VIKEND U BUDIMPEŠTI!!! Nezaboravan provod u Budimpešti uz prijevoz autobusom iz Zagreba i 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* 17.-19.03.17. za samo 585kn! GARANTIRAN POLAZAK!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s autobusnog kolodvora! Mogućnost polaska: Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec (uz prethodnu najavu)!

PROGRAM PUTOVANJA:

 

Program putovanja:

 

1.dan Zagreb - SZÉKESFEHÉRVÁR - BUDIMPEŠTA

 

Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Budimpešti, uz zaustavljanje u Székesfehérváru (Stolni Biograd), drevnoj prijestolnici mađarskih kraljeva i krunidbenom gradu u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, u srednjem vijeku je bio i glavni grad Mađarske. Po dolasku panoramski razgled grada: ostataka bazilike Sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka (u njoj je krunjeno 37 kraljeva i 39 kraljica Mađarske; 15 kraljeva bilo je pokopano u kripti, a u samoj bazilici čuvali su kraljevske dragulje i Svetu Mađarsku krunu), uži centar grada s baroknim i klasicističkim zgradama, gotička kapelica Svete Ane, gradska vijećnica, biskupska palača ... Odlazak do dvorca Bory i razgled ove vrlo zanimljive građevine iz 20. stoljeća (uz doplatu). Nastavak putovanja prema Budimpešti i po dolasku odlazak najviše točke grada - brda Gellért na 235 m/nv sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851 godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu ... Odlazak prema hotelu i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. Navečer predlažemo zajednički odlazak autobusom na večeru u tradicionalnu mađarsku čardu uz folklorni program (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan BUDIMPEŠTA

 

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada (autobusom i pješice): prvo idemo na BUDIM, dio Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada: najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav - bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I - nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi - Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela - avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom - gradski park tj. Varosliget ... Slobodno poslijepodne, sjednite u crveno-zlatnu baršunastu unutrašnjost legendarne slastičarnice Gerbeaud na trgu Vörösmarty, popijte kavu i uživajte u najboljim kolačima (doboš ili esterházy torti, kao i nezaobilaznim žarbo šnitama). Navečer preporučujemo jednosatnu vožnju brodom po Dunavom - mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

 

3.dan BUDIMPEŠTA - SENTANDRIJA - Zagreb

 

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme. Odlazak prema 20 km udaljenom gradiću Sentandrija dobro očuvane barokne arhitekture, šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima koji je najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku razgled grada i mogućnost posjete Muzeju marcipana (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana (uz doplatu). Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. U poslijepodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

 

Cijena uključuje:

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja

2 noćenje s buffet doručkom u hotelu 4* u Budimpešti u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV

razglede prema programu

turističkog pratitelja tijekom cijelog puta

jamčevno osiguranje i troškove organizacije i prodaje

 

Cijena ne uključuje:

ulaznica za dvorac Bory 5,00 EUR

plovidba Dunavom i razgled Budimpešte s broda 10,00 EUR

večera u tradicionalnoj mađarskoj čardi uz folklorni program 18,00 EUR - uključeno: piće dobrodošlice, Goulásh, glavno jelo (meso s prilogom), desert, 0,5 l vina, mineralna voda

ulaznica za Muzej marcipana 3,00 EUR

ručak u gradiću Sentandrija 12,00 EUR - uključeno: ragu juha, "ciganski" odrezak s prilogom, desert / piće se plaća dodatno

sve što nije navedeno kao uključeno

opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

 

Mogućnost polaska: Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

 

Točno vrijeme polaska iz Karlovca (uvjet je minimum 10 putnika), Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

 

Doplate (u agenciji):

 

doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba): 290,00 kn

doplata za polazak iz Karlovca 80,00 kn, dok su polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 1. za posebno sjedalo u autobusu:

 1 red - sj 3,4 100,00 kn

2 red - sj 5,6,7,8 100,00 kn

sjedala iza 2. vrata 100,00 kn

 

2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 300,00 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)