawa. Slijedi daljnja vožnja prema Quebecu, glavnom gradu istoimenog francuskog govornog područja Kanade. Obilazak Quebeca kružnom vožnjom gradom. Noćenje u Quebecu.


11. dan: Qeubec

Doručak. Današnji dan u Quebecu imate slobodno na raspolaganju. Opcionalno se možete odlučiti za vožnju brodom i promatranje kitova. Naime, u ovoj vožnji brodom možete kitove i druge morske životinje doživjeti iz neposredne blizine. Noćenje u Quebecu.

12. dan: Qeubec - Gananoque

Nakon doručka slijedi vožnja od Qubeca do Ottawe, glavnog grada Kanade, uz kratko razgledavanje grada. Nakon toga slijedi vožnja do područja Gananoque, područja s 1000 otoka, gdje ćemo i noćiti.

13. dan: Gananoque

Doručak. Ujutro imate slobodno na raspolaganju u prekrasnom mjestu Gananoque koje se nalazi uz obalu rijeke Sankt Lorenz. Opcionalno se možete odlučiti za izlet brodom kroz područje Tisuće otoka između SAD-a i Kanade. Nakon toga krećemo dalje prema Torontu – gdje ćemo također imati kružnu vožnju autobusom. Uz brojne znamenitosti imate mogućnost popeti se i na CN-toranj. Oni dobrih živaca mogu ovdje s vidikovca na 342 m visine, stojeći na 6 cm debelim staklenim podnim pločama, uživati u pogledu na Toronto (ulaznice uključene u paket izleta). Noćenje u široj okolici Toronta.


14. dan: Toronto

Doručak. Prije podne Vam stoji slobodno na raspolaganju. 

(ukoliko ste rezervirali paket leta) U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i povratni let.

15. dan: Povratak

Dolazak u zagrebačku zračnu luku u 11:45.


Informacije o vizama:

USA

Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.

KANADA

Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel Authorization (eTA) obrazac na web stranici http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp - 7,00 CAD

 


KANADA

Službeno ime: Kanada

Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Atlantski ocean.

Površina: 9.984.670 km2

Broj stanovnika: oko 34.786.000

Glavni grad: Ottawa

Jezik: engleski, francuski

Religija: katolici 42.7%, protestanti 23.3%, ostali 34%

Vremenska razlika: -4,5 do -9 sati

Novčana jedinica: kanadski dolar (CAD), 1 CAD = oko 5,1 HRK

Kupovina: u Kanadi možete naći nevjerojatan izbor proizvoda u velikim trgovačkim centrima, robnim kućama, buticima i trgovinama. Trgovine tehničkom robom su zanimljive jer nude robu izvanredene kvalitete po relativno niskim cijenama. Odjeća europskih proizvođača nešto je skuplja nego u Europi.

Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine i dijelu Kanade koji se posjećuje. Preporučljivo je toplo se obući.

Hrana i piće: izuzetno internacionalna kanadska kuhinja nudi gotovo sve vrste kulinarskih svjetskih specijaliteta, s obiljem morske hrane (kamenice, rakovi, jastog, losos), jela od govedine (burgers, steakes), sušeno meso i riba, svježe voće i povrće, deserti sa sirupom od javora. Od pića tu su: svijetlo pivo Molson Canadian i Labatt Blue, Rye Whisky i Canadian Club. Vina Chardonnays, Riesling i pinot Noir iz pokrajina Ontario i British Columbia.

Napon struje: 110V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna. Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti eTA obrazac www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp , cijena 7 CAD

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri. Potreban TRI Band uređaj (za detalje kontaktirajte lokalnog operatera)

Pozivni broj zemlje: +1

Korisna web stranica: www.keepexploring.ca

Klima: kontinentalna. Zimi, temperature u većinskom dijelu Kanade padnu ispod točke smrzavanja. Jugozapadna obala ima relativno blagu klimu. Uz Arktički krug prosječne temperature su ispod točke smrzavanja tijekom sedam mjeseci godišnje. Tijekom ljetnih mjeseci za južne provincije je karakteristična visoka razina vlage i temperatura zraka koja može dosegnuti i 30°C. Jake oborine su tipične za zapadnu i jugoistočnu Kanadu.


SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Službeno ime: United States of America

Glavni grad: Washington

Službeni jezik: engleski

Vremenska razlika: -5 h u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: američki dolar USD

Napon struje: 110V, potreban je adapter

Viza: potrebna. Informativna cijena je 160 USD kod osobnog ishođenja u američkom veleposlanstvu

Voda: piti isključivo vodu u boci