Izlet u Rogašku slatinu! Prijevoz busem, ulaznice za Trgovinu Zlata skrinjica, samostan u Olimju, botanički vrt, posjet 3. najstarijoj ljekarni u Europi, baroknoj crkvi, čokoladnici 06.05. za 165kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Upoznajte jedno od najljepših i najstarijih europskih lječilišta Rogašku slatinu u pratnji stručnog lokalnog vodiča i kušajte ljekovitu mineralnu vodu, a poslije tog posjetite Treću najstariju ljekarnu u Europi, kušajte fine ručno rađene čokolade i uživajte u druženju sa jelenima i muflonima...Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 507) u 06.45h!


PROGRAM PUTOVANJA: 

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 507) u 06.45h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.00 h prema ROGAŠKOJ SLATINI, poznatom slovenskom ''spa gradu'' koji se može pohvaliti atraktivnim hotelima koji nude brojne tretmane i terapije. Ugodna vožnja Hrvatskom i Slovenijom, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. 

Rogaška Slatina je jedno od najljepših i najstarijih europskih lječilišta, sa tradicijom dužom od 4 stoljeća! Legenda kaže da je grčki bog Apolon zapovjedio mitskom krilatom konju Pegazu neka udari kopitom u tlo. Na tom mjestu je istog dana potekao rogaški izvor, izvor zdravlja i stvarna božja snaga... 


Po dolasku, upoznavanje sa lokalnim vodičem koji će nas povesti u obilazak izvora Rogaške Slatine. Šetnju lječilišnom jezgrom ćemo započeti kraj paviljona TEMPEL, koji se spominje još davne 1141. godine, a nekoć je bio središte društvenog života te je s njim Slovenija dobila jednu od najljepših arhitektura klasicističkog razdoblja. U tom djelu Parka ćete vidjeti bistu GROFA ATTEMSA - osnivača lječilišta. Razgled nastavljamo šetnjom do Šumskog izvora ispod brda JANINA gdje možete probati ljekovitu mineralnu vodu... Nezaobilazna je PIVNICA MINERALNIH VODA gdje možete popiti čašu Donata ili Styrije uz nadoplatu te ćemo se kratko zaustaviti uz KAPELU SV. ANE - zaštitnice lječilišta. Prepuni energije, šetnju nastavljamo lječilišnim parkom i promenadom unutar kojih se nalaze raspoređeni hoteli, bazeni i apartmani. Nemožemo zaobići niti KRISTALNU DVORANU Grand hotela Rogaška, u kojoj se nekoć odvijao znameniti Anin ples i koji je i dan danas središnje mjesto održavanja raznih koncertnih priredbi. Samo ime dvorane nas upućuje na drugu značajnu djelatnost u Rogaškoj Slatini - staklarstvo! Središnji dio lječilišnog parka obilježava dugi drvored divljeg kestena i bijelog javora, koji će nas dovesti do najstarijeg VINSKOG PODRUMA u centru Rogaške Slatine. Nakon tog šetnju nastavljamo tajanstvenim putem PEGAZOVIH KOPITA do Hotela Slatina gdje se nalazi znameniti IVANOV IZVOR na kojem ćemo se kratko zaustaviti kako bismo popili čašu mineralne vode iz originalnog izvora, a nakon toga šetnju nastaviti do KRILATOG KONJA PEGAZA koji je prema legendi otkrio rogaške izvore... Rogaška Slatina poznata je i po izuzetno kvalitetnim brušenim i graviranim proizvodima od olovnog kristalnog stakla koje ručno proizvode staklari. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za kupnju suvenira, kavu ili šetnju. Okupljanje grupe i odlazak prema PODČERTREKU, mjestu koje posjetiteljima nudi bogate wellness programe i idealan bijeg od svakodnevnog života! 

Po dolasku u Podčetrtek otići ćemo u kraći razgled FRANJEVAČKOG SAMOSTANA i njihove poznate LJEKARNE. U 17. stoljeću na ove su prostore došli redovnici pavlini koji su uz samostan i dvorac izgradili prekrasnu baroknu crkvu. U jednom od dvorskih uredili su ljekarnu - TREĆU NAJSTARIJU U EUROPI, ali je car Josip II. na kraju 18. stoljeća raspustio samostan (time i ljekarnu), tako da su franjevci krajem 20. stoljeća ponovno oživjeli tradiciju samostanskog ljekarništva. Zahvaljujući bogatom samostanskom botaničkom vrtu, franjevci proizvode različite kreme, masti, ulja i čajeve koji pomažu očuvanju zdravlja i ljepote. Nakon razgleda samostana, otići ćemo do obližnje ČOKOLADNICE SYNCERUS, čokoladnog svijeta ručno rađenih slastica koji će Vas oduševiti! Kraća prezentacija izrade slastica koju je započeo u 19. stoljeću bečki slastičar ALFONZ VIDETIČ, a njegovi potomci danas održavaju tu tradiciju, prema starim receptima. Nakon slatke priče, kraće slobodno vrijeme za kupnju slatkih suvenira. Nakon tog odlazimo do imanja JELENOV GREBEN, koje će Vas oduševiti prekrasnim pogledom, ali i ponudom: jeleni i mufloni koji se slobodno kreću imanjem. Nakon upoznavanja sa domaćinima, hranjenja jelena i muflona, odlazak prema trgovini ZLATA SKRINJICA, u kojoj možete kupiti domaće suhomesnate proizvode na bazi divljači, vino ili proizvode od keramike... Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja Slovenijom i Hrvatskom uz usputno zaustavljanje prema potrebi grupe. Prepuni dojmova, na mjesto polaska se vraćamo do 20.00h.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, razgled Rogaške slatine u pratnji lokalnog vodiča, ulaznicu za posjet Trgovini Zlata skrinjica, ulaznicu za posjet samostanu u Olimju, botaničkom vrtu, trećoj najstarijoj ljekarni u Europi, baroknoj crkvi s obnovljenim orguljama, posjet čokoladnici, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje, PDV


CIJENA NE UKLJUČUJE: kušanje Mineralne Donat mg vode, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje


FAKULTATIVNA NADOPLATA:

- kušanje ljekovite mineralne Donat Mg vode na izvoru: 1,00 € / osoba

Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima. Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.